Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evli göründüğüm için 2022 aylığı alamıyorum!?

SENOLBABA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Direk konuya giriyorum. Yüzde 64 KOAH hastası olarak sürekli engelli raporum var. 2014 yılının Aralık ayından beridir de eşimle boşanma davamız sürüyor. İkamet adresi bulunamadığı ve bazı özel sebeplerden dolayı bir türlü boşanamıyoruz. Yalnız yaşıyorum ve hiç bir gelirim yok. 2022 için başvurdum. Ama eve gelen memurlar açık açık bağlanmama olasılığının yüksek olduğunu söylediler. Sebep kağıt üzerinde evli görünmem.
5 yıldır yüzünü bile görmediğim biri için engelli maaşım verilmiyor. Ne yapabilirim. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

SENOLBABA
resmi boşanma olmadıgı için farklı adreste olsa da sizınle aynı adreste görünür sanırm 2 kişi görününce gelire takılıyorsunuz.

Bugün Red geldi 2022 başvurum. Gerekçe ise muhtaç olmama diye yazmışlar.
Sadece kağıt üzerinde süren evlilik yüzünden yardım alamıyorum. İzlemem gereken yol hakkında bilgi paylaşacak birisi varsa minnettar olurum.

Merhaba, Çok benzer bir durumu ben yaşamıştım geçmişte. Eşiniz Hanımefendinin ikamet adresini gönüllü olarak gerçeğe uygun olarak ikamet ettiği mesken ile değiştirmesi yada; semt karakoluna sizin müracat etmeniz ve kolluk kuvvetinin tahkikat yapması gerekiyor.

Eşimin ikametgah adresi şu an yok. O yüzden tebligat yapılamıyor. Evime de 2 kere vakıftan geldiler. Ama yinede Red geldi

SENOLBABA
Red gerekçesi eşinizin geliri mi?
Eşinizin geliri var da o hesaba katılınca limiti mi aşıyorsunuz?
Eğer öyle ise boşanma davası celp, tutanak, eşinizin adresinin bulunmadığına, ayrı yaşadığınıza dair oturum tutanakları gibi belgeler ile vakıfa başvurmayı deneyebilirsiniz.

@SENOLBABA

şöyle birşey buldum işinize yararmı gerçi sizin durumunuzda çok kişi boşanmayı başarmış adres olmasına tebligata gerek yokmuş

"Şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin temelinden yıkılmasına dayalı boşanma davası açın.

Dava dilekçesinde davalı eşinizin bildiğiniz son adresini bildirin.Mahkeme davatiyeyi bu adrese yollar.Eşinizin bulunamaması boşanamayacağınız anlamına gelmez.

Mahkemeden eşinizin adresini araştırmasını isteyin.Duruşmada.Hakim gereğini yapar, araştırma sonuçları bir adres belirleyemediği taktirde, davalıya dava dilekçesinin İlanen Tebligat yolu ile duyurulmasını isteyin.Hakim yine kabul edecektir.
Ve en sonunda bu yolla davalı eşinizin davayı bilmesi sağlanır.

Ayrıca yine duruşmalara gelmesine falan gerek yoktur.İster gelsin ister gelmesin, siz iddia ettiğiniz geçimsizlik nedenlerini mahkemede tanık yolu ile kanıtlarsanız boşanırsınız.

boşanma kararı yine ulusal bir gazetede İlan Edilmek sureti ile kesinleştirilecektir.Bu kesinleştirme işlemini mutlaka yapınız.Yoksa boşanma kararı nüfus idaresince infaz edilemez.Boşanmış olmazsınız, kimliğinizi ve soyadınızı değiştiremezsiniz.

Yani boşanma kararının da davalı eşinize tebliği gerekir.Adres yargılama sonuna kadar bulunamadıysa ve yapılan ilanen tebligata rağmen davalı duruşmalara gelmedi ise, kararı yine İlanen Tebligat yolu ile ona duyuracaksınız.
Karar kesinleşecek ve siz hayırlısı ile boşanmış olacaksınız."

Bu dediklerinizin neredeyse tamamını vakfa ilettim. Dava dosyasının tamamını da kendi dosyama ilave ettim. Ama sonuç değişmedi. Sanırım karşılarında ezilen büzülen yalvaran tiplere alışmışlar. Karşılarına geçip bir iki düzgün cümle kurunca kendi ezikliklerini talebinizi reddetme yoluyla bastıtıyorlar.

Üst Alt