Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evli malul çocuk olarak Yetim maaşı alabilir miyim?

BURCU10618

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bnm %60 raporum var annemin masını malul çocuk olarak başvurmak istiyorum evliyim 170 le konuştum evli malul çocuklar annelerinin yada babalarinin yetim aylığını alabilirmiş bunun için çalıştığın işi birakipdami başvurmam gerek yoksa calisirkenmi

Evli malul kız cocuk yetim aylıgı

30 Nisan da yetim aylığı İcin basvurdum %79surekli raporum var 2019 da yeniledim tekrar rapor isterler mi bide basvuru yaptım fakat nerden takıp edebilirim takıp numarası vermediler bilgisi olan arkadaşlar bılgı verirse sevinirim

Selam burcu hanım öncelikle sgk ya gidip ordan baş vuru yapmanız gerek sizi ordan sevkli seni bir sgk lı olan hastanye sevk edip ordan sizin yeterlilik oranında rapor almanız gerek şartlar uygunsa ve annenizin maaşı %60 olmak kaydiyle maaşnızı alırsınız bana kalırsa maaş bağlanır size evli olmanız şart degil bu şartlarda baban ve annen de emekli ise mefaat ettise her ikisininde aylınıda alabilirsin benim şuan babam ve annem den maaş alıyorum sizlerede aynı söledim gibi kendiniz gidip baş vuru ölesine yapmaın işiniz uzar sgk ya gidip baban yada her ıksınden birisi emeklisi hangisi yüksekse onun üzerinden maaş baş vurusu yap 2 siide emekli ise önce yüksek olandan baş vuru yap dedim gibi seni sevkli bir sgk hastanesine yollancaksın ordan heyet raporlar vercekler ama raporlar sana verilmicek kurumlar arası gidip gelcek bu iş 3 ayda süre bilir 6 ayda zamana göre bu arada hastanelere giderken dikkat edin malum ordada covid var . kafanıza takılan birşey olursa yazarsınız saygılar.

https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sso-evrak-takip

https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/

Sgk mudur rapor yeni sevke gerek yok dedi benimde kafam karıstı

benim yaşadım sürec böleydi o yüzden git gelle dosya kabul olamaz birşey olmasın sen genede bir sgk lı adamın dedini dinle ama bana derim bizzat iceri gir müracatını yap onların sevkli olarak gönderlemerini iste sonra daha önce aldın rapor kabul olmassa 3 ayda beklemesin
o yuzden heyet raporları genelde böle heyetten elden alınanlar kabul olmuyor bildim kadaryla sgk sevkli yollaran ve alınan raporlar kabul ediliyor o yuzden saten sgk heyer raporu sen elden almıcan sevilmicek sgk ve kurumlar arası gidip gelcek evrak sana söledim gibi kabul olur inşallah maaşınız.

Aykut bey merhaba sgk dan evli olmamdan dolayı red cevabi geldi maalesef itirazda bulunacagım 79 engelli raporum var

Üst Alt