Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilik için alınacak sağlık raporunda psikiyatrik tanı yer alır mı?

raysel

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
8
Merhaba ben psikotik depresyon hastasiyim evlilik için alınacak raporda hastalık tanı falan yazıyor mu

evlilik için alınacak raporda yazmaz. ama evlenmeden önce eşine bilgi vermen gerekir.

tüm ömür seninle yaşayaşak, sen kabul etmeyeceksin ama tüm zahmeti de o çekecek.
herkes bu yükü kaldıramaz kesin.

Evliliğin hükümsüz kılınmasına imkan tanıyor sonradan ortaya çıkması;

Türk Medeni Kanunu Madde 145 - Mutlak Butlan Sebepleri

Aşağıdaki hâllerde evlenme mutlak butlanla batıldır:[/B
...
Eşlerden birinde evlenmeye engel olacak derecede akıl hastalığı bulunması,
...

Ben evlenecek olsam örnegin evleneyim kişiye herşeyimi anlatırım beni eksiksiz tanımasını isterim. Benimde onu o şekilde tanımak isterim

evlenmeden önce herkes birbirine bilgi vermesi gerekir ,sonra kimse kimsenin başına bela olmasın

@spastik yasal terminolojide ruhsal bozukluklar -dereceli şekilde- akıl hastalığı, zihinsel bozuklar akıl zayıflığı şeklinde tanımlanır. Ayrıca psikotik özellikli depresyon diye belirtmiş başlık sahibi.

@gakk27, tekrar ediyorum depresyon akıl hastalığı hastalığı değildir. ancak depresyondan kaynaklı saldırganlık karşı tarafa zarar verme varsa boşanma sebebi sayılabilir. Kavramları karıştırmayalım

depresyon tek başına boşanma sebebi sayılmaz medeni kanunda

Akıl hastalığı olması önemli değil. Akıl Hastası zaten evlenemez.
Depresyon bile olsa karşı taraftan gizlemek etik ve ahlaki değil.

zaten evliliik muracaatı yaptığınızda sizden sağlık raporu talep ediliyor. Sağlık raporunda "evlenmeye engeldir" ibaresi varsa belediye nikah yapmaz

Evlenmeden önce haberi olmalıhastalıkktan. En azından ilaçlarımı aldığımda gördüğün gibi gayet doğal sağlıklı biriyim diyebilirsin.

Üst Alt