Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evliyim ve engelliyim. Yetim maaşı talebime red cevabı aldım. Ne yapmalıyım?

htc61

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar böyle bir durum benim başımda da var annem vefat etti evliyim ve %84 engelli raporum var malûlen emeklik için başvuru yaptım fakat ret cevabı aldım hastanedeki doktorun eksik yazma Sonucu Bu konuyu açan arkadaş gibi yapmak istiyorum fakat nasıl nasıl bir dilekçe yazacağımı bilemiyorum yardım ederseniz çok sevinirim

htc61,
Vakit kaybetmeden,yukarıda sayın oturanboga,yani bülent beyin yazmış oldugu itiraz dilekçe örneğini yazıp annenize imzalattıktan sonra,ivedi olarak size ret kararı veren kuruma vererek karara itiraz etmeniz gerekmektedir.
İtirazıniz sonrası dosyanız yüksek sağlık kürulunca tekrar degerlendirilecektir.

Annem vefat etti ben çalışmıyorum ev hanımıyım bu durumda aynı dilekçe olurmu Mehmet005

htc61,
Konu ve durum değişti zira senin daha yukarda yazdıgın msj'da annenin vefaatı ile ilgili bir konu göremediğimden dolayı normal prosedürü yazmıştım.
Fakat şuan görüyorumki durum çok daha farklı,anladıgım kadarı ile sen aynı zamanda annenin maluliyet maaşınıda almak için yazman gereken dilekçe örnegini soruyorsun,dogru anlamışmiyım.

Yetim aylığı almanın şartlarından bir tanesi evli olmamak.
Evliyim dediğinize göre ret cevabı gelmesi gayet normal.

Yetim demek kimsesiz demek evli olduğunuzdan dolayı ret cevabı almanız normaldir.

Arkadaşlar 2016 da bu karar değişti evli ve engeli %60'tan fazla ise maaş bağlanıyor bilginize NayKoL

sgk'nın red gerekçesi nedir size bir cevap verilmesi gerekirdi

maaşın baglana bilmesi için sgk,hastanın bakıma muhtaç kriterinde olmasını istiyor,hasta birinin bakımına muhtaç değilse yada hasta ağır engelli değilse mutlaka ret kararı veriyor.

htc61

benim bildiğim yüzde 60 raporu normal sağlık raporu değil yüzde 60 işgücü kaybı raporu lazım onun içinde heyete giriyorsunuz heyet raporu Ankaraya gönderiyor oradaki sağlık kurulu doktarları puanlama yapıyor malulen emekli olmak isteyenler içinde bu geçerli oradan %60 almanız imkansız gibi moralini bozmak istemem ama şartlarınız uygunsa 2022 engelli aylığına başvurun derim ben saygılarımla

Hayırlı günler arkadaşlar yetim maaşı başvuruma red cevabı gelince bende itiraz edip yüksek sağlık kuruluna yolladım evraklarımı evrak takipte şöyle bir ibare var mevzuat ve eğitim servisine sevk edildi bu ne demek bilenler cevap yazabilirmi

Üst Alt