Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evrak eksik denerek bakım ücretimizi kestiler!?

Burusa1741

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
10/02/2016 Tarihinde eve denetime memur geldi.ve bi evrak bıraktı evrakta Vergi dairesi müdürlüğü,tapu sicil müdürlüğü,il ilçe tarım müdürlüğü,ssk,bağkur,emekli sandığığı ve 2022 maaşını gösteren sydv dan bu kayıtlarn alınıp getirilmesini söyledi biz ilk kez başvurmuyoruz 6-7 senedir bu maaşı anem %90 zihinsel özürlü abimden yatırılıyordu.Bu istedikleri evrağı götürmedik ellerinde var olduğunu düşündük.Neymiş evrak eksikmiş bakanlığa listede bildirmemişler abimin ismini ve parası yatmadı bakım ücreti.Raporu süreli zaten ve gelirimizde herhangi bi değişiklik yok. adresimiz de aynı adres değişiklik yoktur.Buna itiraz edip kesilen ayların ücretini iade alabilirmiyiz mahkemeye versek ?

Burusa1741 elbette mahkemeye verebilirsiniz. her koşulda mahkeme kapısı açıktır. fakat nasıl sonuçlanır bilemem.
bakım hizmetleri değerlendirme heyeti denetim yapmak için gelmiş demek ki. denetim sırasında gelirinizi incelemek ve belgelendirmek zorundalar. size rehberlik edip bunun önemini anlatabilirlerdi.
kesildikten sonra evde bakım aylıgına başvurmadıysanız tekrar başvurun bari. bu arada yine mahkemeye verirsiniz.

Hanede yaşayanları gelir durumlarını sistemden göremiyorlarmı anlamadım.Burda okuyorum gözüme çarpanlar gelir fazlalığından bakım ücretini kesildiğini duydum demekki tespit edebiliyorlar t.c kimik noyu girdilerinde hanede yaşayanların sgk kayıtları v.b şeylere ulaşamıyolarmı gelir fazlalığını tespit edebiliyorlarsa öyle bi sistem var demekki.

evrakları tamamlayıp verirseniz tekrar baglarlar evinize kağıt geldiyse itiraz yolunu denemeden mahkemeye veremezsiniz ben açtım mahkeme ama itiraz yolunu denedikten sonra

Annem 5-6 senedir alıyor bu bakım ücretini sistemlerinde zaten görebiliyolarmıs hanede yasayan kişilerin gelirlerini ben bu bahsi gecen ssk bagkur emekli sandığı tarım il ilçe tapu sicil den sorgulama yapıp evragı teslim etmedim diye evrak eksik diye kesmişler ve evragın süresi 1 ay mıs yani 30 günmüş bunla ilgili bişi söylemediler. yeni evrak eve getiricez bunu yapacaksımız dedi.dilekçe verin dedi.verdik ne gelen var ne giden 1 ayı geçti bnede süresi geçen evrağı yaptırdım onu götürcem onlara göre süresi geçmiş almazlarsa o zaman mahkeme yolunu arıcam siz nasıl bi sorunla karşılaştınız ve mahkemeye verdiniz sonuc ne oldu ??

Burusa1741 hanede kaç kişisiniz ve hanedeki herkesin aylık gelir toplamı ne kadar? tarla, bağ vs varsa belirtiniz. ayrıca evde bakım aylıgı baglandıktan sonraki süreçte araç,ev vs gibi mal mülk aldıysanız belirtiniz lütfen. önce gelir durumunuzu bir gözden geçirelim.

Kalem hanım kişi başı düşen gelirle ilgili sorun yok gelirimiz 3/2 sinden az bunlar bahsi geçen evrağı götürmedim diye kestiler.bende kesilinde netten şikayet ettim Bursa sosyal hizmetleri orası da bursadaki il müdürlüğüyle konuşmus ama bize haber verilmedi evrağınızı getirin alalım diye en son beleyin yeni evrak gelecek eve dendi 1,5 ay olmuş gelen giden yok bende eski evragı yaptım götürdüm bide demezmi kurumdaki ilgili kişi sizmi bizi şikayet ettiniz evet dedim.ve aramıyolar ilginç bişi ya neyse dosyamı 26 mayıs 2016 aldılar hani olmuyodu süresi geçmişti ? işlemleri hızlandıralım diyor bide insanları resmen süründürüyolar neyse haksız yere kestiğiniz bu aylıkları ne olacak onu alamazsınız diyor.Türkiye geneli mal varlıklarımızı da görebiliyolarmış ağzıyla söyledi ben evrak götürmesemde.kısaca dosyamı zorla aldılar temmuzda ilk maaşı verilcekmiş.15 hazirandaki verilmiyor 20 gün var tüm işlemleri tamam oda ilginç nisan mayıs ve haziran ayı maaşını alamamış olucaz.Dilekçe vermemiz gerekiyormuş kuruma red gelince bu 3 ayı ödemezlerse mahkeme vericez.yaptığım evrakta da zaten geriye dönük hizmet dökümleri var yani bu 3 ay içerisinde de bu gelir durumuzu düşük evraktada zaten resmiye te dökülmüş neye istinaden verilmicek anlamadımKeslme durumları benim bildiğim ölüm -adres değişikliği-gelir fazlaysa.Bize para veriyolarsa araştırmakla yükümlü olan kişi kurum zaten sizi araştırcaz ondan sonra para vericez diyolar.Benim götürmediğim evrak kendi sisteminden saniyede çıkarıp dosyama koyabilirdi.Ellerinde her imkan var herşey ellerinde yani amaç insanları mağdur etmek.

Üst Alt