Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evrak Kayıt Programı ile ilgili tecrübesi olan var mı?

ElifD

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım kurumda evrak trafiği çok oluyor ve biz eski bir yöntem kullanarak evrakları deftere kaydediyoruz. Yeni bir çalışma arkadaşımız geldi ve eski kurumunda bu evrakları bir programla bilgisayar üzerinden kayıt ediyorlarmış. Bu yöntem mantıklı geldi ve internet üzerinden birkaç program buldum ancak size de sormak istedim. Bu tarz bir program kullanan var mı ve kaynak verebilir mi?

Elektronik imza herhalde arkadasınızın dedigi

Bende evrak kayıtta çalışıyorum . Evrak yoğunluğu var bu yoğunluktan, kağıttan kurtulmanız için elektronik imzaya geçmeniz şart.

Diğer yöntem yani benim kullandığım lotus programı var , fakat bu programlar ücretlidir .. Ben gelen bir evrağı ilgili birimlere teslim ediyorum sonra taramasını lotus denen programa giriyorum . Biri bir evrak sorduğu zaman lotusatan arayarak buluyor . Ayrıyetten evrakların bir fotokopisinide arşivliyorum . Kağıttan kurtulmak için elektronik imza şart fakat bu sistemler biraz pahalıdır .

Defterde kullanıyorum bu arada . evrak tesliminde imzada alıyorum .

çeşitli firmalarıın programları var ama ücretli oluyo ve tüm kuruma iş yapıyolar mesela fonet sistemı kullanılıyo hastanede bizim ve barkod sistemı kuruluyor

Kendi başınıza kurumunuzun evrak işleyiş şeklini değiştiremezsiniz.
Amirlerinize danışmadan defter tutmayı sakın bırakmayın başınıza iş alırsınız.

Ufukalp

Tabiki böyle birşeye kalkışmam koordineli hareket ediyoruz ve bu dertten onlarda muzdaripler.

Ben İTÜ de görev yapıyorum. Bizim zaten bir evrak kayıt programımız vardı. Evraklar o programa kaydedilir ve hangi birime gönderilecekse deftere kaydedip ilgili birime imza karşılığı verilir. Bunun biraz daha gelişmişini kullanmaya başladık 4 ay oluyor. papirus denen bir program. Bu programda evrak, kuruma gelir personel taratır ve hangi birime gidecekse ilgili birime bilgisayar üzerinden gönderir. yani imza karşılığı evrak teslim almak ortadan kalkmıştır.

23ldog.png
gelen evrak taranıyor sisteme atılıyor
23ldog.png
Şu şekilde basit bir programdan bahsediyorum elektronik imza değil. Ayrıca okulda çalışıyorum.

http://www.gezginleri.com/wp-content/uploads/2013/07/23ldog.png
ays.jpg

Son düzenleme:
ElifD, MerhabaTüm kurumlar zamanla ''EBYS'' (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) adlı programa geçecekler. Ortak bir veritabanı oluşturulacak ve evrak getir götür işleri ortadan kalkarak sistem üzerinden yapılacak. Ancak bu bahsettiğim uzun soluklu bir proje olduğundan ne kadar sürer, nasıl sonuçlanır hep beraber bekleyip göreceğiz. Yoğunluğu verimli bir şekilde çözmek için geçici çözüm üretmek istemeniz gayet mantıklı. Ancak defter kaydını tutmama kısmına hemen karar veremezsiniz bence. Kurumunuz bölge müdürlüklerinden hatta genel müdürlüğünüzden izin alınması gereken bir konu diye biliyorum. Amirinizle bu konuyu görüştüğünüzde, defter kaydı tutmaktan vazgeçebileceğinizi size söyledi mi?

SHUNER

Uygun bir yazılım bulunduğu taktirde düşünebileceğini söyledi.

Üst Alt