Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evsizler 2022 aylığı alabilir mi ve bu nasıl mümkün olur?

Kenbel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler. ben sokakta yaşıyorum..şu anda bir geceliğine bir arkadaşın evinde misafirim ama burda daha fazla kalamam..ailem beni hastalığım üzünden artık istemiyor.onları suçlamıyorrum çünkü gerçekten çok rahatsızım..panik-atak ve atipik-psikoz vs

Yüzde 80% raporum var ama ve annem babam emekli olduğu için engelli maaşı alamıyordum(Kişi başı hane geliri yüzünden)biraz birikmiş param var ama oda çok değil..ancak karnımı doyurabilirim..benim merak ettiğim konu bu durumda nasıl engelli maaşı alabilirim..2002 maaşı için ikametgah istiyorlar..ikametgahım olmadığı için(ikametgahım yok,büyük ihtimalle ailem tarafından sildirilmiş) eksik evrak diyerek engelli raporumu işleme almıyorlar(ikametgah eksik) Sokakta yaşayan engelli vatandaşlar için biz düzenleme yok mu?

Adı üstünde sokakta kalıorum nasıl ikametgahım olsun? Avukata gidecek param zaten yok..Şaşırdım kaldım walla..kimi nereye nasıl şikayet edicem..istanbulda evsizler için bazı yardım kuruluşları varmış ama (ücretsiz yemek için) ama ilaçlarım felan ..Sokakta kalan engelliler için düzenleme yokmu..ikametgah olmadan olmuyormu? Teşekkürler..

Kenbel
Resmi işlerde malesef, resmi durumlar geçerli oluyor.
ALo 144 'ü arayarak yaşam tarzınız ve aile durumunuz hakkında net bir bilgi verin operatör bilgisi dahilinde seni yönlendirecektir .
Yada belki yaşadığın şehirdeki vakfa durumunu bildirip seni oraya tekrar yönlendirirler vs vs
işlemlerini yaptıktan sonra 'bu mesaj hakkında 'bilgilendirme yapmayı unutma. Seninle aynı durumda olan biri çıkar ise faydalansın ,bol şans.

Eksik kanun yapmışlar, sanki herkesin bir ikameti kaldığı bir evi var gibi düşünerek yazılmış. İşte tok açın halinden anlamaz diye boşuna dememişler. Gerçekten bu zor şartlarda yaşayan bir vatandaş bu yasayı düzenlese bunları düşünerek yasaya eklerdi. Hem hane gelirine göre maaş veriyorlar hemde bir hanede yaşamıyorsan sana maaş veremeyiz yürü git diyorlar. Yüce Rabbım bu düşüncesiz insanlara gereken dersi verse belki halimizden anlarlar...

Kenbel

Hapishanelerde kalan mahpuslar için bu bir sorundu. İkamet gösteremedikleri için aylıkları kesilmekte idi. Ancak KDK aksi yönde tavsiye kararı verdi. Bu referans olarak kullanılabilir. Red alırsanız mutlaka KDK müracaatı yapın.

Üst Alt