Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eylül 2008 sigorta girişim, %68 vergi indirimim var. Ne zaman emekli olurum?

SirinShell

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar değerli forum üyeleri her seferinde farklı bir tarih alıyorum iyice kafam karıştı bilen lütfen yardımcı olsun

9 uncu ayın 11 i 2008 tarihinde işe ilk girişim

3905 gün primim var

SSK

%68 vergi indirimim var ne zaman emekli olabilirim. Şimdiden İlginize Teşekkür Ederim...

Bilindiği gibi 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup SSK (4a) statüsünde emekli olacak kişiler emeklilik için aşağıdaki tabloya bağlılar:

2008_oncesi.PNG

Yuzde 68 engellisiniz vergi indiriminiz var, 1.10.2008 oncesi işe girmissiniz , işe girdiğinizde 18 yaşına geldiyseniz bu şartlar geçerli. Bu haliyle 11.09.2026 yılında yılınız doluyor primde 4000 olmalı diyor. Bu siralar biliyorsaniz bir yasa değişikliği durumu var sizin durumda olanlar icin.

2008 oncesi ssk lilarda engelli raporuyla aldığınız vergi indirimi ile emeklilik kalkacak. Bu sebeple 2021 yılında çıkan maluliyet ve çalışma gücü tespit yönetmeliğine göre ve ekindeki hastalık listesinde olanlar emekli olabilecek. Yasa değişirse
hafif düzeyde iş gücü kaybi tanisi alırsanız (%40 ila %49) arasında olanların 18 yıl sigortalılık süresi ve 4100 gün prim ödemeleri,
orta düzeyde iş gücü kaybi tanısı alırsanız ( %50 ila %59 ) arasında olanların ise 16 yıl sigortalılık süresi ve 3700 gün prim ödemeleri şartıyla yaşlılık aylığından yararlanacaksınız.
Biraz karisik sizin durum yasa değişirse ve orta iş gücü kaybi tanısı alırsanız emeklilik hakkını elde etmis gözüküyorsunuz...

Son düzenleme:
@reciss,
Şöyle ben 18 yaşında değildim ilk sigortalı olduğumda bana 18 yıl 4.000 gün diyorlar kanundan önce işe girişim ama

Bunlar 2008 öncesi kanun çıkmadı cikasada eski engelli emeklileri ilgilendirmiyor kontrol muayeneleri de eski yönetmeliğe göre yapilacak

@SirinShell,
Tam 18 oldugunuzdaki şartlar geçerli diye biliyorum .İs gücü kaybiniza göre değerlendirirler sizi. Yasada değişecek dediğim gibi iş gücü kaybınız belli olsun ona göre konuşmak lazım..

@SirinShell,
doğum tarihiniz ne ise 18 olduğunuz tarihin üstüne 16 yıl ekleyip prim gün sayısını da tamamladığınızda başvurursunuz. ret gelirse 18 yıl ekleyip prim günüde doldurup tekrar denersiniz.
inş hayırlı olur süreç...

Üst Alt