Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eylüldü Gelen... [O an]

vakti_leyl

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Eylüldü Gelen..

Hüzün yağmurlarının uğrak yeri olan yüreğim yığıldı zifiri siyah olan bu geceye... Kanadı kırık bir kuşun hikayesiyle örtüştürdüm hikayemi; onlar kadar ürkek ve onlar kadar yabancıydım artık hayata... Daha 11 yaşındaydım, çocukluğumun en deli yanındaydım... Fosforlu bisikletimle misafir olmadık mahalle bırakmazdım.

.... Derken
Geçmişimin ve geleceğimin üzerine bir beton yığını gibi devrildi mavi renkli araba... Yığılmıştı hayallerim ucube bir asfaltın kenarına, yığılmıştı tüm suskunluğumla... Sessiz bir film gibiydi yaşananlar, etrafımda yüzlerce insan; ya koşturan yada şaşkınca bakan... Sonra annemin çığlıkları kulağımda, keskin bir bıçak gibi yarıp atıyor sessizliği... "Oğlum" deyişi yankılanıyor, "oğlummmmm!"

Hastanedeyiz...
Amaliyat masası; sadece filmlerde gördüğüm ve izlerken annemin yanına sığınarak eteğinin kenarından baktığım yerdeyim. Üstelik bir başıma, "annemi getirin bana! " Gözlerim yavaş yavaş kapanıyor, derin bir uyku vakti... "İyi uykular cocuk..."

Ameliyat bitti ama ben uzun günler o derin uykudan uyanmıyorum. "Mavi bulutlu çocuk, hadi uyan!" ... " Şiii, sessiz olun rüyadayım. Çamur sıçratılmamış bisikletimle, cenneti andıran kırda anneme en güzel çiçekleri toplamaktayım." Çiçek toplama faslım bitti, sıra uyanma vakti... "Günaydın çocuk..."

"Anne! Sancılı bekleyişlerde nöbet tuttum seni, özür dilerim. Cennet kokulu çiçekler toplamıştım sana, ama uyandığımda yok olmuşlar adeta.. Üzgünüm anne, sahip çıkamadım onlara; istersen beni kokla ben veririm cennet kokusunu sana... "

Hastaneden çıkış...
Bacaklarımı hissetmiyorum, penceremin uzantısına kesik soluklar emanet ederken. Annem gizli gizli ağlıyor, yanıma geldiğinde melekleri kıskandıran tebessümünü dağıtıyordu odama... "Biliyorum anne ağladığını, gizleme boşuna"... Akrabalarımın geçmiş olsuna geldiği ve anneme sessizce " keşke ölseydi, şimdi bir ömür boyu çekeceksiniz" dendiği bir vakit... Kara vakit! Beni 4 sene deprosyana sokup odamdan dışarıya çıkarmayan vakit... "Gidin dünyamdan, arkamdan iş çevirenlere yer yok. "

Tüm arka sokaklarını gördüm sanırdım dünyanın,
Tüm dehlizlerine inmiş ne de büyük gelirdi yaşananlar gözlerime...
Dünden kalma bir anı şimdi hepsi ve hiç olmadığı kadar anlamlı,
Birer yaşanılası mucize...

Rengi neydi semanın, hala mavi mi deniz..?
Sahi mavi hala bildiğim mavi mi?

4 sene sonra...
Yeni bir boyut, yeni bir hayat var karşımda... Bu sefer daha dik duruyorum ve keşke ölseydi diyenlere nispet edercesine daha bir sıkı tutuyorum hayatı... Yenilenmenin hazzı var içimde, değmen benim gönlüme..

Şu an..
Ailem, güzel bir işim, kıdemli dostlarım ve sevdiğim :) ...Mutluyum! Hem de hiç olmadığım kadar, belki bacaklarım engelli ama şükürler olsun yüreğim sağlam ve saydam daha.. Diyorum ki şimdi bu yazımı okuyan tüm engelli arkadaşlara; hala nefes alabiliyorsak ve sevdiklerimizin etrafta olduklarını hissedebiliyorsak ne mutlu bize...

Çocukluğuma eylüldü(sonbahardı) gelen,
Hüznü fütursuzca üzerime giydiren.
Oysa sarıydı rengim, yeşil kadar masumdu ellerim.
Keza ne çok isterdim gökkuşağının renkleriyle
Hayallerimi yarıştırmayı..
Olmadı, yapamadım.

Derken...
Eylülünün karanlığı,
Yaratıcının ışığıyla aydınlandı.
Yepyeni bir hayat, yepyeni umutlar
Gün yüzüne çıktı.

Huriye Özdemir
31/ 08/2009
07.40

Canım'a armağan...Elimden geldiğince yazmaya çalıştım, süpriz yapmak adına... Buda Canım'ın öyküsü...

Ben teşekkür ederim ne demek...
Yüreklere zemzem suyu serpmek adına burdayım ben...
Okuyan gözlerinize sağlık.

Eylülde gelen karanlık.. başka bir eylülde son bulabilir..Eylüller bazen yeni başlangıçlar yaratabiliyo.. duygulu bu paylaşımın için teşekkürler arkdaşımm..

çok güzel anlatmışsın kalemine sağlık.eylül yağmurları yağmış gözlerinize ama şimdi o yağmurlar gitmiş;serinliği ve toprak kokusu kalmış sizlere

İstemiyor diye birşey yok.
Şuan o yaşama küsmüş ve hayattan beklentisi yok.
Hiç bir tedaviye tamam demez.

İstemese bile siz yaptırın tedavilerini
İlerde meyvelerini gördükçe dua edecektir size..
Onun dediğini yaparsanız şayet ilerde daha da üzüleceğiniz şeyler olur.
Şuan onun mantıklı düşünmesini beklemeyin..

Yüreğinize sağlık paylaşım için çok teşkkrler çok güzel bir anlatım buram buram edebiyat kokuyor kelimeler çok ustaca kullamılmış size ve hikayesi anlatıln kardşime sevgiler birbirnizi bir ömür boyu sevin tekrardan teşkkrlr çok duygulandım ya özellkle annesinin oğlummmm ya kelimeler kifayesiz kalıyor sğlun

Rica ederim ne demek... Hangi anne demezki oğlummm diye o an...
Rabbim inşallah kimsenin evladına yaşatmaz bu durumu; çok zor hem anne için, hem de evlat için

Yaşadıklarımıza bir nebze de olsa, kaleminizle tercümanlık ettiniz.

'''Rengi neydi semanın, hala mavi mi deniz..?'''

İstanbulda cerrahpaşa nöroloji bölümünde yatarken, hastanenin denize bakan bölümünde, odalara acılan büyük bir balkon vardı, ilk kez oturduğum tekerlekli sandalyede, seyrettiğim tek şey ,masmavi deniz masmavi sema !

Ne mutlu ki size hastanedeyken bile görebilmişsiniz güzellikleri...

yüreğine diline sağlık sen onun için en büyük hediyesinn mutlulıklarr :)

aşkıma..

çok teşekkür ederim canım benim;benim kalemim senin kadar güçlü değildir ama seni sevdiğini söyleyemeyecekkadarda küçük değil... s.s..

.."yüreğim sağlam ve saydam daha.."çok güzel bir anlatım.kelimelerinizin sihrine kapılmamak mümkün değil

Gerçekten güçlü bir kalem, etkileyici bir anlatım.
Geçmiş olsun...

Kendisi engelli ama yüreği güçlü,hayata azimle sarılan insanları seviyorum,saygı duyuyorum,yaşama azmime kesinlikle katkıları oluyor.Güzel,samimi yazın için teşekkürler Vakt_i Leyl:)

Bu kalem ve bu yürek mutlaka hikayeler,şiirler ,anılar yazmalı asla boş durmamalı.

inşallah bütün engellilerin yaşamı sizin anlattığınız gibi güzelleşir...
tebrik ederim çok güzel anlatmışsınız...

Açık açık yazmaya karar verdim bundan sonra abi ben mutluluğu kıskanır oldum Allah sizi ayırmasın İNŞALLAH...

:))) Dualarınız üzerimzde olur
Rabbim bizi ayırmaz inş...

Akrabalarımın geçmiş olsuna geldiği ve anneme sessizce " keşke ölseydi, şimdi bir ömür boyu çekeceksiniz"...şimdi sana bunları söyliyen akrabalarına laf söyliyicem kızacaksın bana;)o yüzden hiç ağzımı açmıyorum ama sinirimi anlamanı isitiyorum...hayata yeniden hoşgeldin.Allah sevdiklerinle bir ömür mutluluklar nasip etsin inşallah(Amin) :)

:) Teşekkür ederim.. Hayata hoşgeldin sevgilim :) de benden olsun...

Ellerine,yüreğine sağlık

Bazı insanlar vardır maksat ziyaret olsun diye gelirler.Çoğu merakını giderir,çoğuda allah kurtarsın der insanın içine bir ateş koyar,giderken.Hemen hemen hepimiz yaşamışızdır bunu yapacak birşey yok.mesajını daha yeni gördüm geç oldu ama kusuruma bakma artık geçmiş olsun.;)

Üst Alt