Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F.41.0 Panik Bozukluk ile askerlik ertelemesi alabilir miyim?

ydd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, bir konuda bilgi almak istiyorum. Biraz uzun olacak, şimdiden kusura bakmayın.

Ağustos ayında tecil hakkımın bitmesi sebebiyle yoklama işlemlerimi başlattım. Aile hekimi muayenesinde, sözlü muayene olarak tüm yanıtları vererek " Askerliğe Elverişlidir" raporunu alıp, Şubat celbini seçerek askerlik işlemlerimi tamamlattım ve beklemeye koyuldum. Çünkü askerliğe gitmek istiyordum, iş ve diğer konularda önümde engeldi askerlik.

25 yaşındayım, 5 sene önce annemi kaybettim. Annemi kaybettikten sonra hayatım çok değişti. Aile problemlerimiz bitmek bilmiyor. Her gün akrabalarım yüzünden çekirdek ailem ile tartışıyorum. Bu nedenle biraz uzak kalmak için de askere gitmek istiyorum.

Geçtiğimiz Aralık ayında yine aynı tartışmalar yüzünden sinirlice evden çıktım ve seyir halinde aniden ayak ve ellerimin uyuşması, gözlerimin kararması sebebiyle ufak bir trafik kazası geçirerek tanıştım panik atak ile.

Aynı saatte şiddetli çarpıntı, ayak ve ellerde uyuşma ve konuşurken kekeleme gibi problemler ile hastaneye başvurdum. EKG temiz çıktı fakat kalp atış hızımın çok yüksek olması ve tansiyonum 160/110 olması sebebiyle iki sakinleştirici iğne yapıldı ve eve gönderildim.

2 gün sonrasında yine aynı şikayetler üzerine hastaneye başvurdum ve EKG temiz çıkmasına rağmen yine şiddetli çarpıntım vardı ve tansiyonum 15/9 idi. Aynı dakikalarda tansiyonumun aniden düşmesi sebebiyle kısa bir baygınlık geçirdim ve önce ciğer tomografisi çekildi,(covid şüphesi için) sonrasında kardiyoloji bölümünde yatışım yapıldı. Tahlil ve testlerden sonra kardiyolojik sıkıntı çıkmadı ve psikiyatri servisine yönlendirildim ve kesin olarak panik atak tanısı koyuldu.

Yaklaşık 30 gün Xanax ve Venegis Xr ilacımı kullandım. İlk iki hafta yataktan kalkamadım, tansiyonum sürekli düşüp yükseliyordu, halisulasyonlar görüyordum. Üçüncü haftadan sonrasında biraz toparlandın.

Geçtiğimiz günlerde doktor kontrolüne gittim ve Venegis ilacım kabızlık yaptığı için değiştirileceği ve diğer ilaçların dozunu arttıracağı söyledi

Şimdi Sulinex, Xanax, Desyrel ve Benexol B12 kullanmaya başladım. İlaçlar yüzünden bütün günüm uyku ile geçiyor. Ayağı kalkar kalmaz başım dönüyor ve bayılacak gibi oluyorum. Düz bir şekilde yürüyemiyorum. Bir çok kez doktoru aradığımda alışma süreci olduğunu söyledi. İlacı yarım tablete düşürmek istiyorum ama atak geçirmekten korkuyorum.
Önümüzdeki günlerde sevk tarihim açıklanacak ve bir ay içinde askere gideceğim. Bu halde nasıl gideceğimi bilmiyorum. Doktora bu konuyu söylediğimde, bana rapor vereceğini, bu rapor ile askerde ilaç kullanabileceğimi söylüyor.
Tecil hakkımda bitti. Askerliğimi bir kaç ay kadar ertelemek istiyorum. Ne yapmam gerekli, bilmiyorum. Lütfen bu konuda fikir verebilir misiniz.

Katılış yapmadan hatta şu an askerlik şubesine gitmen lazım. Katılış yaparsan süreç uzun sürer ayrıca erteletme şansın kalmaz. Sonuç muafiyet olur.

28 Ocak'da sınıflandırma sonuçları açıklanacak.

Ekleme: Forumumuzda daha fazla bilgi mevcuttur

Sevgilerimle.

Son düzenleme:
Merhaba hocam, cevap için çok teşekkür ederim. Sabah saatlerinde rahatsızlanmam sebebiyle şuan hastanede yatmaktayım. Taburcu olur olmaz, fırsat bulduğum ilk gün askerlik şubesine gideceğim. Umarım erteletme şansım olur.

Derdimi kimseye anlatamıyorum. Başka forumda yazsam, askerden kaçmak istiyor diye linç edecekler. Ailem bu ilaçları kullanmamı istemiyor. Psikiyatri doktorum beni anlar dedim. İlacları kullandığım zaman tansiyonum düşüyor, birilerinin desteğiyle yürüyorum diyorum bana çok nazlısın diyor. Afedersiniz, kabızlık yapan ilacı değiştirecem diyor yine aynı ilacı veriyor. Tansiyonum yükselip düşüyor, araç kullanırken gözlerim karardı kaza yaptım diyorum, olur öyle şeyler diyor.

Geçmiş olsun. Öncelikle askerlikten kaçma diye bir şey yok. Hastaysan gitmezsin. Bu tarz ilaçlar ilk kullanımda sorun çıkarır, Allah kimseye kullandırtmasın.

İkinci olarak erteletme aylık değil yıllık verilir, 3 yıla kadar ertelenme hakkı vardır, katılıştan sonra istirahat/hava değişimi raporları verilir.

Pazartesi günü askerlik şubesine gittim. Şuan hastaneye sevk edemeyeceklerini, sevk tarihinde(28.01.2022) gelip hastaneye sevk işlemi verebileceklerini belirttiler

O zaman sabahtan gideceksin hızlıca sevki yazacaklar, öğle olmadan da muayeneyi olacaksın.

Umarım yedek subay veya astsubaylık gelmez.

Güncelleme yapayım.
İlk gün heyet psikiyatrisine başvurdum. Heyet psikiyatrisi Scl90 testi ve kardiyolojiden görüş alınmasını istedi. 90 soruluk Scl90 testi sonrası kardiyolojide muayene oldum. Daha önce özel bir hastane de hipertansiyon teşhisi konulduğunu ve taşikardi şüphesi olabileceğini söylemesi üzerine beni üniversite hastanesine sevk etti. 24 saatliğine ritim holteri takıldı ve sinus taşikardi teşhisi konuldu. Dideral tedavisi verildi.

Şuan tekrar devlet hastanesine döndüm. Panik bozukluk ve sinus taşikardi teşhisim var. Rapor oranı verecekler galiba. Özel bir hastane de hipertansiyon tanısı konulduğunu söyledim pek ilgilenmediler. Grev nedeniyle heyete çıkamadım. Umarım 2-3 gün için de heyete çıkarım.

Askerlikte oran değil dilim vardır. Diliminiz neyse ona göre rapor verilir.

Evet bugün öğrendim.
Heyet psikiyatri doktoru, sağlık heyeti rapor kağıdının üstüne; 16/C; 1 yıl sevk ertelemesi uygundur yazdı. Bu hafta için de sağlık heyetine çıkacağım.

O zaman senin süreç şöyle olacak şimdiden söyleyeyim

1. Sene sonu: Tekrar erteleme veya muaf.
2. Sene sonu: Tekrar erteleme veya muaf.
3. Sene sonu: İki ihtimali var: Muafiyet ya da Elverişlidir ama A Dilimi'nden

Komando olamazsın ama askere gidebilirsin. Düşük de olsa bu ihtimal var.

ydd kardeşim askerlik yapacak gücün varmı? Yapabilirim diyorsan yap yoksa hiç bulaşma dışardaki insanlara bakarsan askerliğini yapsan bile bu sefer söyleyecek başka laf bulurlar onlar eleştirecek birşey bulurlar her zaman

Hocam, şuan askerlik yapacak gücüm yok ama seneye askerlik yapmak ve yaşadığım şehirden uzakşaşmak için her türlü tedaviyi deniyorum. Günde; Sulinex 300mg, Xanax 0,5, Desyrel 50 ve Betablok ile tedavime devam ediyorum. Doktorum Xanax'ı çok almamam veya bırakmam gerektiğini söylüyor ama bırakamıyorum henüz. Taşikardi için elektrik tedavisi alıyorum. İsmini hatırlamıyorum ama küçük pedlerle kalbin olduğu kısma aralıklı elektrik veriliyor. İlaçlar çok yoruyor bazen zar zor uyanıyorum. Elektrik tedavisi de çekilecek bişey değil.

Hocam sadece tedavilerime odaklanmışım. Kimin ne dediği, ne diyeceği umrumda değil. Arkamda bomba patlasa, arkama dönüp bakmayacak kadar umursamaz oldum.

İnsanın sağlık sorunlarının olması, tedavi görmesi, antidepresan kullanması veya askerliğe elverişsiz olması ayıp veya utanılacak bir şey değil. Laf söyleyen de olursa açsın bi tarafına gülsün diyorum hocam.

Annelerimizin 9 ayda yarattığı kalbimizi, 5 dakika da kırılmasına izin vermeyelim.

ydd Allah yardımcın olsun kardeş arada yaz buraya durumunu moral olur sana burdaki herkes seni anlar kimse yargılamaz. diğer sitelerde linç ediyolar

Merhaba dostlar, konuya güncelleme yapayım.

Geçtiğimiz haftalarda kalp ilacım(Betablok) arttırıldı. 25MG'ten kademe kademe 100MG'ye çıkarıldı.

Sulinex, Xanax ve Desyrel ilaçlarıma devam ediyorum.

Şuan tek sorunum tansiyon ve aşırı halsizlik. Tansiyon için kademe kademe ilaç arttırdık.

Halsizliği psikatriye anlatmama rağmen bir şey söylemedi. Şuan sabah & öğle Sulinex, akşam Desyrel ve sıkıntı olunca Xanax kullanıyorum.

Bu türden rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar içerisinde düşük seviyede uyuşturucu bulunmakta. Askerde zaman zaman köpek marifeti ile uyuşturucu araması yapılıyor ve köpek bu tür ilaçlara tepki veriyor. İlacın bulunduğu dolabın önünden veya eşyaların arasından ayrılmayarak ++burada uyuşturucu var++ diyor. Dolayısıyla uyuşturucu bağımlısı olarak nitelendirilmemek için siz ve sizin gibi rahatsızlığı bulunan arkadaşlar kullandıkları ilaçların içerisinde düşük dozda da olsa uyuşturucu var ise, askere gittiklerinde bu durumu ve reçeteyi komutanlarına bildirip göstermelerinde büyük ama çok büyük yarar vardır, kendi menfaatlerinedir.

Askere katılış sırasında ilaç sokmak normalde yasaktır. İlaç alındıysa da depoya konulur, belirli saatlerde alınır.

İlaç yazdırmak için ise birlikten birliğe değişmekle beraber sabahtan revir görevlisi olan komutan ise komutana, aynı rütbede er falan varsa ere söylersin onunla ilaç yazılır, psikiyatrik ilaç durumu varsa en yakın hastaneye sevk yapılır psikiyatrist ilaç alıp almayacağına karar verir. Onun için de bir RDM süreci var.

Askerlik sürecimde bu şekildeydi

Konuyu açalı 1 sene olmuş.
Sulinex 300mg, desyrel 50mg, betablok 100mg, Xanax 0.5mg olarak ilaçlarıma devam ediyorum.

Önümüzdeki ay sağlık kuruluna tekrar askerlik için gönderileceğim. Sonucu merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar.
Yaşadığım il Hatay'da yaşanan deprem nedeniyle şehir dışına tahliye edilmek zorunda bırakıldım. Şuan Kutahyadayim.

1.sorun su; eczanelerde 484-485 kodu ile raporlu ilaçlarımı alamıyorum. Diğer depremzedeler alabiliyor ama medusa sisteminde doğal afet girişi açılmıyor benim tc kimlik nom ile. Raporlarım gözüküyor ama ilaç alamıyorum.

2.sorun ise: 22 şubat ile 3 mart arasında askerlik şubesine gidip sağlık kuruluna sevk almam gerekli. Ama askerlik şubesi yok şuan. Hatay sehir hastanesi malum, sağlık kuruluna da çıkacak hastane yok.
Ben kaçak durumuna düşeceğim büyük ihtimalle. Zamanında askerlik muayenemi yapamayacağım. Bu sorun olur mu?

Sonuç olarak; hem ilaç sıkıntısı yaşıyorum hemde askerlik sıkıntısı yaşayacağım. Ne yapmam gerekli.

Üst Alt