Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F 43.2 uyum bozukluğundan hava değişimi aldım. Süreç nasıl devam eder?

Ufukcannnn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba f43.2 uyum bozukluğundan hava değişimi aldım bitti tekrar birliğime katıldım ama sevk edecekler tekrar hastaneye süreç ne olur yardımcı olur musunuz

Ufukcannnn

Askerlik 6 aya indi biraz daha sabret terhis ol muaf olursan ileride pişman olabilirsin.

Ufukcannnn

Bir-lik amirin sizin hakkınızda "askerlik yapamaz"şeklinde durum bildirim raporu tutarsa,yani kıta işlevsellik formu;muhtemel muaf olursunuz, belki bir kez daha hava değişimi verilebilir,Sonrasında muaf,genelde böyle olur/Geçmiş olsun...

@dyrknt abi olacak gibi değil 90 günüm kaldı ama nefes alamıyorum artık hava değişimi sonrası kendime zarar verdim yemek yiyemiyorum uyku yok her gün baş ağrısı hava değişiminde bile uyku uyuyamadım ayın 20 sinde hastaneye gideceğim kurul heyet var mı yok mu düşünmekten kafayı yiyeceğim

Sağlık kurulu heyet aktif çalışıyor mu bilginiz var mı abiler ?

Gecmis olsun dostum öncelikle rahat ol muaf olman ileride hiçbir eksisi yok bende 3 ay +3 ay hava degisimi aldım 3.su ise muaf raporu oldu normal hayatımda hiçbir eksisi yok askerlik durum bildirir bile alıp bir yere versen muafla ilgili hiçbir ibare yok sadece askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor geçmiş olsun tekrardan

@samedo99
Heyete giriyorsun değil mi muaf için hangi yılda aldın muafı
İnternet tam çekmiyor bir mesaj 50 defa gidiyor beni arayabilir misin rica etsem abi 0539 340 41 14

Evet heyete giriyorsun ben askeri hastanede yattım ve heyete girdim 3. De muaf oldum

Kaç gün yattın 2.hava değişiminden sonra alma ihtimali var mı ?

Bu gün hastaneye gittim 10 gün hava değişimi verdi bölük komutanı en az 20 gün olması gerekiyor yoksa çıkamazsın dedi yarın gataya gideceğim durum ne olur bilgisi olan var mi

samedo99 OğuzHan112
Abi doktor heyete gireceksin dedi detaylı kıta anket formu ile kendime zarar verdiğimi yazmışlar ne olur sonuç alır mıyım muaf

Kendine zarar vermek lehine değil alehine olur.bu gibi şeyler yapma,gerek yok hem...
6 aylık bir süre için bu gibi şeylere gerek yok .
Hastaysan zorla askerlik yaptırtmazlar sana.
Muaf olursun diye kesin bir şey söylemek doğru olmaz.hava değişimi alabilirsin.
Birlik amirin ne yazmışsa heyet onuda derlendirir tabi sonuç heyette belli olur... Ufukcannnn

OğuzHan112
Abi haklısın ama elimde değil komutan kıta anket formuna yapar ya da yapamaz diye bir şey yazmamış detaylı istediğini söyledi heyetten hava değişimi gibi bir sonuc çıkıyor mu

Ufukcannnn

Heyetten muafiyete çıkar hava değişimi de.
Birlik amirin kıta işlevsellik formu doldurmadımı sana?

Detaylı kim istedi ne istedi orayı pek anlayamadım?

İşlevsellik formunda uyum bozukluğu yaşadığım yazıyordu hava değişimi sonrası kendine zarar vermiş vücudunda kesikler var diye doktor da detaylı yazsın askerlik yapabilir mi yapamaz mı diye resim onaylı sevk etsin dedi sonra gel heyete sokalim seni dedi

Doktor size anlatmış zaten ne yapmanız gerektiğini.
Doktorun söyledi yolu izleyin...
Muaf olursun,yada hava değişimi alırsın heyette belli olur.
Çok fazla gerilmeyin her şey yoluna girer.sağlıcakla...

Aynı benim gibisin ben de çok zorlanıyorum askerde umarım muaf oluruz ikimizde

OğuzHan112
Ustam şimdi hastenede çıktım evrakları heyete bıraktım evraklarda sicil amirleri askerlik yapamaz kanaatindeyim yazmış doktorda raporda askerliğe elverişsizdir yazmış heyet haber edecek muaf olur muyum ?

Çok sağol

Ankara Gülhane Hastanesi'nin sağlık kurulu aktif mi değilse ne zaman açılacak bilgisi olan var mı
Pazartesi günü sağlık.kuruluna dosyaları verdim mesaj atacağız dediler hala bekliyorum asker olduğum için gidemiyorum bana yardımci olabilir misiniz

OğuzHan112 abi pazartesi verdim evrakları mesaj atacağız dediler ama kaç günde dönüş olur Gülhane sağlık.kuruluna verdim bilgin var mı ?

Ufukcannnn
Heyetten sonuç kaç günde çıkar bu konuda bilgim yok...
Hastaneye yada heyet sekreterliğine ulaşabilirseniz heyet toplanıyormu diye bir sorun.hem rapor sonucunu da sorabilirsiniz.umarım cevap veren olur...

Bilindiği gibi pandemi nedeni ile halen bir çok hastanede heyet toplanmıyor.yeni yeni başlandı..
Biriken bir sürü rapor vs var sonuçlanması biraz zaman alabilir,sabırlı olun...

Heyet sizi görmeden raporu onaylamayabilir Prosedür gereği heyetin sizi görmesi lazım.heyet günü sizi cağırabilirler yada dosyaya bakıp kararda verebilir sizin için hayırlısı olsun...

Slm

oğuzhan
OğuzHan112
Lütfen posta kutusunu boşaltır mısın.
(Pardon🙏Çünkü ona ulasamiyorum)

Son düzenleme:
Ufukcannnn

Bu hastalıkla terhis olduktan sonra " vazife maluliyet" emekliliğine başvurabilirsiniz. Tabi hastalığınız ilk askerde başladıysa...

OğuzHan112
Abi sanırım bu heyet ay sonuna kadar uzar gibime geliyor çünkü sağlık kuruluna hiç bir şekilde ulaşamıyorum Çarşamba günü hastaneye gideceğim tekrar soracağım kısa bir süre derse bekleyeceğim uzun bir süre derse doktora gidip hava değişimi isteyeceğim heyet gününden önce haber verirler zaten diye düşünüyorum doktor hava değişimi verebilir mi heyete sevk ettikten sonra böyle bir yetkisi var mı ?

Ufukcannnn
Hayır, senin için verilen bir karar var,elverişsizdir denilmiş ve heyete sevk edilmişsin.
Bunu sonuçlandırmam lazım,Büyük olasılıkla %99 heyet onaylayacak bu kararı.
bence biraz sabırlı ol/İyi akşamlar....

Herkese merhaba yaşadığım bu süreci size anlatmak istedim belki bir faydası olur tezkereye 120 gün kala hastaneye sevk oldum ilaç kullanmaya başladım 105 gün kala sıkıntılarin devam etmesi durumunda tekrar hastaneye gidip 30 gün hava değişimi aldım bittiğinde birliğime döndüm tekrar hastaneye gittim 10 gün rapor ve ilaç değişikliği yaptı ilaçlar bitince tekrar gittim işlevsellik formu ile heyete girdim muaf oldu bu gün 2 buçuk aylık bir süreçti Allah herkesin yardımcısı olsun bu arada OğuzHan112 abime çok teşekkür ederim yardımcı oldu yönlendirdi sağolsun herkese geçmiş olsun sağlıcakla

Üst Alt