Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

3+3=6 ay hava değişimi oluyor..zaten bundan daha fazla veremezler. Bekleyeceksiniz abicim..3 aylık hava değişimi süresi bitince tekrar hastaneye sevk alıp elverişli değildir raporu alıp döneceksiniz.

Malesef bazen böyle süreç uzayabilyor, şu durumda sabırlı olacaksınız yapacak bir şey yok gibi görünüyor.

@Elaxy,

@OğuzHan112, Abi sadece sabretmek istiyorum kötü bişey olsun veya kötü bişey yapmak istemiyorum sadece senden aldım umutla yaşıyorum sabrediyorum iyiki varsın

Olduğu kadar, elimizden geldiği kadar sizlere bir nebze de olsa yardımcı olmaya çalışıyorum.

Sabırlı olun, Her şey yoluna girecek.. Sadece biraz zamana ihtiyacınız var, unutmadan tedavi başlanmışsa(3 aylık periyotta)mutlaka tedavinizi düzenli kullanın ve kontrollere gidin tamam 🙋

@Elaxy,

@Firo0908
Özel mesaj olarak bana soru sormayın lütfen.. ilgili başlıktan veya yeni konu açıp öyle sorun.

Fark etmez, ister rdm komutanı doldursun ister bölük komutanı doldursun.

@Eko11

Size de cevabı buradan yazalım,
21 gün hava değişimi almışsın, sivilde hastaneye gitmişsin 3 aylık hava değişimi verilmiş.. 90 gün sonra ne olacak diye soruyorsun.

Büyük ihtimal birliğine yollayacaklar, sivilde elverişli değildir raporu almak çok zor..

Selamın aleyküm abi acemi birliğinde ağır bunalıma girdim 15 gün askerken komutanımla görüştüm rdm gönderdi rdm hastahaneye sevk etti F43.2 uyum bozukluğu tanısı koydu ve ilaç birde 21 gün hava değişimi verdi hava değişimi bitmesine artık birliğe dönmemek ve aynı şeyleri yaşamamak için ne yemek yiyorum nede uyuyorum doğru düzgün korkuyorum gittim şubeden sevk aldım doktora çıktım sivilde oda heyete soktu heyette 90 gün hava değişimi verdi 17C tanısı koydu bu tanıya göre hava değişimi birde 3 ay boyunca her ay doktor kontrolüne gideceğim sonuçum ne olur abi dönmek istemiyorum abi dönüpte kendime veya bir başkasına zarar vermek istemiyorum 90 gün sonra ne olucak

@OğuzHan112,
Abi raporda verilen 90 gün içerisinde psikiyatriğe muayeneye kontrole gireceğim yazıyor birde birlikte hastahaneye sevk edilirsem sonuç ne olacak abi cidden aşırı derecede kötüyüm şimdiden bile 3 ay sonra ne olucak diye düşünüyorum kafayı iyice yiyicem burdada..

İlaç yazılmıştır, ilaçlarını düzenli ve saatinde alın.
3 aylık hava değişimi sürecinde kontrollerine düzenli olarak git.

Kaygı bozukluğuna bağlı düşünceler.. tedavine düzenli devam ettikçe bu düşünceler azalır,

3 aylık hava deşimi sonrasında tekrar değerlendirileceksin, şikayetlerin yine devam ediyorsa belki hava değişimi tekrar eder belki etmez, elverişli değildir raporu verilecektir.

@Eko11,

@OğuzHan112 abi ben 2.hava değişimini de aldım şuan memleketteyim geri döndüğüm zaman ya elverişli değil raporu vermezse ler abi düşünmekten stresten kafayı yedim abi ne yapacam ben

Bazen bildirim gelmiyor..soruyu yeni gördüm.

Sakin olacaksınız..bu düşünceleriniz kaygı ya bağlı..olumlu düşünün stres yapmayın.

2 kez hava değişimi almışsınız..fazla uzacağını sanmıyorum.
Muaf olursunuz içini rahat tut.

@aliis,

@OğuzHan112,

Abi ya vermezlerse ben gerçekten bütün samimiyetimle söylüyorum kullandığım ilaçlar da fayda etmiyor daha çok derinlere dalıyorum içimde korku var ne yapacağımı bilmiyorum

Bana güven ve içini rahat tut anlaştık mı?

En kötü senaryo bir kez daha hava değişimi verilebilir sonrasında elverişli değildir raporu verilecektir.

Hava değişimi alırken Komutanların kıta işlevsellik formu doldurdu mu?
Komutanların askerlik yapamaz diyormu?

@OğuzHan112 Abi doldurdular ama normal yazmislar hep 2 defa hava değişimi oldu gerçekten bunaldım abi elimde değil düşünmeden yapamıyorum ilaçlarım da fayda etmiyor artık

Olsun komutanların olumlu doldursada son kararı doktor veriyor..ben muaf olacağını düşünüyorum sıkıntı yapma.

İlaçların fayda etmediğini düşünüyorsan kendini kötü hissediyorsan hava değişimi bitmesine gerek yok.. bulunduğun yerdeki şubeden veya garnizon komutanlığından sevk alıp hastaneye gidip muayene olabilirsin.

@aliis,

@OğuzHan112 abi çok teşekkürler senin bi yazını daha okudum dışardan daha zor işlemler diye birliğinden daha hızlı ilerliyor demiştin etmiyor abi artık sürekli içimde korku kaygı baş edemiyorum artık yine de çok saol abi

Rica ederim.. ben buradaki bana soru soran arkadaşları kendi öz kardeşim den ayırmıyorum..ona göre yaklaşıyor,sabırla en ufak ayrıntıya kadar yazmaya çalışıyorum.

Gerçekte hasta veya rol yapıyor durumlarını gerek acizane bilgimden gerek tecrübelerimden buradan bile anlayabiliyorum.

Sizin şuan yoğun anksiyete içinde olduğunuzu anlayabiliyorum.
Size önerim biraz sabırlı olmanız,elinde değil biliyorum fakat, maalesef işte bazen böyle süreç uzuyor.

Komutanların eğer olumlu rapor tutuyorsa ailenden biriyle gidin komutanlarınızla güzel bir dille konuşsunlar,komutanların askerlik yapamaz derse muaf olman kolaylaşır.

Diğer
Evet dışarıdan,yani hava değişimi alıp memlekete gidip oradan elverişli değildir raporu almak çok zor..hava değişimi verilebilir fakat muaf olmanız için birliğinize yollanırsınız..genelde böyle oluyor.

Süreç uzamış olsada muaf olacaksınız..bana güvenin,doktora gittiğinde tedavini yeniden düzenleyeceklerdir.

Şimdilik müsaadenizle 🙋

@aliis,

@OğuzHan112 reis kolay gelsin benim 45 günlük izin tecavüz suçumdan dolayı eski askeri birliğim tarafından mahkemeye sevk edildim mahkeme beni suçsuz bulup onay hapis cezası ile cezalandırdı itiraza açık olan bir ceza bunda yatar veya para cezası mantığı işliyor mu acaba

Sizinle daha önce konuştuk sanırım,ne konuştuk ne yazdık şuan pek hatırlamıyorum.

Kısa bir özet geçermisin?

@Halil öz,

@OğuzHan112, Oğuzhan abi bişey sorcam şimdi 1+1+1+3 toplam 6 ay oldu tekrar gitmemde hava değişimi verme ihtimali varmı veya nolur

Muhtemelen artık hava değişimi verilmez..sonuca bağlanacaktır.

3+3 =6 ay şeklinde olsaydı direkt net cevap yazardım.

1+1+1=3 olunca ihtimal olabilir..

Ama ben zannetmiyorum..muaf tutar geri yollarlar.

@Elaxy,

@OğuzHan112 reis kolay gelsin benim 45 günlük izin tecavüz suçumdan dolayı eski askeri birliğim tarafından mahkemeye sevk edildim mahkeme beni suçsuz bulup onay hapis cezası ile cezalandırdı itiraza açık olan bir ceza bunda yatar veya para cezası mantığı işliyor mu acaba
Sizinle daha önce konuştuk sanırım,ne konuştuk ne yazdık şuan pek hatırlamıyorum.

Kısa bir özet geçermisin?

@Halil öz,
Reis kısaca özet geçeyim kıbrıs'tan 2 aylık hava değişimi ile ayrılıp psikolojik sorunlar geçirdiğim 45 günlük bir izin tecavüzü sonrası kendi isteğim le askerlik şubesine teslim olduktan sonra devlet hastanesini sevk edilip orada da 5 hava değişimi ile beraber toplam 7 hava değişimi ile Kırklareli askeri birliğine sevk edildim orada 4 günlük bir kısa sürede askerliğe elverişli değildir raporu aldım ardından evime döndüm bu raporu aldığımın üzerinden tam bir yıl geçtikten sonra kıbrıs'taki birliğim tarafından açılan izin tecavüz suçu mahkemesi bugün sonuçlandı sonuçlanan mahkeme beni haksız buldu ve bana bir yıl hapis cezası verdi bunun altıda birini düşürerek net olarak 10 hapis cezası yazıyor.

Reis kısaca özet geçeyim kıbrıs'tan 2 aylık hava değişimi ile ayrılıp psikolojik sorunlar geçirdiğim 45 günlük bir izin tecavüzü sonrası kendi isteğim le askerlik şubesine teslim olduktan sonra devlet hastanesini sevk edilip orada da 5 hava değişimi ile beraber toplam 7 hava değişimi ile Kırklareli askeri birliğine sevk edildim orada 4 günlük bir kısa sürede askerliğe elverişli değildir raporu aldım ardından evime döndüm bu raporu aldığımın üzerinden tam bir yıl geçtikten sonra kıbrıs'taki birliğim tarafından açılan izin tecavüz suçu mahkemesi bugün sonuçlandı sonuçlanan mahkeme beni haksız buldu ve bana bir yıl hapis cezası verdi bunun altıda birini düşürerek net olarak 10 hapis cezası yazıyor.
Ayrıyetten de verilen on aylık hapis cezası itirazı açıktır diye de sonuna not düşülmüş bunun bizi ne gibi zararı var

Üst Alt