Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FA hastasıyım. Rapor oranının tespiti için cetveldeki hangi tablo geçerli?

ekrem18

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba; 25 yaşında olup 16 senedir FA hastasıyım ve 10 senedir tekerlekli sandalyede yaşıyorum. Binek otomobil alımındaki ÖTV indiriminden yararlanmak için, yeni özür oranı raporu talep ettim ve raporum noroloji dr. verdiği %80+%20 ve psikiyatri dr. nin verdiği %10 özür oranları (balthazar formülü uygulamalı) ile özür oranım %86 çıktı. ÖTV indiriminden yararlanmak için %90 baraj olduğundan yararlanamadım<br>Ancak, FA.nın özür oranı tespitinde; özür oranı tespiti yönetmeliğinin sinir hastalıkları/kas iskelet hastalıkları TABLO 4.1-4.2 ve 3.4 tablolarından hangisinin uygulanması gerektiği hakkında bilgisi olanların yardımını rica ediyorum

Bana 4.1-4.1 gibi geliyor:

Tablo_4.1_4.2.png

Tablo_3.4.png

4.1 'e göre son şıka bakıldığında yardımcı cihaz olmadan ayağa kalkamıyor ibaresinden anlıyorum ki aletveya cihaz olursa ayağakalkabilir şeklinde anlıyorum tekerlekli sandalye hastaya yardımcı bir araç/alet olduğuna göre ve tekerlekli sandalyeye dahi binemeyen/oturamayan hasta bence bu şıkka göre oran verilmemelidir. Tablo 3.4 üst açıklamalarına baktığımızda bir İSTİSNAİ madde hükmünde olduğunu zannediyorum zaten bu tablo hastalığı SÜREKLİ yardımcı cihazlara bağlı olanlara uygulanmmakta ve beni kuşkuya düşüren FA.nın serebellar ataksisi dışına çıkıp çıkmadığıdır. bu konuyu araştırabilirsek FAlılara bir faydası olacaktır

Üst Alt