Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FA nedeniyle omuriliğimde eğrilik var. Önerebileceğiniz doktor var mı?

zehra hopa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
23 yaşında fa hastasıyım 11 yaşında bu hastalığın teşhişi kondu. 5-6 sene önce omuriliğimde eğrilik başladı. geçen sene doktura gittim, doktur ilglenmedi bile. sizin tavsiye edeceğiniz doktur var mı?
cvp bekliyom. şimdiden teşekkür ederim...

omuriliği derken dedigin skolyoz olsa gerek bu fa nın belirtlerinden bendede var çok egik degil. doktor sendeki yaşlılarada olur dedi seni rahatsız veya nefes almanı etkiliyorsa amelyat onun haricinde amelliyat çok riskli hele fa lılar için...

slmmm

benım tavsıye edecegım doktor var "esat başaran"

Zehra bende f.a lıyım bendede 45 derecelik bir skolyoz vardı erzurumdayken doktora gittim doktor bana 45 derece bir eğikliğin var şuan bi zararı yok ama sen f.a lısın bu skolyozda f.a nın neden olduğu bişey olduğu için bu eğikli hiç durmaz ve 2-3 yıla kadar rahatsız edecek derecede artar. Arttıkça ciğerlerine baskı yapar ve solunum güçlüğü yaşarsın. Bu skolyaz iyice rahatsız ettikten sonrada ameliyatla tedavi edilebilir ama erken tedavi etmek gibi faydası olmaz ve sonraki ameliyat şimdiki kadar başarılı olmaz. 2003 yılında erzurum aziziye hastanesinde ameliyat oldum. Ameliyatım 6.5 saat sürdü. Birgün tedbir amaçlı yoğun bakımda kaldım (gün boyu sıkıntıdan yoğun bakım hemşiresiyle radyo dinledik muhabbet ettik :) yani sadece tedbir amaçlı bir gün orda yatırdı doktor) ve ameliyatımın üçüncü günüde ayağa kalktım. Şuan sırtımda platin var ve 2003 yılından beri ne skolyazumdan nede platinimden en ufak bir şikayetim olmadı inşallah bundan sonrada olmaz...

Arkadaşlar eğer böyle bir sıkıntınız varsa bir an önce ameliyat olmanızı tavsiye ederim neden derseniz f.a dan dolayı gün geçtikçe ameliyat olmamız zorlaşıyor ve f.a dan dolayı kemiklerin dejenereside durmuyor. O yüzden bir an önce ameliyat olun kurtulun bu beladan bence. Ama yinede karar sizin. Hayırlı günler...

esat başaran mı?o dr. değil,refleksoloji denen masaj uygulayıcısı,

2 sene once bende amelıyat ıcın gıtmısdım doktor bana senın omurgan yapın oldukca duzgun senın omurga kemıklerın arasındakı kasların gucsuz omurganı tutamıor demısdı fa dakı skolyoz bu nedendenmı oluor acaba

teoder senin dediğin rekfeksoloji uzmanı bende bir kere gittim banada faydası olacağını söyledi masajın ailem isteediği için gitmedim.arkadaşlar hepinize hepinize teşekkür ederim verdiniz bilgi için.

Üst Alt