Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fabrikanın kendi kadrosunda değil de taşeronun kadrosuna görünüyorum. Ne yapabilirim?

StyLo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm arkadaşlar bi soru sormak istiyorum şu an bi fabriakda çalışmaktayım engelli olarak başladım işe %40 raporum mevcut yanlız benden önce 2 engelli daha alınmıs işe onlar direk fabrika kadrosuyla başlamışlar işe ben taşeron olarak görünüyorum bunu şikayet etme şansım varmı yada ne yapmalıyım bilgisi olan varmı?

Kardesim dier engelli calisanlar direk kadroyla baslamislar 2 engelliyiz zaten fabrikada 350 calisani var bn direk kadroyla nie baslamadim onu meraktan bu konuyu actim onceden calusan engellilerde kadroluymus hep emekli olmuşlar kafama takıldı

Bu tamamen işverenin inisiyatifinde bir durum. Hukuken yapılabilecek bir şey yok. İkili ilişkilerle halletemeye çalışmak lazım

Bazı işverenler ücret politikası sebebiyle işyerine taşeron firmalar aracılığıyla işçi alırlar, hatta kendileri taşeron firma bile kurarlar.
Hukuken fabrika yönetimi sizin muhatabınız değil,işvereniniz taşeron firmadır,kısaca yapacak birşey yok.

Tamamen fabrika yönetiminin inisiyatifindesin..98 yılından bu yana çalışmakta olduğum şirkette bende taşeron olarak işe başladım..özürlü olarak 7 kişi işe başladık 6 ay sonra diğerleri taşeronu beğenmedi ve işten ayrıldılar.Lakin 1 senem dolmadan beni şirketin kadrosuna aldılar.çalışma olanakları ve insanlara verdikleri değer mükemmel.15 yılı doldurduk ve böyle bir şirkette çalıştığım için her zaman şükrediyorum.

Allah yardımcın olsun ve neyse hayırlısı o olsun...

Üst Alt