Yazışma yoluyla sohbet etmeye pek itimat etmem; lakin geçen gün birkaç arkadaşın cemaline merak sardım ve Facebook’ta kendileriyle yüzgöz olayım istedim. Çevrimiçi olduğumda zatıma kıymet veren değerli selamlarla muhatap oldum. Bir de baktım ki, 3-5 sohbet penceresi açılıvermiş. Bu pencereler arasında fare ile dolaşmaya şimdilik muktedir olsam da, klavye ile pencereler arasında dolaşabilme arzusu bir yanardağa sığmayan ateş misali içimden taşmaya başladı.
Netice itibari ile öğrendim ki; bir sonraki sohbet penceresine fareye dokunmadan varmak için Ctrl + Tab, bir önceki pencereye varmak içinse Shift + Tab tuş takımını kullanmak icap ediyormuş. Bu tuş takımları, internet sayfalarına ait sekmeler arasındaki geçişi de sağladığından Facebook sohbet pencerelerinin bulunduğu sayfada çakışmaya sebebiyet vermemek için başka bir sekme bulunmamalıdır.
Netice itibari ile öğrendim ki; bir sonraki sohbet penceresine fareye dokunmadan varmak için Ctrl + Tab, bir önceki pencereye varmak içinse Shift + Tab tuş takımını kullanmak icap ediyormuş. Bu tuş takımları, internet sayfalarına ait sekmeler arasındaki geçişi de sağladığından Facebook sohbet pencerelerinin bulunduğu sayfada çakışmaya sebebiyet vermemek için başka bir sekme bulunmamalıdır.