PoleStar tamam kendine madem böyle çok güveniyorsun hadi özelden bana küfür et sonucunu buraya yazalım. bak bakalım senin dediğin gibi mi, hiç üşenmeden hemen kalkıp gidip savcılığa verecem
sen hukuk'u basit'e alma birader o kadar
kaç tane dava dosyası inceledim 10 Bin TL para cezası alan bile var sırf küfür etmiş diye
hadi hodri meydan özelden ya da buradan hiç fark etmez küfür et bakalım ben de ekran görüntüsünü alayım, sonra istersen sil hiç sorun değil madem kendine güveniyorsun, bak bakalım ne oluyor ???
memurlar, net de adam admine admin bozuntusu seni s... dediği için dava açtı ve 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi + sonra para cezasına çevrildi
sen hala diyorsun, ki ben internette istediğim kişiye söverim, istediğim kişiye hakaret ederim ama kimse beni bulamaz öyle mi ?
bende sana diyorum ki, hadi hodri meydan et küfür sonra ben görüntü kaydı aldıktan sonra sil
sonra da sonucu buraya yazalım, ama sonra sicilim bozuldu vs diye gelip ağlama hocam
her şeyden önemlisi kendimize saygımız olsun, yani devleti hiç bir zaman hafife almayın. sana incelediğim bir sürü dava örneğinin linkini atayım istersen sen de incele, bak bakalım sırf geri zekalı dangalak dediği için birine ceza almış mı almamış mı kendin gör
ama önemli olan nokta burada facebook tan özel mesaj atmışsanız ve açtığınız hesap kendi gerçek hesabınız değil sahte bir hesap ise yani resim yok, numara yok, hotmail rast gele açılmış vs
işte o zaman facebook terör vs olayları olmadığı sürece ıp vermediği için türkiyede ki soruşturma yapan kişilere bulunmanız çok uzun süreceği için hakim takipsizlik verebilir
ama gerçek facebook hesabınızdır telefon nu hotmail gerçek kullandığınız size aittir, facebook tan ıp almaya gerek yok zaten bilişim teknoloji uzmanları buluyorlar o zaman
ama siz forumlarda vs küfür ederseniz misal diyelim buradan bana özelden yada normal herkesin gördüğü bir şekilde ederseniz ve ben ekran görüntüsü aldıktan sonra siz silseniz dahi savcılık bu sitenin yetkili kişisine ıp sorgulaması yaptırıp bu rumuz adlı kişinin hangi ıpleri kullandıklarını paylaşmasını istiyor, sitenin yetkili kişisi bunu mecbur paylaşmak zorunda
ıp testinden sonra sizi ifadeye çağırıyorlar ve bir uzlaşma yapmanızı istiyorlar eğer sizi şikayet eden kişi uzlaşmadığını beyan ederse
mahkemeye çıkıyorsunuz. TCK 125 maddesi üzerinden suçlama ile karşı karşıya kalırsınız
Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ... veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
eğer daha önce hiç bir suça karışmamış iseniz ve mahkemedeki davranışınızdan hakim bir daha böyle bir şey yapmayacağınıza kanaat getirir ise hapis cezası yerine para cezası verilir
bu para cezası sizin mali durumunuza göre günlüğü en az 20 TL ile 100 TL arasında değişmektedir
5 yıl boyunca denetim serbestlik uyğulaması verir ve siz 5 yıl içinde her hangi bir suç ile yargılanırsanız hakaret davası yüzünden almış olduğunuz ceza da eklenir ve yatarsınız
kanun bunu söylüyor ama sen aksini iddia ediyorsan onlarca yargıtay da böyle mahkemeye konu olmuş davaları inceledim eğer hala bu hukuktan bir şey olmaz diyorsan @
hozgul hocamız 4 kere dava açmış ve kazanmış sen hala hayır bu devlet muz cumhuriyeti devleti ceza vermez diyorsan buyur hodri meydan bekliyorum
ders çalışıyorum zaten uğraşamam dediğin gibi o adamla + facebook ıp vermiyor mecbur kalmadıkça bu da davanın uzadıkça uzamasına neden oluyor
yani biri bir sefer küfür etti diye peşine düşmenin tabiki anlamı yok sana katılıyorum bu konuda
yani emsal karar çok hocam ceza alan çok küçümsemeyin o kadar