Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FA'da işitme ve görme bozukluğu..?

a_slymn

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar ben 35 yasındayım gozde ve ısıtmemde sorunlar cok arttı gozlerımde goz keskınlıgınde azalma vardı o ılerledı tv yı falan ızleyemeyınce tekrar gozcuye gıttım malesef goz bıtık dedddı benım yapabılecegım bısey yok goz kasların zayıflamıs dedı bu sorunu yasayan bırı varmı bu sorun nasıl cozulebılır acaba.
aynı sorun ısıtmemde de var ılacları bılemıyomda kalıtelı bır ısıtme cıhazıyla bu sorunu asabılırmıyım acaba

bende de hafif derecede işitme kaybı var,cihazı sordum doktora oda iyice tembelleşir daha kötü olur dedi ama bendeki hafif olduğu içinmi dedi bilmiyorum,KBB polikliniğine gidip yaptırmadıysan bi odyo testi yaptırmanı tavsiye ederim...

bende de çok hafif işitme kaybı var.birde kalabalık ve gürültülü ortamlarda sinirlilik,stres ve sıkıntı gibi psikolojik durumlara bağlı olduğunu düşündüğüm,sesleri ayıramama ve anlayamama,özellikle telefonla konuşurken sese odaklanmakta ve anlamakta zorlanıyorum.:confused:

Arkadaşlar bence bu başlık gereksiz çünkü f.a nın neden olamıyacağı bişey yoktur. Bendede uzaktaki küçük bir cisime baktığımda odaklanamama problemi var yani dikkatli bakamıyorum ve bunun nedeninin göz kaslarının sabitlenememesi dolayısıyla işin içinde kas olduğu içinde bunun nedeninin f.a olduğunu biliyorum. Bizler bunları tartışacağımıza f.a nın çaralerini tartışsak daha iyi olur bence. Yani sinekleri tek tek öldürsekte bitiremeyiz en iyisi bataklığı kurutmak. Anlayan anladı... ;)

daha bi sinek vuramadin
ayi oldurelim diyosun :D

Ben değil o sineği vuramayan prof lar bilim adamları utansın.

Eeee.. 'Öksüz hastalık' diye boşuna demiyorlar.. Koskoca Türkiye'de 500 FA'lı bulamazsın.. Hasta sayısı ne kadar azsa, o kadar az tanınıyor/tedavisi zor bulunuyor.. Birilerinin yatırım yapması ve bilim adamlarının üzerinde çalışmaları da o oranda az oluyor..

De bakem..:) Sen bilim adamı olsan -kârlılığı bir yana bırakalım- günde 20 kişinin öldüğü, halen aşıdan başka hiçbir tedavi yönteminin bulunamadığı 'domuz gribi' üzerine mi çalışırdın, yoksa çoğu doktorun ancak fakültede okurken ders kitaplarında adını okuduğu az bulunur bir garip hastalık üzerinde mi? (Farkındayım.. Branşlar ayrı ama 'mantık' aynı;) Çarpıcı olsun diye verdim o örneği)

..özellikle telefonla konuşurken sese odaklanmakta ve anlamakta zorlanıyorum.:confused:
Aynen bende de öyle mugo, :) Telefonla konuşmayı yıllardır bıraktım artık.. :( Kimseyi aramıyorum da, evde başka kimse yoksa bakmıyorum da..

Haziran 2009’da Friedreich Ataksisi Araştırma Birliği (FARA), FA hastalarında denge, koordinasyon ve görme gibi nörolojik semptomları iyileştirmesi için vareniklinin (Chantix®) güvenliliğini ve etkinliğini araştıran çalışmanın başladığını duyurmuştu. Bu pilot çalışma, ataksi hastalarında koordine olmayan hareketler (ataksi) ve denge kaybı gibi sorunların Chantix kullanan hastalarda anlamlı düzeyde iyileştiğini gösteren vaka raporları esas alınarak başlatılmıştı. Çift kör, randomize, plasebo kontrollü bu çalışma, Güney Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Profesörlerinden Dr. Theresa Zesiewicz ve Philadelphia Çocuk Hastanesi Nöroloji ve Pediatri Yardımcı Doçenti Dr. David Lynch tarafından yürütülmüştü. Chantix®, Amerika Gıda ve İlaç İdaresi tarafından sigarayı bırakmak amacıyla kullanılması için daha önce onaylanmıştı​

offfff offfff offfffff
hay ben bole sansın ıcıne edem
ya walla bense sans yok borsadada oyle fenere bakın gunde % 20 kazandırır ben alınca gotun gotun gıymeye basladı. kupayla sampıyonlugu alırda bu garlbın yuzu azıcık guler
lan walla nerde pıs hastaalıklar varsa benı bulur
FA
YASADIKCA NEFRETIMSIN
süleyman

üzme kendini süleyman yakında tarihe karışacak bu hastalık şuan için bi umut diyeniniz olacaktır fakat görecez...

NİLGÜN üzmeyelimde bu meret bardakta durdugu gibi durmuyorki. sürekli ilerliyor..ne yapıcaz bilmiyorum..

evet canım ilerliyor ama, umuyorum bitecek
ve sanırım bunun için fazlada beklemiycez

doru nılguncugum bıtecek bırgun ve ogun cok yaklasdı
ama bıtecek dıye beklerken
ne garıbdırkı
bız tukendık

selam babalar
hazıranda ozel ısparta kariyer göz hastanesıne gıtıtım aksama kadar o fılım senın bu flm benım dondum durdum wallaaaaaaaa
durunca dokdorcummmmmmmmm (hanım)
goz tansıyonu (GLOKOM) dedı goz tansıyonu deyınce normal tansıyon gıbı sanıp salladım basımı gectım.
ama ole degılmıs bu velet glokom
ulenyaaaaaaa durup dururken nerden cukdu bu glokom
gormem ıyıce bozulunca googlda bı aradım tedavısı varmıs en ıyısı lazer mıs
amalıyatdan 5saat sonra taburcu edıyolarmıs
damla gozluk yokmus
sargı margı yara bere yokmus
basarı oranı % 80 90 mıs
sgk anlasması varmıs
yer
DÜNYAGÖZ HASTANESİ
o hastane ıstanbulda sen ıspartadasın demeyın cunku antalyayada subesı acılmıs amalıyatlara baslanmıs
sızlere sormak ıstedıgım su
bu glokom fanın normal seyrımı lazer olsam eskısı gıbı net gorurmuyum anlayan bılen varsa bı zahmet buraya karalayıversın
tesekkurlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Göz tansiyonu felan diye ilk yazdığında dikkatimi çekmişti süleyman aga hep cevap vermek istedim ama özelden olmasın dedim.Nasip bugüneneymiş.
Bir akrabam göz sorunundan dolayı Dünya Göz Hastanesine başvurdu.Sorunu geçti fakat tedavi eden doktorun branşı GÖZ NÖROLOJİSİ.Anlattığın sorunların cevabı ve tedavisi için aklıma ilk o geldi.Fakat Türkiye de Göz Nöroloğu ya bir tane ya iki tane.Bahsettiğim kişiyi tedavi eden prof doktor da Türkiye de pek kalmazmış,seminer ve toplantılar için genelde yurt dışında olurmuş.O kişi randevu almak için araya çok kişi düşürdü.
Diyeceğim şuki senin gözle ilgili yaşadığın sorulara büyük ölçüde çözüm bulabilirsin.Eğer istersen ismini cismini,Hastaneyi bulup veririm.

merhaba efsane999 kardeşimde fa hastası ve göz sorunları var 1971 doğumlu göz nöroloğunun ismini ve hastane adını verirsen çok memnun oluruz tekrar haberleşmek üzere

Merhaba
Nöro-Oftalmoloji Nedir?
İnsanın var olduğu tarihten beri süregelmekte olan baş ağrısı medikal şikâyetler içinde en sık rastlanılanı olup nüfusun %80’den fazlasını etkilemektedir. Baş ağrılarının sebeplerinden biride gözle ilgili sorunlardır. Baş ağrısından şikâyet eden hastalar genellikle başka bir hekim tarafından göz hekimine yönlendirilirler. Göz hastalıkları nedeniyle oluşan baş ağrısını tedavi eden, göz ve sinir sisteminin ortak hastalıkları ile ilgilenen bilim dalı Nöro-oftalmoloji’dir.
Bir cismin görülebilmesi, görüntünün önce gözde daha sonra beynin arka kısımlarındaki görme merkezinde algılanması ile mümkündür. Görme yollarında bir sorun olduğu zaman, ani veya ilerleyici görme kayıpları oluşabilir. Göz hareketlerini ilgilendiren hastalıklarda ise başlıca belirti çift görmedir ve sorun göz kaslarını, sinirlerini veya beyindeki kontrol merkezlerini ilgilendirebilir. Geçici görme kaybı veya çift görme, hayal görme, göz kapağında düşüklük, göz bebeklerinin büyüklüklerinde farklılık gibi şikâyetleri olan hastalar yine nöro-oftalmolojinin ilgi alanına girer. Baş göz ağrılarının doğru tanısı için hastanın öyküsü çok önemlidir. Bu tedavide başarı, uyumlu hekim hasta ilişkisi ve sürekli takip ile mümkündür.

http://www.todnet.org/home/default.asp
GZ SALII
Göz nörolojisi ilgili görme sorunlarında Türkiye de en etkin doktor Prof.Dr F.Pınar Aydın ODWYER(sitesinde Görme Testide Mevcut](www.drpinaraydin.com)
Başka bir doktor Doç. Dr. Sühan TOMAÇ(Dünya Göz Hastanesi)

meraba kursatcm
cevabın ıcın tesekkurler hemen yazamadım grıpım halada gecmedı tanıdık faydasını gordu dıyon odamı fa lı o drun adını calısdıgı hastaneyı verırsen sevınırım ama maılle at ama buraya yaz
kusuRA bakma agam ıstedıklerımı yazmıssın yenı gordum pardon

Rica ederim Süleyman agam.Hepimiz bilgilenelim diye özellikle buraya yazıyorum.
Tanıdığım kişi fa lı değildi ama çok faydasını gördü yazmaktan ziyade sonu yok denecek kadar geçti.O

Rica ederim Süleyman agam.Hepimiz bilgilenelim diye özellikle buraya yazıyorum.
Tanıdığım kişi fa lı değildi ama çok faydasını gördü yazmaktan ziyade sorunu yok,kalmadı denecek kadar geçti.O Doktor Dünya Göz Hastanesinden ayrılmış ve tek çalışıyormuş,sanırım muayene ücreti çok külfetli olur ama yine de istersen bulurum.
Sana yakın bir göz doktoru bulursan ve biz falı ve sinirsel tür göz hastalıkları yaşayanlar için göz doktorunun ilgi alanı Nöro-Oftalmoloji olsun.
Nöro-Oftolmolojide Türkiye de ileri gelen doktorlardan birisi de Prof.Dr F.Pınar Aydın ODWYER(www.drpinaraydin.com)

selamünaleyküm arkadaşlar ben 31 yaşındayım ben ve 35 yaşındaki abim 14 yıldır fa hastasıyız 3yıldır benim gözlerimde görme keskinliği azaldı defalarca göz polikiliniklerini gidiyorum göz tembeliği diyorlardı 1yıldır doktorun birisi göztembelliği deyil kuru göz hastalığı yanlış teşhis etmişler göz kuruluğu olduğumu günde 6damla gözyaşı önerdi...... şimdi 9aydır yenibir rahatsızlık başladı bulantı ishal sonra gözlerimde ışık çakmalar ani 15 20 dakikalık görme kaybı daha sonra halsizlik başlıyor nöroloklak göz migreni teşhisi koydular sıksık bu atağı geçiriyorum. benimgibi olanınız varmı? bilgi yazarmısınız? hepimize geçmiş olsun ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Üst Alt