Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Faktör 5 leiden heterozigot + sinüs ven trombozu için hangi oranda rapor verilir?

ozmur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam..
arkadaşlar faktör 5 leiden heterozigot var bende uzun zaman öncede sinüs ven trombozu geçirdim. şuan açık ama comadin+diazomid+potasyum kullanmaya devam ediyorum. özür raporu almak istiyorum. sizce %40 verirlermi?
şimdiden teşekkürler

faktör V özür raporu

selam..
arkadaşlar faktör 5 leiden heterozigot var bende uzun zaman öncede sinüs ven trombozu geçirdim. şuan açık ama comadin+diazomid+potasyum kullanmaya devam ediyorum. özür raporu almak istiyorum. sizce %40 verirlermi?
Genetik raporunda bunlar yaziyor
Faktör 5 geni Heterozigot
Faktör 2 geni Normal
MTHFR geni 677. Nukleotid bölgesi Heterozigot
MTHFR geni 1298. Nukleotid bölgesi Normal

Geçmiş olsun benimde sağ karotis (şah damarı) tıkandı,faktör 5 leıden ve daha başka mutasyonlar tespit edildi faktör 5 den bana %60 verildi.ama bu sitede yazılanlara göre faktör aktivitesine göre değiştiğini okumuştum,aslında faktör 5'in oranı %20 fakat damar tıkanıklığı olursa bu oran %60'a çıkıyor.

teşekkür ederim asanur sağlıklı günler

hayatı tehdit eden tromboz olarak görüp %60 veriyorlar ama çok zor. %10 verip geçiyorlar. heterezigot hayatı tehdit eden tromboza girmez maalesef. homozigot ise hayatı tehdit eden diye %60 veriliyor. şansınızı deneyin derim.

teşekkür ederim tanerbudak sağlıklı günler

şuan kronik yorgunluk ve bilinç kaybı gibi durumlar var askerlikten muaf olma olasılığı var mı?

Taner bey mutasyonlar hakkında epeyce bir bilginiz var! maaşallah

asanur sen konuyu biliyorsun. bilgi sahibi olduk maalesef. homozigot kalıtsaldır o yüzden heterezigot a göre 8 kat risklidir.

Sinüs trombozu +beyin basıncı + faktör 5 homozigot

asanur

Merhaba , benimde bir konuda fikrinize ihtiyacım var.yardımcı olursanız çok mutlu oluRum.
Beynimde transfer sinüs venoz trombozu ( her iki transvers ve sigmoid sinüs düzeyinde %75 üzeri stenoz ) ve beyin basıncı ( intrakraniyal hipertansiyon ) var. Ayrıca faktör 2 - 5- mthfr - pai hepsi homozigot, sadece faktör 8 heterozigod ..
Bu şekilde kaç puan alabilirim. Ayrıca şimdi beynime stent takılması önerildi. .stent takılması puanı artıran mi düşüren mi bir işlem olur..stent öncesi mi sonrası mı rapor için müracaat edersem daha iyi olur ?
Bunun dışında boyun fıtığı ameliyatı oldum.
Normal tansiyonum var.
Sizce kaç puan alırım ?

Merhaba , benimde bir konuda fikrinize ihtiyacım var.yardımcı olursanız çok mutlu oluRum.
Beynimde transfer sinüs venoz trombozu ( her iki transvers ve sigmoid sinüs düzeyinde %75 üzeri stenoz ) ve beyin basıncı ( intrakraniyal hipertansiyon ) var. Ayrıca faktör 2 - 5- mthfr - pai hepsi homozigot, sadece faktör 8 heterozigod ..
Bu şekilde kaç puan alabilirim. Ayrıca şimdi beynime stent takılması önerildi. .stent takılması puanı artıran mi düşüren mi bir işlem olur..stent öncesi mi sonrası mı rapor için müracaat edersem daha iyi olur ?
Bunun dışında boyun fıtığı ameliyatı oldum.
Normal tansiyonum var.
Sizce kaç puan alırım ?

benim mutasyon raporunda 12 tane mutasyon tespit edildi bir çoğu ''heterozigot''
2011 yılında felç geçirdim sağ şah damarım tıkandı.
Engelli raporunda 'faktör 5 leıden hayatı tehdit eden tramboz' olarak yazıyor.
faktör 5 leıden için tıkanan bölgeye göre %20-%40-%60 olarak değer alıyor diye biliyorum.siz engelli değer ölçülerini gösteren tabloya bakarsınız.
https://www.engelliler.biz/forum/sa...urulu-raporu-yonetmeligi-20-subat-2019-a.html

Teşekkür ederim..gönderdiğiniz linkte puanları göremedim. .önümüzdeki hafta müracaat edeceğim. .hayırlısı bakalım. .%40 oran emekli olmama yetiyor ..

Benim sağ bacağımda dvt var.
Ultrason dopper de şöyle yazıyor.
Sağ yuzeyel fermoral ven düzeyinde parsiyel geçişe izin veren kronik DVT ile uyumlu trombüs izlenmiştir.
SAĞ ALT EKSTERİMİTE VENOZ DOPPER.
Sürekli omur boyu kan sulandırıcı kullan dedi doktor xarelto 20 mg kullanıyorum.
Vergi indiriminden faydalanmak için müracaat edicem yüzde kaç alabilirim.

Merhabalar, venoz sinüs trombozu geçirdim. Trombofili panelinde faktör 2, 5 Leiden, 5,(1299), mthfr 677, homozigot mutasyon saptanmamis..mthfr ( 1298) , pai-1 (4g-5g), homozigot mutasyon saptanmış, faktör 8 heterozigot mutasyon saptanmış , faktör 5(cabridge) homozigot mutasyon saptanmadı. Kan sulandırıcı ve topomax kullanıyor um..hayatı tehdit eden tromboz dan yüzde 60 aldım. Süresiz.

Sorun şu , özür cetvelinde 2 çeşit hayatı tehdit eden tromboz var..birinin oranı 60 diğeri nin 70 ..bu neye göre belli oluyor..

Birde faktör aktivedinin ölçümü nedir..bana hiç böyle bir test yapılmadı..siteyi okuyunca fark ettim.. doktor um da ketum hiç sorularıma cevap vermiyor..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

MeTePe
bende size birsey sorabilir miyim ..

Merhabalar, venoz sinüs trombozu geçirdim. Trombofili panelinde faktör 2, 5 Leiden, 5,(1299), mthfr 677, homozigot mutasyon saptanmamis..mthfr ( 1298) , pai-1 (4g-5g), homozigot mutasyon saptanmış, faktör 8 heterozigot mutasyon saptanmış , faktör 5(cabridge) homozigot mutasyon saptanmadı. Kan sulandırıcı ve topomax kullanıyor um..hayatı tehdit eden tromboz dan yüzde 60 aldım. Süresiz.

Sorum şu , özür cetvelinde 2 çeşit hayatı tehdit eden tromboz var..birinin oranı 60 diğeri nin 70 ..bu neye göre belli oluyor..

Birde faktör aktivedinin ölçümü nedir..bana hiç böyle bir test yapılmadı..siteyi okuyunca fark ettim.. doktor um da ketum hiç sorularıma cevap vermiyor..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

70 dediğiniz oran nerede bilmiyorum. Benim bildiğim 10-20-60 diye gidiyor.

Derin ven trombozundan bahsediyorsanız o venöz yetmezlikle ilgili bir konu. Doğrudan pıhtılaşma sorunu değil.

MeTePe
Geri dönüşünüz için tşk ederim...ben beyin trombizu geçirdim. Hayatı tehdit eden trombiz 70 oran olarak bahsettiğim konu aşağıda ..
5. KML VE MYELOFİBROSİS DIŞINDA KALAN MYELOPROLİFERATİF HASTALIKLAR (ESANSİYEL TROMBOSİTEMİ, POLİSTEMİA VERA, V.B)
Hastalık Türü Engel Oranı %
Hemostatik bir sorun yaşamamış ve kontrol altında olanlar 30
Hastalıkları kontrol altında olmayanlar 40
Hayatı tehdit eden tromboz ve/veya kanaması olanlar 70
Lösemikdönüşüm gösterenler 80

Benim engel oranım 60..aradaki farkı merak ettim...

Bir diğer konu da,

Trombofili panelinde faktör 2, 5 Leiden, 5,(1299), mthfr 677, homozigot mutasyon saptanmamis..mthfr ( 1298) , pai-1 (4g-5g), homozigot mutasyon saptanmış, faktör 8 heterozigot mutasyon saptanmış , faktör 5(cabridge) homozigot mutasyon saptanmadı. Kan sulandırıcı ve topomax kullanıyor um.

faktör aktivedinin ölçümü nedir..bana hiç böyle bir test yapılmadı..siteyi okuyunca fark ettim.. doktor um da ketum hiç sorularıma cevap vermiyor..

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

MYELOFİBROSİS DIŞINDA KALAN MYELOPROLİFERATİF HASTALIKLAR

Bu bahsettiğiniz hastalıklar faktörlerle ilgili değil. Bunları bir çeşit kanser gibi düşünebilirsiniz.

Bu oranı almanız için kan tetkikinizde trombosit (veya diğer kan hücreleri) sayınızın normalin çok çok üstünde olması lazım. Teşhis de kemik iliği ile konulur.

Üst Alt