Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

FAP Familial Polipozis ve Total Kolektomi + İleal Pos Ameliyatı ile Malülen Emeklilik

GokhanBaksi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Öncelikle paylaşımlarınız için kendi adıma teşekkür ederim. Lütfen Hayat ve Sağlığınızın Kıymetini Kaybetme Noktasına Gelmeden Farkedin.!!

Familial Adenomatozis Polipozis Kolon Malign Neoplazmı tanısı ile 09 Temmuzda ülkemin yetiştirdiği nadide idealist doktorlar ve ekip tarafından yaklaşık 8-9 saatlik bir laparoskopik operasyon ile kalın bağırsak çıkartıldı ve dünyaya yeniden geldim. Yapılan biyopside şans eseri herhangi bir malign gelişimine rastlanmadı. Şu anda geçici ileostomi ile yaşıyorum. Muhtemelen yılbaşı öncesinde ileostomi kapatlacak. :eek:

1999 Yılından beri sigorta girişim var. 2000 civarı iş günüm var. Şu anda son gelen yasa ile birikmiş 18 aylık bağ-kur borcumu taksitlendirdim.

Bazı sayfalarda Total Kolektomi geçirmiş insanların malülen emekli olabileceğini okudum. Başvurmam halinde emekli olabilir miyim ? Bu konuda ne yapmamı, nereden başlamamı önerirsiniz. Vereceğiniz bilgilerden ötürü şimdiden teşekkürler... :)

Değerli Arkadaşlar, Her zaman her fırsatta dile getiriyorum. Bu tür ameliyatlar kulağa oldukça ürkütücü gelir. Ben 10 yıl boyunca hep erteledim ama şimdi anlıyorum ki sevdiklerimi, sağlığımı, ailemi ve hayatımı ertelemişim. Ağrıdan yerde sızıp kaldığım günlerim oldu. Ameliyatım süresince en ufak sorun, ağrı, sancı, sıkıntı yaşamadım. Tere yağından kıl çeker gibi..

Umarım tüm hastalar en az ben kadar kısa zamanda iyileşip şifa bulurlar.. Tebessümünüz hiç eksik olmasın.. Saygıyla :) :cool::rolleyes:

Çok geçmiş olsun Gökhan Bey,
maluliyet cetveli 'ne göre total kolektomi maluliyet sebebi.
Son priminiz hangi statüdense o kurumdan malulen emekli olmak için başvuru yapacaksınız.
Sizi hastaneye sevk edecekler, kurum sevkiyle bu raporu almanız şart elden alamazsınız.

merhabalar bende 09.09.2014 tarihinde ülseratif kolit+ total kolektomi ameliyatı oldum şuan salofalk ilaç ve lavman kullanıyorum 6 aylık bi süre daha ilaç kullanımına devam ederken ara ara rss yapılarak tedavi sürecine bakılıyor malüliyet için başvuru yaptım ara karar geldi tekrar evrakları toplayıp göndereceğim size herhangi bir cevap geldimi...hayat herşeye rağmen çok güzel yaşadıklarımdan sonra ben 80 kilodan 50 kiloya kadar düşmüştüm

herkese çok geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun... Umarım yaşadıklarımız son olur. Eğer sakıncası yoksa kolonun tamamı mı alındı? İleostomi ya da kolostominiz var mı?

Henüz herhangi bir başvuru yapmadım. Açıkçası 3600 günü tamamlayıp alacağım maaş, o zamanki sağlık durumum ve alacağım yüzde oranına göre hareket etmeyi planlıyorum. Amacım verimli çalışabildiğim güne kadar çalışmak. Çalışmaktan mutlu oluyorum, beni iyi hissettiriyor sanki :)

bende ileostomi var ve kalın bağırsağın tamamı alındı.rektum denen az bir bölge kaldı kalın bağırsağın sonunda ama orada da ülseratif kolit bulgularına raslandı.2. ameliyatla rektumuda alıp ince bağırsaktan kese yapıp büyük abdestin orada toplanması sağlanacak,Allah dermansız dert vermesin İnşaAllah.benim 4300 günüm var 14 yıllık sigortalıyım bugün ara karar için istenen evrakları da gönderdim 20 gün sonra haber gelir dediler.

Çok geçmiş olsun.. şu anda bende kalın bağırsaktan en ufak eser yok.. Doktorum süper bir iş yaptı. Ileostomiyi kapattılar. Durum ve gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim. 3600 günü tamamlamak için bir yıla ihtiyacım var. Bu süreçteki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Geçmiş olsun

gokhan bey merhaba,
basvuru sonucumda evrak takip sisteminden baktigimda malulen emeklilik basvurumu onaylamadilar.evrak henuz elime ulasmadi ama itiraz hakkim varmis.yuksek saglik kuruluna itiraz edecegim cok sasirdim ama her seyde hayir vardir yine bir gelisme olursa yazarim Allah herkese saglikli gunler nasip etsin konu hakkinda detayli bilgisi olan varsa yazabilir tesekkurler

cemal ezgi

cok gecmis olsun arkadaslar
cemal bey herhangi bir sonuca ulasabildiniz mi ayni durumda yakinim var yardimci olurmusunuz lutfennn.

Acaba Cemal beyin durumu ne oldu? Maluliyet cetveline göre malulen emekli olması gerekiyordu. Acaba neden böyle bir sorunla karşılaştı...

KKELEBEKK

Kısmet hanım, biliyorum çok eski bir mesaj bu ama bir çelişkiye dikkat çekmek için yazmak istedim. Maluliyet cetvelinde total kolektomi tek başına maluliyet için yeterli olurken, sakatlık cetvelinde total kolektomi tek başına ancak %20 oranı alabiliyor. Bu nasıl iş anlamadım. Bu cetveli hazırlayanların hepsi hekim değil mi? Bu ülkenin Tıp Fakültelerinde okumadılar mı? Hiç mi bir birleriyle fikir alış verişi yapmazlar bu cetvelleri hazırlarken.....

Allah yardımcımız olsun.

Erdoğan

Gökhan bey, sizin prim gününüz doldu mu? Emeklilik başvurusu yaptınız mı? @GokhanBaksi

Abi ilk raporumda genel cerrah %20 1yıllık oran verdi.. ikinci raporda ise yine 1yıllık genel cerrah %30 oran verdi.

Yanlız 2. gidişimde doktor rahatsızlıkları sordu tuvalete çıkış ve kilo kaybından dolayı 30 oran verdi ve heyete girip raporu aldığımda oranın %50 yükselttiklerini gördüm. Bilgine..

KKELEBEKK
Selamlar, mesajı yazalı yıllar olmuş.. Öncelikle özür dilerim.

Sağlık konusunda sorun yaşamadığım için başvurmadım.

Şimdi başka sıkıntılar olduğu için yeniden bir dizi ameliyat oldum ve artık sakin, yorulmadan hayatımı idame ettirmem ve çalışmamam gerektiğini doktorumdan öğrendim.

cemal ezgi
Geçmiş olsun. Şu anki durumunuz nasıl? Toparlayabildiniz mi?

Erdogan Er
Ben açıkçası şimdiye kadar ameliyat olup kurtuldum zannettim ama değilmiş.

Geçen ay ince bağırsağım delindiği ve fark edemediğimiz için 3 operasyon geçirdim. Bir böbrekte ciddi fonksiyon kaybı var. Bakalım işlemlere kısa zamanda başlayacağım.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@GokhanBaksi

Çok geçmiş olsun Gökhan bey, üzüldüm okuyunca. Evet total kolektomi+iloanal anastmoz+j poş kesin tedavi gibi sunuluyor pek çok hastaya ama durum hiç de öyle değil aslında. Gerçi siz FAB hastasısınız, size bahsetmişlerdir ileride ince barsakta sorun yaşama ihtimalinizin olduğunu, ama yine de hiç farketmeden ince barsağınızın delinmesi şaşırtıcı... Allah acil şifalar versin.

Benim Crohn hastalığım da ince barsakta aktif olarak devam ediyor, bu aralar bir atak geçiriyorum ve epey zorlanıyorum. Ama buna da şükür, Allah beterinden saklasın.

Esen kalın,

Erdoğan :)

Son düzenleme:
Erdogan Er

Evet maalesef olunca bitmiyor.. Doktorum sürekli uyarmıştı fakat sıkıntının bu kadar büyüyebilecek olmasını hissedemedim. En fazla biraz daha büyüsün ondan sonra aldırır kurtuluruz. Madalyonun öbür yüzü bir böbrek, kısalan ince bağırsak ve pes peşe yaşadığım ameliyat ve tarifsiz acılar..

Bu konuda doktorlarıma minnettarım.

Bu konudan muzdarip olan arkadaşlara tecrübe olması açısından paylaşmak istedim.

3600 gün prim ile erken emeklilik hk.

Selamlar,

Uzun zamandır Bağ-kur sigortalıyım. Biraz araştırdığım kadarı ile en az %40 rapor almam durumumda 3600 gün prim esası ile erken emekli olabiliyormuşum.

Fakat bağkur maaşları düşük olduğu için sgk ya geçip prim ödersem ne olur? ne kadar süre sgk lı görünmeliyim?

Doktorum artık yorulmadan amatör olarak ufak tefek çalışabilirsin ama tam zamanlı tempoda çalışamayacağımı söyledi. Emekli olduktan bir süre sonra ufak bir iş yeri açmak istiyorum. Malulen olursam hem düşük maaş hem de iş kurmaya yasa izin vermiyormuş.

Ve elimde sadece ameliyatlarımın olduğu epikriz raporlarım var. Doktorumdan almam gereken başka bir evrak var mı? Nereden nasıl başlamalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Gelelim rapor oranına;

2014 yılında total kollektomi + ileoanal j posh yapılarak ıleostomi açıldı ve 5 ay sonra kapatıldı.

2018 şubat ayında şiddetli enfeksiyon + içi boş ince bağırsak perforasyonu ile ameliyata alındım. Aynı hafta 3 kez ameliyat oldum.

Bir böbreğim bu hengamede işlevini yitirmek üzere.. ve halen alinamayan iyi huylu agresif tümörlerim var ve bununla alakalı olarak kısa zaman içinde onkoloji servisi ile yakın olacağız.

Ayrıca son ameliyatlarımda 2-3 gün yoğun bakımda kaldım.

Son yaşadığım travmada ölümü hissettim. Ve ruhen ciddi anlamda hasar gördüğümü düşünüyorum.

Sizce ortalama olarak % kaç özür raporu alabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

GokhanBaksi

Hmmm, çok geçmiş olsun Gökhan bey. Sizin iş epey çetrefilli. Size inşallah yardımcı olacağım, tam da üniversitede sınav dönemine giriyoruz ama..... elimden geldiği kadar size destek vermeye çalışacağım.

Bir kaç soru soracağım, bunlara cevabı bu forumdan özel mesaj yoluyla gönderebilirseniz sevinirim;

Şu ana kadar hangi hastaneden takiplerinizi yaptırdınız?
İstanbulda nerede oturuyorsunuz? Engelli raporu almak için hangi yetkili hastaneyi düşünüyorsunuz?
Ne iş yapıyorsunuz?
Sigorta başlangıç tarihiniz, toplam prim gün ve sigortalılık süreniz nedir?

Esen kalın,

Erdoğan :)

GokhanBaksi

Bu arada son 2520 primin fazlası (1261) hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir. Ama ssk (4a) statüsünde ödeyeceğiniz primler 4000 tl ve üzer,nde değilse maaşınız tövbe artmaz.

Sağlık raporum için deneyimli kişilerden fikir rica ederim.

Değerli arkadaşlar,

Birkaç konuda fikirlerinizi rica ediyorum.

Üsküdar devlet hastanesinden aldığım %83 raporu bağkur kabul etmedi. Onların sevk ettiği bir yazı ile bir eğitim araştırma hastanesinden almam gerekiyormuş..

2900 küsür ödenmiş prim günüm var. Bunun son 5 6 yili bagkurdan.. Sanırım 4300 güne tamamlamam gerekiyormuş. Silinen ve yapilandirdigim günleri ödersem yaklaşik (32.000 tl kadar)hemen emekli olabiliyormuşum.

Istersem de 1800 malulen emekli olabilirmişim.

Sormak istediğim sgk dan emekli olma şansım var mı? Yoksa sadece bağkur olmak mı zorundayım?

32.000 ödemem halinde ortalama tahmini olarak maaşım ne kadar farklı olur? Ödemeye değer mi?

Istanbul anadolu yakasında e.arastirma hastanesinde heyet için işlem zorunluluğu olmayan işlemleri rahat hallettiğiniz bir hastane var mı? Hangi hastaneyi önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler. Selamlar [emoji4]

GokhanBaksi

bağkudan emekli olmanız için evet bağkurun sevk edeceği bir hastaneden rapor almanız gerekli doğru.
emeklilikte son ödenen 2520 güne bakılır.hangi statüden ödenmişse oradan emekli olursunuz. eğer bu 2520 günün yarısı bağkur yarısı sgk ise son 1261 günün hangi statüden ödendiyse emeklilik o statüden gerçekleşir.
malülen emekli olabilmeniz için kurumun sevk edeceği bir hastaneden malüliyet cetveline göre en az 1 hastalıktan %60 oranında iş göremez raporu verilmesi gerekir.
anadolu yakasında ikamet etmediğimden hastane konusunda yardımcı olamıyorum size. gerçi bağkurun sevk edeceği hastaneye gitme şartınız var.

ozgurmeric74

Herhangi bir e.araştirma hastanesi olması yeterliymiş..

Erken emeklilik hk. bitmeyen bürokrasi ve zaman kaybı..

Selamlar, birkaç konuda cevap bulmadığım sorularım ve bu süreçte edindiğim tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Bu işleri yapacak insanlara biraz katkım olur.

Daha önce üsküdar devlet hast. başvurduğumda %83 rapor almıştım. (%75 gastroetoloji 120.cm de ileostomi, 22kg kaybı, total kolektomi ve %30 sol böbrek nefrostomi)

Erken emeklilik için Göztepe e.a.h. sevk ettiler. Burada muayene için 200 tl ücret ödedim. Daha öncekine herhangi bir ücret ödememiştim. Sonuç olarak keyfi bir durum değil ve aktif bagkurluyum.

Burada 4 birime muayene oldum.

Genel cerrahi: puan vereceğini ama kaç olduğunu söylemedi.

Üroloji: nefrostomi cetvele göre sanırım %30

Gastro: puanın cetvele göre uygun olduğunu ÷75 verdiğini söyledi.

Onkoloji: ince bağırsaktaki desmoid tümörler için çapa daki doktorumdan durumum icin yazılı evrak istemiş. Doktorum hemen 4. evre diyerek evrak yazıp gonderdi. Onkologu hiç görmedim. Evrakları getirip götüren adam ÷80 verdi dedi.

Kurulda oranı sigortadan öğrenirsin dediler. Nihayet 2 ay sonra sgk ya rapor ulaşmış fakat yüzde belli değil, evraklarınız Ankara'ya gidecek ve ordaki heyet bakacak en az 2 ay sürer dediler. Bu süreçte emekliliğim nereden başlayacak?

Aldığım ilaçlar ve yeterli beslenemedigim için sürekli yorgunum ve evden çıkamayacak durumdayım ve annemin yardımı ile yaşıyorum. Bu durumda ek olarak bakım parası alma şansım var mı?

Onkoloji doktorum süreç zor olacak. Bu zaman içinde belki çok yorulacaksın ama başımıza hesapta olmayan bir iş gelmez ise ÷90 iyileştireceğim dedi. Tek endişem supriz bir bağırsak delinmesi olmasın. Sol bobregimi muhtemelen tümörlerin baskısına kurban ettim. Zaten o gözden çıktı, kolon zaten daha önce alındı. Onun yokluğuna alıştık. Başımıza iş gelmezse yılbaşından sonra ileostomi kapanacak. Bu durumda puanım düşerse emeklilikte ne gibi sorunlar yaşarım.

Dikkat etmem gereken bir detay var mı? Tecrübelerinizden paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar

Sgk nın sevk ettiği hastaneden aldığım son raporda

Gastroentoloji: 80
Üroloji:10
Onkoloji:80 vermiş..

Adıma bir şirket var ve tedavim bittikten sonra yeniden aktif ticarete döneceğim.

Bu raporun odeyecegim vergilere herhangi bir indirimi var mi? Bunun bir avantajı olur mu?

Durumumda olan arkadaşlar için,

Yaklaşık 5000 günden %82 ile erken emekli oldum. E-devletten baktigim kadarı ile 1040 tl maaş bağlanmış görünüyor.. 800 -900 bekliyordum duruma sevinmeliyim herhalde [emoji4] tüm maaşımla ayda 20 22 kg kıyma alabiliyorum..

Üst Alt