Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Farkındalıklarınız nasıl?

osmangazi

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
219
Kişi yer zaman farkındalıkları var. Bunlardan en kolay bozulanı zaman farkındalığı sonra yer en zor kişi farkındalığıdır.

Ayın kaçı hatta hangi aydayız karıştırma durumu oluyor. Okuldayken hocam tarih at demiş ve hastayken atamamış yılı da mı bilmiyorsun demişti. Çok utanç verici. Bir yerden dört beş kere geçmeden hafızamda oturtamıyorum. Koltukları tamir eden adam şurda döşemeci vardı dedi. Hatırlamıyorum dedim. Ne zamandır burdasın dedi 2003 ten beri dedim 😀

ben de köyümdeki kimseyi tanımıyorum :)
ahmet hoşgeldin diyorlardı ben küçükken
köye gittiğimde

İnsanların hafızalarında yereden şeyler farklıdır. Beynin kısa dönem hafızayı kaydetmesi, kalıcı hafıza kaydedilmesi gibi farklı durumlar olduğu gibi bir de bunların kişilere göre değişmesi yanında sağlık sorunlarından dolayı oluşabilecek durumlar var malum en basiti B12 eksikliği.

Burada sorun siz unuttuklarınızı önemsiyor musunuz yoksa önemsemiyor musunuz ? Önce bunlara bakmanız lazım. Ben fotoğrafik hafıza gibi hafızam var neredeyse derken kendi yaşımı unuttuğumu bilirim mesela :) Ve yakın zamanda çok fazla arttığı için sağlık sorunları nedeniyle olabileceğini düşünüp doktora karar vermeye niyetlensem de; onu da unutuyorum..

Fakat unutmanında güzelliğini keşfetttim. Eskiden her detayını hatırladığım için bir filmi asla 2. kez izleyemem diye düşünürken şimdi 3 kere izlediğim diziler olabiliyor ve bundan zevk alabiliyorum. Unutmak bazen nimet, bazen ise külfet. Fakat unutmamak, belki de çok daha kötü.

Kullandığımız ilaçlardan da oluyor. Yan etkilerinden yazıyor. Ömür boyu kullandığımız için öğrenme kısmı biraz daha zor oluyor.

İlaçları bıraktığımda hafıza öğrenme gibi sorunlarımızda bittiğini farketmiştim

@Ahmet T, ilaçsız yaşam biraz zor. Ben 3 defa denedim. Her seferinde belli bir süre sonra atak geçirdim

@xdedahii,
doktora söyledim ben ilacı bırakıp başlamadan sonra iyileşiyorum dedim e doktorun bana dediği bırakıp başlarsan sade ilaçın yan etkisini görürsün dedi

4 senedır calıstıgım ıs yerınde 4 kısının ısmını zor bılıyorum farkındalıgım o kadardır aslında ınsanlar zarardan baska bırsey getırmıyor ondan kaynaklı

Psikiyatri doktorum ; farkındalık seviyemin yüksek olduğunu söylüyor.

Son düzenleme:
Ben eski okul arkadaşlarımı tanımam, asker arkadaşlarımı da sokak arkadaşlarımı da belki görsem tanımam. Ancak onlar hemen beni tanıyorlar.

Üst Alt