Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Farklı iki belediye arasında tayinle geçiş mümkün mü?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar; İlçe MEM'de engelli kadrosunda yaklaşık 6 yıldır VHKİ olarak görev yapmaktayım. Eşim de engelli ve 27/04/2016 tarihinde Turhal Belediyesinde daimi işçi (büro işçisi-kadrolu) olarak göreve başladı. Sizlere sorum şu eşimle benim aramdaki mesafe şu an 200 km ve eşimin kadrosunu kendi ilçemin belediyesine aldırmak istiyoruz ama mevzuat gereği tayin olmasının mümkün olmadığı söylendi. Belediyeler arası geçiş mümkün mü? ne yapmamız gerekiyor bilgisi olan lütfen yardımcı olursa çok sevinirim, gerçekten zor durumdayız. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...

eşiniz asaletini almış olsaydı geçiş bildiğim kadarıyla mümkün....tayin olmasını istediğiniz belediyenin kabul etmesi gerekiyor..ama eşiniz henüz memur,yani asaletini almamış..bu durumda geçiş mümkün değil..

fringe Kardeşim cevabın için teşekkür ederim fakat eşim memur değil yani DMK 657'ye tabi değil statü olarak sürekli-daimi işçi (büro işçisi) kadrosunda dolayısıyla asaletinin tasdik olması gibi bir durumu yok. Teşekkür ederim...

Bende Eskişehir su ve kanalizasyon işleri müdürlüğünde ( ESKİ ) çalışıyorum.Engelli Büro işçisiyim.Tekirdağ TESKİ ye nasıl tayin yaptırabilirim.

Engelli kamu işçisinin bir kereye mahsuz tayin hakkı var diye biliyorum

Yardımlarınızı bekliyoruz

Asalet de tayin de 657 ye tabi memurlar için geçerlidir.
Belediye işçi kadrosunda olup başka bir belediyeye tayin gibi normal yoldan geçiş diye bir şey yoktur.
Belediye işçisinin işvereni devlet değil, ilgili belediyedir ve maaşını da belediye verir.
Bir işçinin Turhal belediyesinden Yozgat belediyesine transferi demek, pratikte Yozgat belediyesinin sıfırdan yeni işçi alması demektir.
Yozgat belediyesinde oraya sıfırdan işçi alımı sağlayabilecek kadar bir torpile sahipseniz ancak olabilir, aksi durumda mümkün değil.

Ufukalp

UFUK BEY nokta atışı tercih yapabiliyoz mu yani şöyle söyleyim tercih klavuzu açıklandığında örneğin ben ankara polatlı da sgk istiyorum diyelim tercih yaparken aynen böyle nokta atışı tam olarak gideceğim il ilçe kurum yazabiliyormuyum yoksa ankara taşra mı

ysrkrdmr
Net bilgim yok, tercihlerden önce tercih kılavuzu yayınlanır, her yıl değişen şeyler olmakta malum, en kesin bilgi kılavuzda yer alır.

Ufukalp, Ufuk Bey bana da sizin bu cevabınıza benzer cevaplar verildi, bu durumda tek çare kalıyor benim Turhal İlçe MEM'e tayin istemem. Düzen bozup düzen kurmak bir engelli için çok zor ama, bu durumda yapacak başka bir seçenekte kalmıyor sanırım. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

jandarma erol
Aynen öyle, siz memursunuz ve tayin sizin açınızdan çok daha kolaydır diğer türlü mümkün değil zaten.
Ve neresi olursa olsun ailenin ikiye bölünmesinden daha olumsuz bir durum yaratamaz.
Hem Tokat Yozgat'tan kötü bir yer değildir, daha yeşil daha şirin bir ildir, aslen Tokat'lıyım :)

Çok teşekkür ederim Ufuk Bey, Tokat'ın bende ayrı bir yeri var zaten; askerliğimi Reşadiye İlçe Jandarma Komutanlığında yaptım ve askerden sonra kaza neticesinde engelli oldum. Yabancı değilim yani Tokat'a. Kısmetimizde bu varmış demek ki... Saygılarımla, kolay gelsin. Allah'a emanet olun.

bende suan (memur)teknisyen olarak görev yapıyorum belediyeleri seçmis olsam iscimi olacam benim bildigim ösym atamalarında isci alımı yapılmıyor.yanlısmı biliyorum isci imkanları daha iyi oldugu için iscilige geçmeyi düsünüyorum memurlukta asaletim tastik olduktan sonra isciliktede asalet gerekiyor mu acaba

Üst Alt