Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Farklı şehirlerdeki vergi dairelerinin araç alımına dair farklı cevaplar vermesi!?

Bertoned

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
ÖTV indirimi için Ankara'da araç bayisine rapor ve ehliyetimi gönderdim onlarda maliyeye sordular ve sonuç: teşhis kısmı ikna edici şekilde açık olmadığı için onaylamayız demişler
Başka bir şehirde gene aynı markanın araç bayisine gönderdim evrakları ve o şehrin maliyesine sordurdum bu sefer ÖTV müdürü ile görüşmelerini istedim farklı şehirde aynı rapor ve ehliyete onay verildi.
sizce onay verilen şehirden alsam daha sonra sıkıntı çıkma ihtimali var mı? sanki ülkede her şehirde farklı yönetmelik uygulanıyor ki benim raporumda teşhis kısmında açıkça sağ dirsek ve omuz hareketleri kısıtlı yazıyor ve 2019 öncesi alınan bir rapor olduğu için bunun geçerli olması gerekiyor.

Bu konuyu günlük gibi yapacağım sanırım :)
Ankara Vergi dairesine gittim müdür yardımcısı ile görüştüm, o da olmaz dedi fakat yönetmeliği tekrar incelemeleri talebinde bulundum açtık yönetmeliği beraber okuduk, okuduktan sonra tamam ben senin raporunu onaylayacağım ama araç alırken beni bul dedi, bankodaki memur buna rağmen olmaz dedi, uzun konuşmalar sonucu hastaneye sevk kağıdı çıkaralım dedi. ben de gaflete kapılıp aldım sevki tuttum hastanenin yolunu hastanedeki memur pandemiden dolayı rapor veremediklerini 3-4 ay sonra gelmemi söyledi. ben de bunun üzerine forumdan bir avukat arakadaşı aradım dedim böyle böyle olayı anlattım raporu gönderdim, bana araç alabileceğimi daha sonra sıkıntı çıksa bile mahkemenin %100 kazanılacağını söyleyince Konya'dan araç alımı işlemlerine başladım. engelim sağ koldan olduğu için ve viteste tertibat olmayacağı için MTV muafiyeti olmaz diyecekler buna eminim ama şunu anladım memurlar kendilerini bağlayıcı hüküm verir konumuna getirmiş insanlarda boyun eğmiş durumda sonuna kadar hakkımı arayacağım. gelişmeleri buradan tek tek yazacağım iyi günler

Üst Alt