Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fasial paralizi, sağ kulak işitme kaybı ve tek göz kuruluğu için yüzde kaç rapor..?

FATİH AKTÜRK

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Bende 1999 yılında akustik norinom teşhisi ile ist.ameliyat oldum.Ameliyattan sonra sol göz kapanmaması,göz kuruluğu ayrıca yüz felci,kısmen konuşma bozukluğu,sağ kulak tamamen duymama ile kurtuldum çok şükür.2001 yılında van 100.yıl araştırma hastanesinden sadece nöroloji ve kbb den e rapor aldım.şimdide bir şirketin özürlü kadrosunda çalışıyorum.Ancak sigortalı günüm dolduğundan şimdi emekli olabilmek için vergi indirim belgesi almak için tekrar rapor almam istendi.Bu arada 2001 yılında aldığım rapor SÜREKLİ YDİ.ANCAK YENİSİNİ İSTEDİLER.Şimdi bu şikayetler halen devam ediyor ancak yeni rapor almayada korkuyorum biraz.Alamasamda emekli olamıyıcam .Sence bu haliyle %40'ın üzerinde rapor alabilirmiyim

Tek kulak işitme kaybına % 12 oran veriliyor.. Konuşma bozukluğunuz içinde oran verilir ama yüzde kaç olur bilemiyorum.. Kendimizce kaba taslak bir hesap yapacak olursak, Yüz felci ve ona bağlı sıkıntılardan % 30 verilmiş olsa, tek kulaktan da % 12 rapor oranı balthazard ile hesaplanınca % 38 eder.. Artı 3 puan daha almalısınız ki % 40 olsun.. Konuşma bozukluğu için oran verilirse tamamlanır belki.. Eski cetvele göre felce bağlı dilin fonksiyon kaybına, hafif % 30 ile ağır % 40 oran veriliyordu. Yeni cetvelde bulmadım böyle bir bilgi..

Ben alabileceğinizi düşünüyorum % 40 oranlı raporu.. Sonucu alınca buraya yazar mısınız?

Sakatlık oranı cetveli yüz felci için rapor oranları:

Periferik Fasial Paralizi

1- Hafif (minimum fonksiyon bozukluğu veya estetik kayıp) :% 5
2- Orta (göz hafif kapanıyor, peroral kontrol yapılamıyor veya peroral kontrol var periorbital kontol yok):% 15
3- Ağır (oral kaslar ve göz kasları plejik):% 30

Tümörlerin Sınıflaması:

I - İleri klinik evreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyen hastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens) veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyle şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib- Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..

Vergi indirimin oranına itiraz

2001 Yılında %65 rapor almıştım.(Fasial paralizi+sol kulak duymuyor+sol göz %10 görüyor ayrıca konuşma bozukluğu var.) raporum sürekli idi.İzmirde özel bir şirkette ssk olarak işe başladım vergi indirimi için maliyeden hastaneye sevkim yapıldı.Bugün rapor sonucunu aldım şaka gibi %16 oran verildi.Elim ayağım boşaldı.Şimdi ne yapmalıyım.Araştırma yapıp ilgili tüm yazıları okudum ama kaffam iyice karıştı.Bu konuda bilgili arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.

KSizin soylediklerinize gore 16 verip dde dalga gecer gibi olmus . İl sagliga gidip itiraz edin. Ama %16 dan en fazla ne kadar yukari ceebilirler ki. Kulak kalici desek diger konusmaniz vs duzelmis demek ki ?

Yüz olduğu gibi konuşmada ise kısmen düzelme var gibi.İl sağlıktan sonuç alamassam mahkeme den sonuç alabilirmiyim acaba ?

Dün heyet raporum %16 olarak geldi.Elim ayağım boşaldı,böyle bir reziilik olurmu.Zaten heyete girince 5 saniye sürmüyor.Hiç bir soru muayane etmeden 120 kişiyi yarım saate yolluyorlar.İnsanlar neler çekiyor umursamadan.Şimdi işe nerden başlamalıyım itiraz edicem.?

Bulunduğunuz ilin, il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunabilirsiniz. İtiraz için gittiğinizde % 65 sürekli ibareli raporunuz olduğunuda belirtin..

selam arkadaş öncelikle geçmiş olsun ankara numune hastanesi hakem hasranesi oraya git ben kayseriye gittim bana 0/020 verdi sağlık bakanlığına şikayet ettim beni çorum devlet hastanesine gönderdiler çorum devlet hastanesi 0/060 verdi fakat onaylamadı ve beni 3 üncü hastaneye yani hakem hastanesine gönderdiler hakem hastanesi bana 2 gözüme sol göz 0/010 görüyor yani 0/090 kayıp varsağ göz miyop uzağı göremiyorum2 gözüme 0/087heriki kulaktan 0/020 ve boyun fıtığındanda 0/020 verdiler boyunfıtığından dolayı kaslarda 0/0 40 kayıp var toplam 0/0 117 yapıyor baltazar hesabına görede 0/0 87 ye düştü vergi indiriminden emekli oldumankara maliye bakanlığıda 0/041 e düşürdü ve 11.01.2012de emekli oldum inşallah sana yardımcıolabilmişimdir tekrar geçmiş olsun

Bülent bey, Bu cetvele kafa yormak eminim başka bir özür sebebi olabilir.Çok karmaşık bişey,anlamadım kusura bakmayın.Bana şu konuda bir fikir verebilirmisiniz.? 2001 yılında %65 oran almış olduğumda konulan teşhisler aynen devam ediyor,buna artı olarak %65 nasıl olsa bana yetiyor diye gözümdeki rahatsızlığı katmamıştım.Konulan teşhisler sağ kulak tamamen duymuyor+sağ yüz felci ( fasial paralizi )+diziatrik konuşma mevcut ( hafif konuşma bozukluğu )+Göz kuruluğu (göz kapağı tam kapanamama -altın plaka takılı) sıvı şeyler ağzıma aldığımda sağ dudağımdan akıyor ve ben bunun farkına varmıyorum.burun akıntısını hissedemiyorum ancak görünce hissedebiliyorum ve bunlar benim inanılmaz psikolojik etkiliyor.Psikyatri sadece ilaç alıp almadığımı sordu beni odadan içeriye bile alıp muayene etme gereği duymadılar.Sizce normalmi ne yapmalıyım?

Üst Alt