Tek kulak işitme kaybına % 12 oran veriliyor.. Konuşma bozukluğunuz içinde oran verilir ama yüzde kaç olur bilemiyorum.. Kendimizce kaba taslak bir hesap yapacak olursak, Yüz felci ve ona bağlı sıkıntılardan % 30 verilmiş olsa, tek kulaktan da % 12 rapor oranı balthazard ile hesaplanınca % 38 eder.. Artı 3 puan daha almalısınız ki % 40 olsun.. Konuşma bozukluğu için oran verilirse tamamlanır belki.. Eski cetvele göre felce bağlı dilin fonksiyon kaybına, hafif % 30 ile ağır % 40 oran veriliyordu. Yeni cetvelde bulmadım böyle bir bilgi..
Ben alabileceğinizi düşünüyorum % 40 oranlı raporu.. Sonucu alınca buraya yazar mısınız?
Sakatlık oranı cetveli yüz felci için rapor oranları:
Periferik Fasial Paralizi
1- Hafif (minimum fonksiyon bozukluğu veya estetik kayıp) :% 5
2- Orta (göz hafif kapanıyor, peroral kontrol yapılamıyor veya peroral kontrol var periorbital kontol yok):% 15
3- Ağır (oral kaslar ve göz kasları plejik):% 30
Ib- Bölgesel ileri evre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.
II- Tedaviye cevap veren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.
III- Malign transformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında Özür Oranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir..