Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fazla kilolarımdan dolayı askerlikten muaf olabilir miyim?

aprodigy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese selamlar..benim kilo fazlamdan doyalı geçen sene 1 yıl erteleme verdiler. Boy 1.93 kilo 157.sadece erteleme verdikleri için iş olayında sıkıntı yaşıyorum.bu sene biraz daha kilo aldım ve temmuz ayında tekrar askeri hastaneye gideceğim..bu sefer rapor alamama ihtimalim varmıdır?

AYRICA ÇOCUK FELCİNDEN DOLAYI SOL AYAKTA KISALIK VE ZAYIFLIK VAR ONU ŞUAN İÇİN GÖZÖNÜNDE TUTMADILAR

Ya ikinci muayenede tümden muafiyet verilir, ya da bir yıl sonrası için yine kontrol ister (o zaman muafiyet verir).

Ama benim tahminim, kilo alımı devam ettiği için, bu sefer muafiyet verilmesi olasılığı yüksek.

Yalnız, bir ayaktaki kısalık ve incelik eğer yürümede ve harekette fark edilip kısıtlama yapıyorsa, esas onun için muafiyet verililmeliydi bence.

ayaktaki kısalık yürürken pek farkedilmiyor ama hızlı yürüme yada koşma sırasında belli oluyor.askerlik şubesi öncelik kiloya verdiği için dahiliye sevk etmişlerdi uyarmama rağmen,sanırım sistem bu şekilde..
ilginiz için çok teşekkür ederim...

benim yiğenim kilo yüzünden 2 yıl üstüste erteleme aldı.bu yıl 3.kez muayeneye çağrılacak eğer yine kilosu fazla bulunursa askerlikten muaf olacak.ancak şöyle bir durum var.eğer bir yıl önceki kilosunda azalma olmuşsa yıne erteleme alır.muaf olmaz.kilo aynıysa hatta artmışsa 3.yılın sonunda muayeneden muaf tutuyorlarmış

ooo işler zorlaşmiş iyice :( işimiz zor ya ben napcam şimdi bilmiyom bende kiloyluyum 126

benim erteleme ağustos sonuna kadarmış.neticeyi burada sizlerle paylaşırım.teşekkürler arkadaşlar

Benim arkadaşımı (Arkadaş denmez gerçi ama) muaf etmişlerdi ama 5 sene sonra tekrar muayene diye yazmışlardı dediğine göre. Tabi bilerek kilo almış gitmemek için o ayrı.. Şimdi senede 1 çağırıyorlar demek ki.. Belki yine 5 sene sonra gel diyebilirler.

Günaydın arkadaşlar..konu ile ilgili bilgi vermek istedim. sağlık kurulundan raporu verdiler bu sefer,ilgilenen herkese teşekkürler arkadaşlar

Evet arkadaşım verilen raporda savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir yazıyordu..

aprodigy;

evet sen d almisin savasta da gelmiycen askere,benimki b savasa kadar uzatilar benimkini yani barista yapamas seferde görev yapar yani bana savasta gerek duyulursa yani saglam askerler azalinca bizemi hasta olanlara mi sira gelecek dedim subede binbasina binbasi güldü yok öyle sey dedi bizim askereimiz tükenmes kolay kolay dedi ,bu severde görev yapar olayi su yedek subay aday adaylari icin cikarilmis bir kanunmus 2005 de ki kanunda üniverste okuyanlari cürük alanlari barista askerlik yapamaz yedek subay olur diye kanun varmis ve bu kanunu degistirmek icin bu severde görev alir yapmislar yani bu sayede okuyanlarda askerlikden tam muaf oluyorlar yedeklikden de muaf oluyorlar yani bunuda bana subedeki binbasi demisti mesele önceki kanunda okuyan biri barista askerlikden cürük ama yedek subay olarak kisa dönem askerlik yapabilirmis cok kisi sikayetci oldugu icin kanunu degistirmisler ,bakalim savas cikarmi aceba:cool:,,, benimki savasa kadar uzatildi ya :cool:

lawri;

hayir senin arkadas sana yanlis anlatmis ,5 seneye kadar hersene kontorle gider raporu alincaya kadar ,ama cogu artik cok asiri kilolu olnlarda ikinci ertelemede yani ikinci senesinde veriyorlar cürügü kilo devam alirsa obesiteise .ve asil raporu msb onaylanip geldigi zaman buda 6 ay kadar sürebiliyor , askere dahada alamazlar zayiflasa bile sikayet edseler bile zayifladi diye askere almaslar ,böyle cok mahkemeler var ayimin sitesinde ve birkere askerlige elversili degildir raporu aldiysa ve bu rapor msb den onaylandiysa ve raporda bir hilelik sahtekarlik yoksa birdaha askere alinamas diye kanun var askeri kanununda

Kilo artısı

Sa.1992 liyim askerligimi gecen sene tecil ettirmiştim muayene ye gittimde 108 kilo 1,84 boy komando olmaz damgası vuruldu. eger gecen muayenedeki kilo mu qectiysem askerlikten muaf olma ihtimalim war mı ?

Elbette. Eğer öngörülen sınırların üzerinde bir kilo/boy dengesi varsa, bir yıl sonraya ertelerler, sonra yine devam ederse bu oran, tümden muaf sayarlar.

ben 110 kilo ile askerlik yaptım sınır bildigim kadarıyla 130 olması lazım bence askerlik yapmamak için kilo almak cok saçma rahatsızlıgınız yoksa eger

Üst Alt