Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Federasyon, biletix ve salon görevlilerinin engellilere karşı tutumunu kınıyorum

jagatai

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben engelli(tekerlekli sandalyedeyim) bir vatandaşım.Bugün(28 ağustos 2010) izmir deki dünya basketbol şampiyonasına gittim ama gitmez olaydım basketbol federasyonu-biletix-görevliler ve hatta fiba bugün o maçı izlememi engelledi bende artık sesimi bir kaç yere duyurmak istedim yeniasır ve hürriyet gazelerine telefonla ulaşıp durumu kısaca anlattım ayrıca yayıncı kuruluş ntv yede ulaşmaya çalışıyorum ozida.gov.tr sitesine girdim ama hacklenmiş(nasıl bir devlet sitesi haklenebilir bu kadar kolay bilemiyorum) sizinlede belki sizin direk olarak ulaşabileceğiniz devlet kurumları veya sesimi duyurabilecek kurumlarla iletişiminiz olabilir diye bu konuyu paylaşıyorum.

11 haziranda biletler satışa çıktığında biletix ile kuzenim irtibata geçti istanbul genel merkezde mete bey(görüşmeler direk olarak kendisiyle gerçekleşti) ile konuşup bütün grup maçlarını saha kenarından tekerlekli sandalyeler ve refakatçıleri için ayrılan yerden izleyeceğimizi söyledi.
Sözde biletler özel kurye ile(ekstrada para alındı bunun için) evimize gelecekti geçen süre zarfı içerisinde biletler gelmeyince aralıklarla ve son olarak bu cuma(27 ağustos) mete beyle görüşmelerimiz oldu en son biletleri stadyumda alacağımızı söylediler.
Bugün stada maça 1 saat kala gittiğimizde biletlerimizi bulamadık yaklaşık 30dk lık bir aramadan sonra biletlerimiz bulundu.
Buraya kadar olanlar teknik aksaklık olarak adlandırılabilir.

Biletleri aldıktan sonra asansörle yukarı çıktık görevlilere yerimizi sorduğumuzda aşağı yönlendirip VIP den girmemizi söylediler. Aşağı indik oradan da içeri giremedik ve bizi orada bekleterek yerimizi bulmaya gittiler .Daha sonra tekrar yukarı çıkartıp bizi sözde bana ayrılan ama aslında kameramanların bulunduğu önünde görüşümü engelleyen korkulukları bulunan boş bir köşe koydular. Yer bize söylenen yer değil, bunu görevlilere anlatmaya çalışıyorum ama hepsi başka birine yönlendiriyorlar.
bu arada maç başladı ama olduğum yerden izlemek güç olunca ben ayrıldım ve stad güvenliğinden birine durumu anlattım. Yanılmıyorsam güvenlikten en yetkili kişi yanıma geldi kendisine saha içerisinde potanın arkasındaki yaklaşık 20-25 metrelik boşluğa gitmek istediğimi bana ayrılacağı söylenen yerin orası olduğunu söyledim. Bu sırada o arkadaşa bize bulunduğum yerden izlememi söyledi ben de hadi ben izledim refakatçım napcak dediğimde ayakta izlesin dedi (biletix in internet sitesinde yardım bölümünde prosedür açıkça belirtirmiş ayrıca telefon görüşmelerimizde engelliler için 10 refakatçisi için 10 kişilik yer ayrılacağı söylendi).
Başka bir görevli bir bilet parasıyla iki kişi izlediğimizi söyledi (engelli olmak benim suçummuş gibi)
kısaca çok gürültü yapamayın oturun izleyin dediler bize, tam çıkarken gönüllü çalışanlardan erol bey bizimle ilgilendi gene görüşü olmayan bir yerden maçı izlememizi söyleyip bazı telefon görüşmeleri yapmaya gitti kendisi bize yardımcı olmak için çok uğraştı ama asıl yardım edebilecek kişiler hiç birşey yapmadı
kısaca devre arasında maçtan çıkıp geldim bu durumda sorumlu olan federasyon-biletix-stad güvenliği hatta fiba (sözde onlar sahaya girmemi yasaklamış dediklerine göre) hepsinden şikayetçiyim hem sesimi duyurmak hem de verdğim parayı bana karşı gösterilen saygısız davranışlardan dolayı geri almak istiyorum.

Artık ben gözümüzün boyanmasında sıkıldım yok çok güzel açılış yapmışız organizasyon mükemmelmiş falan filan ben bu ülkenin vatandaşıyım yetkililer yabancıların gözlerini boyayacaklarına biraz bizlerle ilgilenmeliler.
Asansörlerin bulunduğu yer pislik içerisinde ben oralardan geçip maçı izlemek istiyorum ama önüme gereksiz bir tomar insanlıktan nasibini almamış insan çıkıyor. Sözde engelliler hakları falan filan bıraktım ben bu hakları bana ayrılan yer yok desin ben de gerekirse VIP den bilet alayım o maçı izleyeyim böyle bir organizasyonun Türkiye'ye verilmesi üzülerek söylüyorum ki çok yanlış.
Kaldı ki bu ilk kez olan bir durum değil geçen sezon manisadaki manisaspor-galatasaray maçına gittim beni saha kenarına almadılar tribüne gönderdiler taraftar grubu bir pankart açtı zaten parmaklılardan maçı göremiyordum pankarttan hiç bişey göremedim (ligtv de bir kaç görüntü bulunmakta).
Ben hayata tutunmaya çalıştıkça bir şekilde gereksiz uygulamalarla beni hayatın dışına itiyorlar. Ülkemizde bırakın eski stadları yeni stadlarda bile engelliler için ayrılmış yerler yok.Ben premier lig maçlarını izlerken tribunden 4 koltuk eksiltip engelliler için yer ayrıldığını görünce şaşırıyorum çünkü bu ülke beni o şekilde yönlendirde benim bütün haklarım sadece sözde. . .

Hay Allah! Caanım maçın içine etmişler.

Bildiğim kadaraıyla uluslararası müsabakalarda saha içinde hiç hiç hiç kimse olamıyor. Hele potaya yakın bir yer zaten mümkün değil. Biletix size böyle bir yer için asla bilet satamamalıydı. Bence bu argüman üzerinden bu adamlara karşı girişimde bulunmalısınız.

Gelişmeleri bizimle de paylaşırsanız seviniriz...

Üst Alt