Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç geçiren ve bakıma ihtiyaç duyan anneme verilen rapora itiraz etmek istiyorum..?

maydo25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler dileyerek meramımı anlatayım size. Bu yazdıklarımı annem adına yazıyorum.

Ben evim tek çocuğuyum ve annem hipertansiyon ,şeker ,kalp ve noroloji hastası. Bundan 12 yıl önce felç geçirdi ve kendini zor da olsa topladı babamında desteği ile .
Babamı 2007 yılında kaybettim ve şu an annemle yaşıyorum. Annem geçen yıl tekrar felç geçirdi bu felçlerin ara ara devam ettiği boyundaki bir damarın zamanında tetkik yapılmaması sebebiyle % 100 tıkalı olduğu ve ameliyat edilemeyeceği ve bundan sonra asla hiçbir sebeple bademcik bile olsa artık vücudunun hiçir ameliyatı kaldıramayacağını öğrendik.
Hatta genel cerraha bunu anlattık oda sağlam yazıp yolladı.En son geçen yıl felç geçirdi ve annem artık kendi başına ayağa kalkıp oturamıyor zor bela ayakta durup bastonla yürüyor ama kesinlikle birsinin onu tutup kaldırması gerekiyor.Ayrıca idrarını tutamıyor ve banyosunu yapamıyor .
Bende bu sebeple işi gücü bırakıp anneme bakmaya çalışıyorum.

Fakat hastanede heyete girdiğimizde bunlar göz ardı edildi ve % 68 ağır özürlü değil diye rapor verildi. Sizce bu rapora itiraz etsem birşey değişir mi?
Zaten heyete girince heyetteki doktor latince tıbbi terimlerle bir şeyler sayıklayıp çıkın dedi o zaman belliydi ne olacağı.Ayrıca tıklaı damardan ara ara pıhtı beyne atacakmış ve kısmii felçler devam edecekmiş hatta beyin kanaması riskide halen var.Bu işler nasıl oluyor adamınımı bulmamız lazım acaba.Teşekkürler sağlıklı mutlu günler dilerim.

Teşekkürler Candy crush. Gerçekten bu iş birazda inada bindi.Bakım parası da gerekirse bağlamasınlar ama böyle muameleyi haketmiyorduk . Durumumuzda pek iç açıcı sayılmaz ama bu birazda gurur meselesi oldu ve bu raporu değiştirtmem lazım.Gerekirse imza da atarım bakım paranız sizin olsun diye fakat bu muamele ve baştan savma kabul edilemez.

Raporu geçen hafta aldık.Ben evde bakım ücreti için başvurdum .Yarında nasipse il sağlık müdürlüğüne gideceğim.%68 vermişler raporu ama ağır özrlü değil yazmışlar bu yüzden bakım ücreti alamayacağımı söylediler.Hatta burada yazdılarımı oradaki memurada söyledim ve git itiraz et öyle şey olmaz dedi.

geçmiş olsun,bencede itiraz edin,düzelmesi gerek,ben annenizden iyiyim %91 agır özür aldım,tekrar muayene olsun kesin almalı

Son durumu ve rezaleti açıklayayım şimdi size.Öğlen il sağlık müdürlüğü'ne gittim ve oradaki memur bana itiraz halinde annemi Zonguldak Ereğlideki heyete sokacaklarını ve heyetin ağır özürlü kararı vermesi halinde iki raporun değerlendirilip olumlu sonuçlanması halinde Anakara ya sevk edilip oradaki heyete girerek nihai raporun verileceğini açıkladı.Bende oradaki memura aynen bir silah verin annemi vurun en azından acı çekmeden ölsün diyince durumunu anlattım ve memurda sana kesinlikle yanlış ve sallamasyon rapor vermişler o zaman gidip raporu veren Zonguldak merkez Atatürk Devlet hastanesine gidip bu raporu neden verdiniz diye öğrenmemi istedi ve hastaneye geçtim.Hastanede kime sorsam sorayım ,heyet kurulundan hasta haklarından çalışan memura kadar , hiçbiri birşey yapamayacağını söyledi.En son memur beni heyet doktoruna götürdü ama heyet doktoru içeri almadı bizi ve aynen ben konuşmam hasta yakınıyla falan her önünüze geleni bana yollamayın dediğini duyar duymaz içeri dalmak istedim fakat kapıyı kilitleyip beni dışarı çıkarttılar.Yani anlayacağınız koskoca heyet raporu veriyor ama neden rapor verdiğini neye dayanrak rapor verdiğini açıklayamıyor . Ama bende bu işin peşini bırakırsam namussuzum her detayı sizlere yazacağım. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun ve bu dokotrlardan korusun.

Allah yardımcın olsun arkadaşım bu kadar sıkıntının içinde keşke bu olanlar yaşanmasaydi

Üst Alt