Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç oldum. 3 yıldır Bağ-Kur primi yatırıyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
selam arkadaslar ben 3 yıldır bagkur primlerimi duzenli olarak oduyorum ve trafik kazası sonucu c6 c7 servikalım bagkurdan emekli olabbilmem icin ne gerekir yada ozurluluk maası ala bilmem icin ne gerekir kaza sonucu yataga baglıyım bu konu da yardımcı olursanız sevinirim.

Seyithan, trafik kazası geçirmeden önce sigortan var mıydı? Öncesinde tek bir gün primin yatmışsa -10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle) malulen emekli olabilirsin.

Konuyu biraz daha açarmısın. Kazadan önce bağ-kurun varmıydı? bağ-kur'a kazadan sonra mı girdin. Bağ-kur'luluğun hangi meslekten dolayı? gibi.....

arkadaslar ben internet kafe işletiyordum kazayı gecirdigimde bagkurum yoktu ama soyle bir sey var daha once kaydım vardı geriye yonelik borclanıp borcumu kapattım yani su anda 16 11 2005 ten buyana bagkurlu gorunuyorum kazayıda 13 09 2007 de gecirdim anlayacagınız kazadan oncesine ait bagkurum var askerligimide yaptım onuda borclanıp odeyebiliyorum onuda odersem toplam 53 ay yani4 yıl 5 ay gibi bir bagkurum olacak bagkuru bir defa aradım ve bana iş gormezlikten bahsettiler bu raporu nerden nasıl alabilirim bu karsın daha once h sınıfı ehliyet icin bas vurdum ama kazadan 18 ayın gecmedigini gerekce gosterdiler ozurluluk derecesi icinde bunu gerekce gosterirlermi yardımcı olursanız sevinirim

Şimdi bir rapor almana gerek yok... Çünkü, sigortalı olduktan sonra maluliyet derecesinde sakatlandığın için malulen emeklilik hakkına sahipsin.

16.11.2015 yılında en az 1800 gün primin de varsa, emeklilik için sosyal güvenlik kurumuna başvurabilirsin. O zaman seni hastaneye sevk edecek Kurum. O zaman maluliyet derecesinde işgücü kaybının olduğu tescil edilecek ve malulen emekli edilceksin...
Bugün rapor almanın çok bir anlamı yok. Sonuçta bugün alsan da, malulen emeklilik talebinde bulunduğun zaman yine almak zorunda kalacaksın...
Ama teorik olarak, bugün rapor için başvurabilir ve alabilirsin.

Üst Alt