Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç oldum, %70 rapor verildi. Araç alabilir miyim?

Sefad

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
2021 yılında beyin sapı pıhtı atma sonrası tüm vucut felç oldu.Ama sağ taraf sol tarafa göre çok iyi şu an ayaktayım ve yavaşda olsa destekli(volker) ile yürüyebiliyorum.
Geçen yıl rapor aldım çok araştırmadım bu iş yeni başıma geldiği için işe geri dönebilmek için sadece aldım kurula girdim %70 1 yıl süre ile rapor verdiler.
Malum çamura batınca herkes yol gösteriyor bilen bilmeyen yani kirli bilgi çok bende en doğrusunu sıfır araba bayi bilir dedim ve öğrendim ki alamıyormuşum.Rapor %90 altında olduğu için özel tertibatlı araba gereklidir yazısı olacakmış mevcut ehliyetime de belirli kodlar alacakmışım yani normal ehliyetim var engelli ehliyetine çevirecekmişim
Neyse bu bilgileri aldıktan sonra yakın zamanda rapor yeniletecektim heyete girdim dedim böyle böyle ben araç almak istiyorum muayene ettiler sen emin misin araba almakta diye sordular evet dedim bu arada otomatik vites araç denedim trafik olmayan boş bir yerde sadece manevralarda biraz sıkıntı var sol elim tam fonksiyonlu olmadığı için sinyal vermekte biraz zorlandım onun harici sağ tarafı iyi kullandığım için rahattım.
Neyse trafiğe çıkman pek uygun değil gibi ama dediler kendi aralarında konuştular biz verelim ama 1 yıllık olsun iyileşme gösterebilirsin dediler ve raporun 10 gün sonra çıkacağını söylediler oran kaç araba verecekler mi bilmiyorum.

Sorum şu benim 3 çocuğum var ve araba ihtiyacım çok yardımcı olacak her anlamda, rapor %90 altı velevki bana arabayı uygun görmediler eşim kullanacak diye alabilir miyim?

Velev ki raporda özel tertibatlı araç alabilir denildi.Bundaki süreç ehliyetimi değiştirmekse nasıl olacak?

Ehliyet değişti raporda özel tertibatlı araç alabilir yazdı araba alabilirmiyim?

Özel tertibat benim için ne gerekli olur nerde yaptırabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

% 90 üstü alırsan verırler . baska turlu alamazsın

Yeniden bir engelli raporu alabilirmiyim? Ankara nereye başvurmalıyım?

Merhaba
2021 yılında beyin sapı pıhtı atma sonucu felç geçirdim.Zorlu bir tedavi sürecinden sonra tekrar hayata bağlanmak için zor da olsa işime geri döndüm.Şu anda ayaktayım fakat denge yok destek olmadan bir adım bile atamıyorum.Adımlarım çok kısa bazı ihtiyaçlarımı tek başıma karşılayamıyorum.Bu oranı verdiler ama hiç bir işe yaramıyor ötv, mtv, yok(ortopedik ama geçirmiş olduğum rahatsızlıktan dolayı ehliyet vermiyorlar o yüzden boşmuş)emniyetten otopark için kağıt alıyım dedim 90 değil vermeyiz dediler şu an ben çok zor hareket ediyorum dedim olsun dediler, evde bakım maaşı yok, kısaca bu işleri çok bilmiyor öğrendikçe de çok zor olduğunu anlıyorum.Siz hayata tekrar bağlanmaya çalışsanızda daha da kötü olmanız için uğraşıyorlar.
2022 Şubat ayı Dışkapı hastanesinden %71 1 yıl süreli engelli raporu aldım
2022 Aralık ayı Yenimahalle devlet hastanesi %72 sürekli rapor verdiler
Tekrar engelli raporuna başvurabilirmiyim hangi hastane önerirsiniz?
Konuşma bozukluğu ve akciğerlerimde tam normal çalışmıyor. Birde yutkunma problemim var bunlarla beraber %90 alabilirmiyim?
Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar

Dr ların ve ellerindeki oranlara göre oranlar belirleniyor size1 yıl kontrol muayeneli rapor veriliyor diyelimki 90 oran aldınız ötv li araç aldınız 1 yıl sonra rapor 70 e indi o zaman ne yapacaksınız ödediğiniz indirimi geri alacaklar en az 5 yıl oran değişmemesi lazım

bilgeadam ilginiz için teşekkürler ilk aldığımda 1 yıl süreli idi sonra süresiz verildi aynı oranda tekrar başvurduğumda süreli mi verirler
durum belli gözle çok fark ediliyor zor destekle yürüyorum, zor konuşuyorum, zor yutkunuyorum inşallah düzelme olur.

Üst Alt