Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç sonrası ağızda kuruma sorununa çözüm arıyoruz..?

Clerk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar annem 4 ay önce yüksekten düşme sonucu felç oldu. Yoğun bakım vs klasik süreci Allaha şükür atlattık fiziğe başlamamıza ramak kaldı fakat gün içerisinde parçalı halde toplamda 3 4 saat ağzı kuruyor tükürük salgılamadığını söylğyor ve devamlı 1 dk da bi susuyor. Bunu yaşayan nasıl aşacsğımızı bilen varsa yardım edebilirmi birde gündüz uyuyor gece uyuyamıyor biz zaten gündğz devamlı ayaktayız gece de uyuyamayınca bizim içinde güç kaybo ve yardımda istrr istemez düşme oluyor

Kullanığı ilaçlarla alakalı olabilir. Mesane iç basıncı ve kasılmalar için veriler ilaçlar ağız kuruluğu yapıyor.

Doktoru da çate bulamadı gerçi çok ilgilenmiyorlar ilaçlardanmı diyr sorduğumuzda değildedi

Öncelikle çok geçmiş olsun. Annenizi kendi dr. tekrar muayeneye götürün. şikayetlerinizi anlatın endokrin bölümüne yönlendirebilir. Sinir sistemi ve endokrin sistemi birbiriyle bağlantılı. Ayrıca, Diyabet hastalarının çoğunda da ağız kuruluğu olabilir.uyku düzeni içinde ilaç verebilir.bunları belirleyecek olan annenizin dr. tekrar geçmiş olsun.

Endokrinden test yaptılar içtiği sıvı ve cıkarttığı sıvı miktarını yazmamızı söylediler yaptık ama sonuc veya bilgi yok doktor cok ilgisiz veya bilgisiz

Çok geçmişolsun,benim annemde ağır felç geçirmişti,yutma fonksiyonu olmadığı için mideye tüp takıldı oradan beslemesini ve suyunu hatta ilaçlarını verdik,bu şekilde on yıl yaşadı,on yıl sonra rahmetli oldu, Bizde bu gibi sorunları çok yaşadık ilk beş ay sizin dediğiniz gibi ağzı çok kurudu hatta dilinde kabuklaşma bile oldu,biz bu sorunu eczaneden aldığımız pilastik bir aparat yardımıyla ağız içini sürekli dezenfekte ettik,daha sonra bu ağız kuruluğu düzeldi,eczacılar size yardımcı olabiir.tekrar geçmişolsun.ALLAH yardımcınız olsun,çünkü çok zor günler geçirdiğinizi tahmin ediyorum.

Allah razı olsun abilerim kardeşlerim doktorlara bu konu hakkında hemen soru sorcsm

Üst Alt