Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç sonrası psikolojik yıkılma ile nasıl baş edebiliriz?

derya172

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, konuyu doğru yere açtım inşallah.

1 ay önce babam avm sebebiyle beyin kanaması geçirdi, hayati tehlikesi vardı ve apar topar 6 saat süren bir ameliyat oldu. 16 gün yoğun bakımda, 4 gün de serviste yattı.

Sağ tarafı felç ve konuşamıyor. Fizik tedaviyle düzelir dendi.

Ama babamın psikolojisi resmen çöktü. Normalde de çok huysuz ve zor bir insandı. Hayatında hiç dr yüzü görmemişti ve dr.lara dahi inanmayan biriydi. Grip dahi olsa ilaç işe yaramaz derdi ve içiremezdik.

Eve fizyoterapist getirdik. Akrabalar maddi yardım dahi yolladılar tedavisi için. Ama fizyoterapisti kovdu :(

Kontrolü vardı, ambulans getirdik hastaneye götürmek için, ambulans görevlilerini kovdu.

Herşeyi reddediyor. Kan sulandırıcı iğne ne kadar devam edecek mesela, dr.a götüremediğimiz için bilemiyoruz. O kadar çaresiziz ki anlatamam.

Bu durumda olan var mı? Psikiyatriye ben gidip konuşsam ilaç yazarlar mı veya ilaç işe yarar mı?

Babamı tanımasam felçten dolayı diycem bu huysuzluğu ama emin olamıyorum :( napıcaz?

2.5 yıl önce bende beyin sapı kanaması geçirdim,16 gün hastane de yattım ve çok şükürki ileriye dönük yatağa bağlı kalınma gibi ağır bir durumum olmadı sadece kolumda noröpati dengesizlik baş dönmeleri şeklinde etkileri kaldı ve halen de yaşamaktayım onları...ilk 3 ay evden çıkamadım eve geldikten sonra ve o anlarda çıldıracak gibiydim,ki zaten ben de babanız gibi sinirli biriydim üstüne bir de beyin kanaması gelince tuz biberi olmuştu...noroloji doktorumdan ilaç yazdırmıştım ben antidepresan cipralex ve citoles kullandım şu anda duxet kullanıyorum..ama ilaç dan çok kendime uğraş bulmam daha çok yardımcı oldu bana ..kitap okumak dostlara telefon açmak internet den komedi videoları izlemek vs bana ilaçdan daha çok yardımcı olmuştu...babanıza çok geçmiş olsun umarım etkilerini çabuk atlatır..

Aynı durumu dedemde yaşadım geçen yıl. Felç sonrası şah damarı açıldı temizlendi. Fizik tedavi ile yürüyebildi. Fakat söylenilenleri tam uygulamadığı için sol kolu tam tutmuyor. Konuşması anlaşılıyor, kendi işini az çok görüyor. Fakat organik psikoz başladı felçle beraber. İlaçları düzenlü kullanması gerekiyor, başka türlü düzelemez, normal gözükecek yada normal taklidi yapabilenecek hastalık değil. Dedemde sürekli ağlıyordu, aciz ve acınası görüyorlar kendilerini o anda. Biz sürekli telkinde bulunduk şükür şimdi o haline göre iyi. İnşAllah sizde iyi olursunuz, babanız şifa bulur

Üst Alt