Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç sonrası sol yanımda kısıtlılık oluştu. ÖTV’siz araç alabilir miyim?

halil1dem

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar beyine pırtı atması sonucu sol taraf felç oldu fakat fizik tedaviyle kısmen toparladım soltaraf hareket kısıtlamaları var el ve ayak bileğinde%50 civarında. desteksiz yürüye biliyorum manuel araç kullana biliyorum %85 kendi işlerimi yapabiliyorum benim sormak istediğim ötvli araç alabilirmiyim kaç gibi rapor oran çıkar aynı zamanda ehliyetimi engelli ehliyete cevirmek istiyorum.ve 10 önce alınmış %45 servikal disk henrisi ve ruhsal kaynaklı raporum var. vergi indiriminden ozaman emekli olmuştum demem o ki eski raporuda maf etmeyelim diyorum.sizce bu işe girmelimiyim.yani amacım otv indirimi ve engelli ehliyet bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler.

öncelikle geçmiş olsun otv araç almak istiyrsanız öncelikle normal ehliyeti değiştirmeniz gerekiyor sağlık ocağı+hastane ortopedi yada hangi bölüme sevk ediliyorsa o branş doktoru+il sağlık kuruluna sevk edilirsiniz il sağlıkda heyete girersiniz il sağlıkda durumunuza bakarlar size tertibat gerekiyorsa sol ayağınızla debriyaja basmakda zorluk çekiyorsanız sol elle direksiyon tutmada sorununuz varsa siz uygun kodları olan rapor verilir bu raporla engelli ehliyete çevrilir.
ehliyeti alınca tekrar hastaneye baş vurup ortopedi onaylı açıklama kısmında sadece tertibatlı otomatik vitesli aaç kullanabilir yazan otv indirimi için heyet raporu alırsınız ötv için ortopedik hastalarda oran değil açıklama önemli ( oran emeklilik ve sosyal aklar için geçerli en az 40 ve üzeri olası gerekir)

@joker66,

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim

@joker66,

Peki bendeki sol el ve sol ayaktaki kısıtlamalar beyin felci geçirdiğim için olustu buna hangi bölüm bakar ki fizik.nöroloji veya ortopedi yani ötvden yararlanmak istediğim için ortopedi raporu şart bilginiz varmı bu konuda bilgi verirmisiniz

hastane heyetine girince bu doktorların hepsi görür tanılarını yazar heyet bir rapor oranı verir sonuç raporunda el ayak engeli olanlara ortopedi işartli açıklama kısmında sadece hareket ettirici aksamda otomatiik vites ara kullanabiliri ibaresini yazdırın gerisi teferruat dır

@joker66,

Demek istediğim ortapedi doktoru bu benlik değil beyinden gelen rahatsızlık deyip bu yazıyı yazmamazlık yapabilirmi buna nöroloji karar verir diyebilirmi

Merhaba ben beyin kanaması geçirdim sağ tarafım felçti afazi olmuştum bende heyete girdim nöroloji yüzde 40 verdi ortopedi verdi ama açıklamalarda hiç bir şey yazmıyor yani açıklamalarda hiç bir şey yazmıyorsa alamazsınız aracı ben yanlış yazıyorsam uyarın beni

@Mamoste21 @halil1dem burada sorun şu hastaneye gittiğinizde ne raporu istiyorsanız heyet ona göre rapor veriyor misal ben hastalık raporu dersem doktorlar görür bir oran verip gönderir şayet ilk başvurunuzda ben ötv indirimli araç almak için başvuracağım der ve raporda neleri istediğinizi söylerseniz raporu düzenleyen kişi ona göre not alır ayrıca tüm doktorları gezerken ortopedi doktoruna derdinizi anlatıp ben bu halde araç kullanamıyorum heyet raporuna sizin onayınız gerekiyor demeniz gerekir hastane de 100 ler ce kişi rapora giriyor kimisi ilaç kimisi sosyal yadım kimisi işe girmek vs vs doktorlar derdinizi bilmez ötv için nasıl rapor verileceği sizin uyarınız ve bu işi yazıya döken memura kalmış durum

Üst Alt