Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felçli babam için uygun araç alabilir miyiz?

şera

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar.

Sorunumu şöyle bir giriş yaparak anlatmak istiyorum. 2005 yılından beri babam belden aşağısını hiç kullanamıyor. Kendi başına araç kullanabilmesi de mümkün değil. Köyde yaşadığımız için de babamın doktora ve çarşıya götürülmesi sıkıntı oluyor.
Kilolu olduğu için köyden iki üç kişinin yardımıyla otomobile oturtabiliyoruz. Hatta kişi bulumadığım için otomobile bindirmeye çalışırken bacağı kırıldı. Şu anda alçı içinde yatıyor.
Konuya gelirsek babamı tekerlekli sandalye ile arabaya bindirebileceğim doblo, cango vb. araç talebimiz olabirli mi sigortadan? Ya da bu tür durumlar için vergi indirimi var mı?

Cevabınızı bekliyorum.

Saygılarımla.

sigortadan nasıl bir talep olur bilmem ama %90 raporunuz varsa 2500 cc motor hacmine kadar araç alabilirsiniz ötv ödemeden alırsınız. ama ticari araçlarda ötv %17 civarı iken binek araçlarda %37 dir buna dikkat ederseniz iyice araçtırırsanız faydanıza olur

Sigorta kapsamında böyle bir ödeme söz konusu değil.
Ama dilediğiniz aracı ÖTV ve MTV istisnası ile satın alabilirsiniz. Bu forumu incelerseniz bu konuda çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz... Takıldığınız yer olursa buraya yazabilirsiniz...

Babama %87 özürlü raporu verdiler. Bu durumda ÖTV indiriminden yararlanamıyoruz herhalde?

Maalesef; %90 ve üzeri olması şart.

Yalnız, il sağlık müdürlüğüne gidip %87 rapora itiraz edin bence. Belden aşağısı felç olan biri hem nörolojiden hem ortopediden hem ürolojiden oran alıp bunları %90'a tamamlayabilir... Sizin raporunuzda hangi doktor ne oranda rapor vermiş?

slm arkadaşlar konu beni ilgilendirdigi için katılmak istedim bülent kardeşim abimin %95 raporu var bu raporla nasıl bi işlem yaparak,hangi aşamadan geçerek araba alma imkanım olur yardımcı olursanız memnun olurum cvp yazarmısınız lütfen..NOT:raporda araba ile ilgili bişey yazmıyor tekrar rapormu almak gerek..

Elinizdeki raporla bayiye gidip araç alabilirsiniz... Tüm işlemleri onlar halleder zaten.

bülent kardeş sagol allah razı olsun,sadece raporu götürüp bayiye vermek yeterlimi ,yoksa onlar şuraya git şu işlemleri yap falan diyorlarmı bülent kardeş..

Onlar halledecektir. Halletmeleri için ısrarcı olun.

bülent kardeş allah razı olsun bi tanıdıgımız araba bayi var oraya götürürüz heralde onlar yardımcı olur ama ben sıfır alma gücüm yok 2.ci el alsam yine aynı işlmeleri bayi uygularmı nasıl olur kusura bakma seni rahatsız ediyorum bülent kardeş

Rapor

Kardiyovasküler Sistem:%10, Görme Sistemi:%13, Sinir sistemi:%81. Ortopedi doktoruna muayene olmuştuk ama yazmamışlar. Bu rapora itiraz etme hakkımız var mı?

şera;

siz heyet raporu almamışsınız galiba.heyet raporuna müracaat edin.fizik tedavi ve ürolojik sıkıntısı varsa onlardan da derece alırsınız.birde rapora ötv indiriminden faydalanmak maksadıyla diye yazdırın.

sonbahar.44;

raporda ötv indiriminden faydalanmak amacıyla diye belirtmesi lazım...(bunu ister maliye)

Üst Alt