Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felçli hastalar ev işleriyle sağlıklarına kavuşuyor!

amicable

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Felçli hastalar ev işleriyle sağlıklarına kavuşuyor!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbil Dursun, üniversitenin Umuttepe Yerleşkesi ve Yahyakaptan Mahallesi'ndeki İzmit Rehabilitasyon Merkezi'nde (İREM) fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini söyledi. Dursun, Türkiye'de ilk defa Yahya Kaptan Meslek Yüksek Okulu'nda "İş ve Uğraşı Terapisi Programı"nda terapist yetiştirdiklerini ifade etti.

Doğru tedavi yöntemleri uygulanmadığı takdirde felçli hastaların el ve kol fonksiyonlarında geri dönüşün çok zor olabildiğini belirten Dursun, "Felçlilerde, botulinum toksin (botox) enjeksiyonları, bununla yapılacak iş ve uğraşı terapisi uygulamaları ile zorunlu kullanım tedavileri, el ve kolun kullanımında önemli yöntemlerdir. Bu tedaviler hastaların el ve kol fonksiyonlarının geri dönüşünde büyük önem arz etmektedir" diye konuştu

arkadaşlar botox yapıldıktan sonra fizik tedavi yapılıyormuş önce değil dikkat şimdi sıramı bekliyorum ilgilenenlere duyurulur prof.dr Erbil Dursun yazın videoları inceleyin tüm arkadaşlara acil şifalar dilerim

kocaeli üniversitesi tıp fakültesi yazın araştırın faydası olacaktır sanıyorum

Üst Alt