Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felçlilere yeni umut: Sinirlere by-pass [Haber]

BAY-DOĞAN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sinirler arası bay-pas yöntemi ile köprüleme adı altında 8 ay öncesine dayanan amerika da yapılan bir uygulama ile ilgili habere ulaştım... ilgisi ve bilgisi olan arkadaşların dikkatine...

• Felçlilere yeni umut: Sinirlere by-pass

ABD'li bilim adamları tarafından fareler üzerinde başarıyla denenen "sinir by-pass'ı" yöntemiyle, belden aşağısı felç olanlarda, felce yol açan omurilik zedelenmelerinin tedavi edilebileceği belirlendi. Yöntem, kaza veya yaralanmalarda zedelenen bölgedeki sinirlerle bunların üstünde ve altında yer alan sağlam sinirlerin 'by-pass / köprüleme' yoluyla birbirine bağlanmasına dayanıyor. Kolombiya Üniversitesi uzmanları çalışmalarında, farenin zedelenmiş omuriliğinin üzerinden alınan siniri, köprüleme yöntemi ile aşağıdaki sağlam sinirle birleştirdi. 2 hafta sonunda fare, felçli ayaklarını hareket ettirmeye başladı.

Sabah

Daha önce duymuştum bu haberi ama doğruluk payı ne kadar bilmiyorum inşallah doğrudurda bizlere umut olur.

valla ben bıktım artık bu haberlerden ben 99da sakatlandım.. o zaman deliler gibi para verdim bilg aldım+int baglantısı+tlf faturası,haftalarca sabahladım bide bu ingilizce bildiğimiz ingilizce değil tıbbi terimler latince kelimeler dolu... defalarca yazıstım hatta denek/kobay olmak için.. kabul etmediler.. FDA (food & drug assoc.) yani yiyecek ve ilaç denetim kurulu gibi bişi onaylamadıgı için bu stem cells (kök hucre) transplastasyonunu turkiyede rusyada uzerimde denemelerini butun masrafları karsılamayı onerdim gene kabul olmadı.. o zaman sene 99 sonu 2000 bası.. şimdi 2008 değişen ne var.. bi b.k yok ne oldu turkiyede ismi lazım diil birileri cıktı bu uygulamayı basarsık dediler tv"lerde basbas bagırdılar.. bu iş uzerinden bu kadar para kazanılırken zaten gunluk malzemeler olsun medikal malzemeler olsun bu kadar rant varken bi halt olmaz... kabullenmek lazım artık.. ben hala kabul edemiyorum.. kabul edememek diil acıkcası benimki hazmedememek ama bende bu sekilde güç alıyorum bu sekildede yoluma devam ediyorum.. neyse cok konusmusum içimi doktum biraz.. kusra bakmayın..

hep aynı

zaman zaman böyle haberleri duyup umutlanıyoruz. ama sonrası gelmiyor. alıştık artık.

Üst Alt