Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felçliyim, H sınıfı ehliyetimde "özel donanım" ibaresi yazmıyor!?

byecool

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirdim. Seviyem T5. H sınıfı ehliyetimde "oto.vites.araç" yazıyor.
Ben de otomobil bayiisini aradım.Dedim özel tertibat yazmıyor ehliyette diye. Alacağınız sağlık kurulu raporunda yazması önemli dedi. Benim zaten özel tertibatsız araç kullanmam mümkün değil. Her iki ayakta da fonksiyon yok.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

H sınıfı ehliyet için aldığın raporda da, vergi muafiyetiyle araç satın almak için alacağın raporda da "elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır" ibaresinin olması şart. Aksi halde ne özel donanımlı otomobili vergisi satın alabilirsin ne de kullanabilirsin.

Elindeki raporu düzeltmeleri için aldığın hastaneye git bence...

Elle kumandali ibaresi vardı.Bu trafikte yazan memurdan kaynaklandı.Babam hatta sormuş ötv muafiyetinden yararlanacaz diye.Tamam bir problem yok demiş.

Ehliyette yazmamasının bir önemi yok. Raporda ne yazdığı önemli?

Elimde otomobil almak için rapor yok bu sadece h sınıfı ehliyeti alabilir raporuydu.Şimdi ben tekrar kendimin kullanacağı araç almak için sağlık kurulu raporu alacam.2. bir rapor yani.Orada özel tertibatlı araç alması uygundur diye rapor aldım diyelim.Otomobil icin aldığım raporda özel tertibat yazacak ama ehliyetimde oto.vites araç yazıyor.Bu bana sıkıntı yaratır mı?

bence raporunda varsa ozel tertibatlı araba kullanabilir diye,ehliyetide duzelttir.. ne olur ne olmaz..

"Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu iki nüsha halinde al.
Raporun birini emniyet müdürlüğüne götürüp ehliyet dosyana işlettir, diğeriyle de özel donanımlı otomobil satın al.

Üst Alt