Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felsefe okumak ve düşünmek psikoza sokar mı?

merhaba,

hayır ama hem başka konulardan ekleme yapacağım hem de sonunda esas konuya geri döneceğim.
önce sadece felsefe ile yetinmemek lazım bana kalırsa. sayısal alanlardan bağ kurmak da mümkün olmaktan ziyade artık elzem.
evet evet elzem. bir felsefe bilim alanında ilerlemek isteyen kimse bence sayısal derslerden de mutlaka bilgi edinmeli ve ilgili alanın bilimini gücü yettiğince yapmalıdır.

en basitinden mantık hem felsefenin hem tıbbın hem de matematiğin konusdur. bana göre fen biliminden payını almayan bir felsefi çalışma eksiktir. Hatta yanlış bile denilebilir çünkü eksiklikten kaynaklı yanlışlar da mevcuttur hatta yoğundur.

neyse bu başlıkla ilgili yani başlığa hitaben problem yaratacak tek şey kendini çok fazla kaptırmak denebilir. Ama zaten her şeyin aşırısı fazla denilmiştir ve bu sadece bu konuya spesifik bir durum değil.

powerofthink

Zihni çok fazla yoracak her şey sıkıntıya yol açabilir. Yani, varoluşsal sorulara yanıt aramaktansa, daha "yüzeysel" şeylere odaklanmak gerekir.

powerofthink
OturanBoğa

Ben bir deist olarak şunu belirtmek isterim ki ''Tanrı'' kavramına dinlerin yorumladığı biçimiyle yaklaşma ya da onların ele aldığı biçimi referans alarak eleştirme. Bilimin Tanrı varlığına yaklaşım biçimi dinlerden çok farklıdır. Sorgulama yaparken savrulmamak adına uçsuz bucaksız bir okyanusta tutunduğun bir güç olarak Tanrı'nın varlığını kabul edebilirsin. Dinler tümden gelimsel yöntemle Tanrı'yı kabul eder bilim tümevarımsal yöntemle yaklaşır. Felsefe insanların gerçeklik algısını sarsmasına neden olabilir bunun için emprist (deneyci) yaklaşmak gerekiyor. Felsefede aynı anda birbirine zıt iki doğru ile karşılaşabilirsiniz bu gibi durumların süreklilik arz etmesi durumunda düşünce dünyanızda bozukluklar ortaya çıkarabilir.

0UplIJ.jpg

Felsefe Psikoz hastası olmayanları Psikoza sokmaz Ama Bazı Psikoz Hastaları için Felsefe Şemsiyeye Evrilir. Hangi "Bazı Hastalar" derseniz Herşey Açıklanmıyor Malesef...

Edit : Bu arada Müslümansındır seni dinden imandan eder o ayrı tabi o Allah'la senin arada artık...

Felsefe okumak sokmaz ama felsefe yapmak sokabilir .

Herhangi birşey okumanın psikolojik sıkıntıya yol açacağını düşünmüyorum.

Üst Alt