Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Femur başı ameliyatı olacağım. Ameliyat hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?

sezgi06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yeni üye oldum ve burdaki işleyiş nasıl bilmiyorum.umarım birileri cevap verir bana:)benim femur başı ameliyatı olmam lazım ve daha önce bu ameliyatı olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.biri beni duyarsa sevinirim...

Merhaba...Avasküler nekroz mu var? Protez mi düşünüyorlar? Yoksa bacaktan kemik alıp onu mu nakledecekler?
Ben yaklaşık 5 aydır olacağım ama sürekli erteleniyor. akciğerlerim kötü durumda olduğu için riskli buluyorlar. Yapan hekim çok önemliymiş araştırmalarıma göre. Hayatınızı çok zorluyor mu? Benim çok ağrım var ama gittiği yere kadar böyle gidecek gibi görünüyor...
Şimdiden geçmiş olsun. Gelişmeleri paylaşırsanız ben de öğrenmek isterim....

Öncelikle geçmiş olsun,
Femur başı ameliyatı olmadım ama femurda parçalı kırıktan dolayı kalçadan kemik parçası alınıp femurda bulunan kırık bölgeye greftleme yapıldı.Ankara,da yaşıyorsunuz Atatürk Eğitim Arşatırma Hastanesinde Mahmut Uğurlu,ya bi gözükün doktorluğunun iyi olduğunu biliyorum...

Öncelikle çok teşekkür ederim cevaplayan arkadaşlara.Ben tam olarak olmalımıyım olmamalımıyım bu ameliyatı karar veremiyorum .görünürde hiç birşey yok ancak uzun süre ayakta kaldığımda yada yürüdüğümde ağrılarım olmakta hareketlerim kısıtlanmakta ve bazen canıma tak etmekte.bi çok arkadaş ve netten araştırdığım kadarıyla çok daha ağrılı yada bacakta kısalık falan olduğunda ameliyat olmuş kişiler yazmış benim merak ettiğim benim durumumda olmak mı daha mantıklı olmamak mı buna bir türlü karar veremiyorum.Bu sürece girmekten korktuğumdan henüz tam bir muayeneden bile geçmedim amacım iyi bir dr adı almaktı burdaki deneyimli arkadaşlardan ve fikir almak.katlanmanın ölçütü ne... nereye kadar katlanmalıyım...bilmiyorum aklım çok karışık şuanda...

Merhaba,
Ankara'da yaşamıyorum. Doktora gidiyorum Ankara'ya. Benim sorunum ameliyatın diğer hastalıklarım nedeniyle büüyük risk yaşaması. Masada kalırsın diyorlar. Gittiği yere kadar ameliyatsız gidecek gibi görünüyor...
Allah hepimizin yardımcısı olsun...

sezgi benimde sag kalcamda protez var..kalça kemıgım kırıldıgı ıcın takıldı..ama bacakta kısalık fln olmuyor ama tabıkıde hareket kısıtlılgınız var..ben artık cogu zamman protezım oldugunu unutuyorum...cok cabukk ayaga kalkıp yuruyorsunuz ..ama sıze kalca protezı takılıcakmı..bende ibni sina hastanesinde oldum..şuan memnunum..ama koşmak yok protezle :)

Femur başı protez ameliyatı olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız?

femur başı protez ameliyatı olan arkadaşlar lütfen deneyimlerinizi yazarmısınız?

Slm.sol ayak kalça eklem yeri femur S72.0 boyun kırığı ameliyat olalı iki ay oldu 3vida attılar topuzun üzerinden ayağımı fazla oynatamıyorum doktorum bana söylediği topuzdaki damarlar tutarsa iyileşir tutmazsa tekrar ameliyatla topuz değişir ve 20yılda bir ameliyatla topuz değişir dedi çünkü kemikler 20 yılda bir küçülürmüş bununla beraber baş dönmesi başladı vertigo eskiden geçerdi ilaçla

vertigo şimdi bir kutu ilaç bitti geçmiyor ilacı da bıraktım ama ALLAH(cc)şükürler olsun bizden kötü durumda olanlar var RABBİM şafi ismiyle cümlemizi tecelli etsin inşaELLAH, sizce tutarmı ne zaman iyileşirim ne yapmam lazım ALLAH razı olsun

Şöyle söyleyeyim platin mi takılınca size yada protez mi eğer platin takılacaksa ayağınıza bi süre ayağınız da kalacak sonra bi operasyon ile ćikartoliyor tabi çikmayabilir de bu doktorun kararı geçmiş olsun yinede ama çıksada kalsada hep problem uyuşma ağrılar ve kış ayı ck sizlamalar ayakta kalamamalar iş bulamamak da cabasi geçmiş olsun kardeşim

sol ayak kalça eklem yeri femur S72.0 boyun kırığı ameliyat oldum iki ay oldu topuzun üzerinden uzun 3 vida attılar

Oncelikle herkese gecmis olsun. Rabbim sifalar versin. 48 gun once gecirdigim kaza sonrasi femur basi kirigi sebebi ile ameliyat oldum. 3 vida attilar hala ev icerisinde walker le gezinebiliyorum ve kirik bacagima cok az bir yuk veriyorum. İki ayri doktorda kaynama olmadigindan femur basina protez takilmasi gerektigini vurguladilar. Bu konuda aci tecrubesi olan arkadaslar fikir ve yorumlarini yazarlarsa cok aydinlatici olur. Hepinize gecmis olsun

Üst Alt