Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Femur başı lezyon ve biyopsi hakkında..?

gamzejackobi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Eğer değilse moderatör arkadaştan şimdiden özür diliyorum. Ben 2012 yılında, bel ve bacak ağrısı nedeniyle, özel bir hastaneye gittim. Çekilen mr sonrası bel fıtığı teşhisi konuldu. Bacağımdaki ağrı içinse "bel fıtığı ağrısı bacağa vuruyor" şeklinde yorum yapıldı. Aradan 2 sene geçti. Tiroid kanseri nedeniyle ameliyat oldum ve radyoaktif iyot tedavisi gördüm. Hastane çıkışı yapılan rutin sintigrafi testi sonunda 2 sene önce ağrısı nedeniyle doktora gittiğim sol femur başında anormallik gözlendi ve ortopedi doktoruna yönlendirildim. Burada mr ve film çekildi. Doktor bey sonuçlarıma bir süre baktı ve burada bir lezyon var dedi. Orası neresi hocam diye sorduğumda kalçanız dedi. Biyopsi yapmamız lazım dedi. Ben o andaki kafa dalgınlığı ile peki deyip çıktım. Yani doktordan detaylı bir açıklama istemedim... Sonra internet üzerinden bir araştırma yaptım ve müthiş ürktüm. Biyopsi dışında başka bir emin olma yolu yok mudur, buradaki kitle neden olmuştur, sol bacağımda zaman zaman ağrı oluyor bunun nedeni bu mudur.... gibi bir sürü soru geldi aklıma. Aranızda benimle benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa tanımak isterim. Tedavi süreci hakkında bilgi almak isterim. En önemlisi bana önerebileceğiniz bir ortopedi doktoru var mı?

Sevgiler, selamlar

Biyopsi bu konuda en iyi yöntem Mr vs. gibi tetkikler vakit kaybıdır.Eğer biyopsi beni ürkütüyor derseniz PET CT ile değerlendirilebilir.Geçmişte;bir kanser öykünüz olduğu için Femur Kemiğine metaztas süphesi oluştuğundan doktorunuz bu yorumu yapmıştır.Geçiktirmeden;ileri tektikleri yaptırmanızı şiddetle öneririm.İleri tetkik PET CT ya da biyopsidir.Acil şifalar Gamzejackobi.

Çok teşekkür ederim cevabınız için @topal_ Kısaca anlatayım bir kaç gün içinde neler yaşadığımı. Ortopedi doktoruma yeniden gittim ve bana bir daha anlatmasını istedim herşeyi. Özetle sol kalça kısmında kemik içinde şüpheli bir lezyon olduğunu, her ne kadar uzak bir ihtimal olsa da kemik metastazından şüphelendiğini, öncelikle tiroid ca nedeniyle ameliyat olduğum cerraha bir daha görünmemi, akabinde tomografi ve pet gibi testler isteyebileceğini ancak biyopsinin de kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu noktada endişe uyandıran şeyin eğer kemik içindeki lezyon kanser ise kanama yapabileceği olduğunu söyledi ki bu sanırım biyopsi işini zorlaştıran bir durummuş. Peki dedim, diyelim ki bu kanser değil ama kemiğin içinde böyle bir şey var. Yine de ameliyat etmeniz gerekir mi? Doktor bey şöyle düşünün dedi: kemiğin içindeki madde bacak ağrınızın da işaret ettiği gibi kemiği zayıflatmış olabilir. Zayıflayan kemik ters bir hareketinizde kırılabilir. Kırık bir kemiği tedavi etmek daha zordur. O yüzden cerrahi işlemi şimdi yapmak gerekebilir. Ben bu sabah tiroid ameliyatımı yapan cerrahıma gittim, ortopedi doktorumla görüştüğünü biyopsi gerektiğini söyledi. Ben şu an hastanedeyim hala.Birazdan tekrar ortopedi doktoruna gidip benden hangi testleri yaptırmamı istediğini soracağım. Gelişmeleri paylaşacağım. Selamlar herkese!

Dilerim geciktirmeden teşhisinizi konulur gamzejackobi ve tedaviye başlanır.Acil şifalar diliyorum.İyi haberlerinizi almak dileğiyle.

Üst Alt