Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Femur boynu kırığı halinde askerlikten muaf olma durumu..?

korcan_93

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sağ kalçamda femur boynu kırığı vardı bu nedenle 3 tane kanüle vida yerleştirildi. Şimdi yürüyebiliyorum ancak tempolu bir şekilde bile yürüyemiyorum koşmak için uğraşıyorum ama direk vidaları hissediyorum bu nedenle koşamıyorumda

. Doktorum kalçan kaynadı ama vidalaları çıkarmak takmadan daha zor dedi çok anormal bir şey olursa çıkarırız dedi.

ŞİMDİ ben askerlikten muaf olabilirmiyim çünkü hzılı bir şekilde yürüyemiyorum bile ayrıca ağır bir şey kaldıramıyorum. . Şimdi bu raporu bana verirler mi vermeseler bile bu spor olayını yapmama dair rapor verilir mi Ya da beni geri hizmete alabilirler mi ben öğretmenim askeri liselerde bu görevi yapabilir miyim

Askerliğe alırlar ama "spor yapamaz" diye şerh koyarlar. Gittiğin yerde de hastaneye çıkıp durumuna dair rapor alıp oradaki görevliye ver.

Arkadaşlar merhaba, size bazı konular hakkında danışmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Açıkçası hangi konu başlığına yazacağımı bulamadım. Ama şu an ki işlemim devlet hastanesi üzerinden devam edeceği için buraya yazım dedim.

1- Ben geçen yıl üniversiteyi bitirdim. Lisansı bitirdikten hemen sonra Yüksek lisansı kazandım ama kayıt yapabilmek için askerlik şubesine gitmem gerekiyordu buradan bir belge almak lazım. Tabi bunun için bir form dolduruyorsun. Burada ameliyat oldunuz mu diyor. Uzatmayım ben 2013 yılında femur boynu kırığı ameliyatı oldum. Ve kalçamda 3 tane vida var. Sonuç olarak istemesemde aile hekimimde çürük raporu alabilirsin dedi. Ve sonuçta gata'ya gittim. Bana 1 yıl erteleme verdiler.

2-Şimdi ertelemem doldu, ama ben boşuna erteleme hakkımın gitmesini istemiyorum. Çünkü zaten öğrenciyim, ve bu nedenle tecilim yapılmasını istiyorum. Ama bugün gittiğim askerlik şubesinde ki görevli artık devlet hastaneleri bakıyor ve çürük alma durumun var deyince yine aklım karıştı. Ben yarın aile hekimine gideceğim, ve beni hastaneye sevk etme , çünkü çürük raporu vermiyorlar. Boşuna uğraştırıyorlar demek istiyordum bu adamla konuşuna kadar. Ama yine de kararsız kaldım. Sizce direk aile hekimime bunu söyleyip, hiç uğraşmayım mı? Çünkü vermeyeceklerini düşünüyorum bu raporu.

3-Şimdi size şunu sormak istiyorum. Ben diyelim ki hastaneye sevk edildim baktım bana çürük raporu vermiyorlar. Direk sağlıklı raporu verin diyebilir miyim? Çünkü boşuna erteleme hakkımın gitmesini istemiyorum.

4-Ayrıca bu askerliğe elverişli değildir raporu aldıktan sonra ben okulumu bitirdikten sonra . Askere gitme zamanımda yine hastaneye sevk isteyip, erteleme haklarımı kullanabilir miyim?

Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar,

Üst Alt