Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Femur boyun kırığı ve protez deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

onlythemiracle

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlarım merhabalar.

bundan yaklaşık 3 yıl evvel yüksekten düşme sonucu sol femur boyun kırığım oluştu.
şu an kemiklerim kaynadı fakat dokularım zedelendiği için sol kalçamda çökme mevcut ve sol ayağım 3-4 cm kısa.
ayağım ağrıdığında ağrı kesicilerle idare ediyorum aksayarak yürüyebiliyorum ama yorulduğumda ağrı oluyor.

yaşım şu an 26 ve sanırım protez ameliyatı olmam gerekiyor. sormak istediğim soru, protezle birlikte ayağımdaki kısalık giderilir mi ve evlilkte eşimle sorunlar yaşar mıyım (her bakımdan)
ayrıca protez olduktan bir süre sonra (1.5 2 yıl) hamıle kalmayı ve en fazla 2 cocuk doğurmayı planlıyorum.

hareketli ve sosyal bir insan değilim duyduğum kadarıyla kendime dıkkat edersem 25 yıllık bir ömrü varmış protezlerin. korkumdan fazla birşey yapamıyorum yine de size sormak istedim ne yapabilirim?

Bence protez ameliyatını geciktirmek sağlığınız açısından soruna yol açmayacaksa, bugünden ameliyat olmayın.

Başarılı bir protez ameliyatı sonrasında bacaktaki kısalığın da giderilmesi beklenir.

Protez olsa da olmasa da hamileliğe dair bir sorun yaşamazsınız. Birazcık daha özen göstermeniz gerekir o kadar.

Evliliğe gelince, bacağınızdaki kısalığı sağlığınızdan daha fazla önemseyen biriyle evlenmeyin! :)

cevabınızdan ötürü çok teşekkür ederim çok mutlu oldum. son zamanlarda psikolojik olarak çökmüş durumdayım. 3 aylık evliyim ve eşim destek vermekle birlikte o da sağlığımı kafasına çok takıyor. ne zaman ayağım ağrısa moralini bozuyor. bir süre daha beklemek istiyorum belki tabanlık alarak kısalığı böylece gideririm ve ağrı kesicilerle de ağrılarımı dindiririm. tekrar teşekkürler zaman ayırdığınız için.

yaşım 26. doktorum daha önce ameliyat gerek görmemişti. aslında ben amelıyattan ağrıdan sızıdan korkmuyorum. tek endişem evlilik hayatımın sıkıntıya girmemesi. eşim çok takıntılı, tedavinin yaşamımda nasıl bir yol göstereceği ya da nasıl etkileyeceği önemli benim için.

yaşınız çok genç benim de femurda sorun var değişip protez takılması gerek 30 yaşındayım ama doktor yalvarsanda yapmam diyor 50-60 yaşın ameliyatıdır şimdilik ağrı kesicilerle idare edeceksin diyor yani bu tip protez ameliyatlarını geç yapmaktan yanalar iyice araştırın derim

peki ayağımdaki kısalık? eşim beni böyle görmek istemiyor en azından yanına yakışmadığımı düşünüyor bana bunu hissettirmese de..

bence bu konuyu etraflıca konuşun niyetini okumaya çalışmayın bu size yük getirir

siz evlimisiniz, sağlık durumunuz nasıl, kısalık durumu vs. var mıdır. neler yaşıyorsunuz yazar mısınız Nihal hanım?

evli değilim yol yürüyünce ağrı dışında bir sıkıntım yok kısalık 1-2 cm var yürüyünce belli oluyor ama umursamıyorum

protez ameliyatı eğer gerekliyse sizin için yani ağrınız varsa hareket kısıtlılığı varsa genç yaştada olunur ben 30 yaşımda oldum iyikide olmuşum eklem hareketim nerdeyse sıfır olmuştu şimdi hareketlerim %60-70 geri geldi diyebilirm artık eskisi gibi değil daha uzun süre 25-30 sene dayanıcağı söyleniyor ki bu genç yaşlarınızda sıkıntı çekmenin bir anlamı yok ileri yaşta bidaha olunur gerekirse önemli olan şuanınızı rahat geçirmek sonuçta çözüm varken niye bekle denilir anlamıyorum banada hep böle denmişti, sonrasını ilerde düşünürüz. Ayrıca Evlilik hayatınızı etkilemez hareket kısıtlılığı varsa ki çökme varsa başlamıştır kısıtlılık zaten sıkıntı yaşıyosunuzdur bu düzelicek daha rahat edersiniz, bebek doğurabiliriniz ama sezaryan olur, kısalıkta düzeliyor bende 2cm kadar kısalık vardı düzeldi...

Üst Alt