Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Femur kırığı 2 senedir iyileşmedi. Yeniden ameliyat konusunda fikirleriniz..?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar
3 eylül 2008 de düştüm ve sağ bacağım (engelli olan bacağım) femurdan kırıldı ve 2 seneyi geçmesine rağmen kaynamadı
doktorlar bir ameliyat daha diyor ama gözüm kesmiyor ne yapmam lazım

başına böyle gelen bi arkadaşımız varsa ve bunu atlatan yardımcı olursa sevinirim bu arada ben bacağımı kırınca sakat oldum bunu anladım

öncelikle geçmiş oldun 2 yıl önce bende femur kemigimi kırdım ameliyat oldum bir yıl kadar bacagımı indirir kaldırırken doktorumun söylediklerinden dışarı çıkmadım
şu an çok iyi durumda ameliyatınızı olun korkacak birşey yok üstelik ben omurilik felciyim bacagımı başkaları tutuyor indirip kaldırıyor

Gerçi ben sanırım doktorlar ne dediyse tersini yaptım sigara içme dediler içtim kalsiyum al dediler almadın şimdi başladım doktor tavsiyesine uymaya bakalım hayırlısı

Benimde sene 2003 de trafik kazası sonucu femur kemiğim kırıldı platin takıldı fakat yinede kaynama olmadığı için mecbur kaldılar ameliyata.Ameliyatda ne yapıldı diyecek olursanız sağlam olan kalca tarafımdan kemik alıp onun tozunu kırık olan bölgeye greft yaptılar şuanda iyiyim bir sıkıntım yok.
Geçmiş olsun

bana sağlam bacakdan koyamıyolar dengem bozulur diye suni kemik koyacaklar gönül yarası 2. ameliyat da daha az sıkıntı olmuştur ne kadar zamanda kalktın yatakdan

geçmiş olsun,2 sene önce trafik kazası sonrası bacağım dizaltından kesildi,kalçam unufak olmuştu ve kesilen bacağın üst kısmında kırıklar vardı arıca femur kırıktı(araç üstümden geçince femur kırılıp kıyafetlerden bile dışarı çıkmıştı) 9ay fiksatörler takılı kaldı.Ki benim bacağım olmadığı için üstüne basamadım kaynaması için basmak gerekiyordu.1yıl sonra protez yapıldı önceleri biraz ağrım oluyordu ama şimdi hiç ağrım yok spor yapıyorum bol bol yürüyüş,yüzme,beslenme en önemlisi kalsiyum almak gerekiyor (dereotu özellikle) ve en önemlisi sigaradan uzak dumalısın! Doktorların sözünden asla çıkmamanı tavsiye ederim...

özçiçek sigarayı bıraktım 2. ameliyat beni korkutuyor başka bi doktorda kaynat dedi 1 sene daha bekliycem kaynamazsa ameliyat olucam sanırım

Ben hemen kalktım ayağa kaynaması için basıp bol bol yürümen lazım dediler,(hatda ayağıma kum torbası aldım Fizyo terapistlerin bağladığı gibi ) 4 kg başlamıştım hergün yürüyordum.
Dengeyle alakası yok zaten diğer sağlam yeri rendeler gibi alıyorlar kemik tozunu banada demişlerdi yapay kemik koyacağız diye ama doktorum ameliyatda karar değiştrip kendi kemiğimi kullandığını söylemişti.Ameliyat olan bacak değilde kemik alınan yer sancılıydı ama 2 günde geçiyor şimdi sıkıntım yok rahatımda bacakda osteomyelit iltihabı var ondan sıkıntım var.

5 ay once sag femur kirigima platin koyuldu kaynamadi ikinci amliyti oldum

ahmetyukselakin

Arkadaşlar
5 ay once sag femur kemgim kirildi disa ckmis prcli kmikti pltin kylduu kaynamadi ikinci amliyti oldum Ikinci ameliyqti oldum daha 5 gun oldu ama cok zor drmdayim bacagim dan cok kmik alinan yerr agryoo dktr 2 gne gcer ddi imkni yokk olan varsa bna anltrmii

Üst Alt