Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Femur kırığı ve 7 cm kısalık için yüzde kaç oran veriliyor?

ertuğrul malkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim femur kırığım var ve bacağım 7cm kısa katlanmıyor bu gün hastaneden % 26 verdiler hak ettiğim ne bilemedim ben kurul odasındayken 2 doktor biri 36 diyor diğeri 28 diyor ne yapmak istediklerini anlayamadım şu an çok zor durumdayım 13 aydan beri çalşamıyorum ne yapacağımı şaşırdım allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

bende 7 cm kısalık var 2006 da %40 aldım izmit ssk hastanesinden

Raporunuza itiraz edip yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz..

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkz tablo 3.1)

Tablo 3.4.’de verilen yüzdeler yardımcı cihaza bağımlı, sürekli yürüyüş bozukluğu olan hastalar içindir. Mekanik bel ağrısı nedeni ile hasta baston kullansa bile Tablo 3.4 ile değerlendirilmez. Özürlülük değerlendirmesinde, Tablo 3.4 yalnız başına kullanılmalı, kesinlikle diğer tablolarla birleştirilmemelidir.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır: % 72
K: Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

Benzer bir konu: http://www.engelliler.biz/forum/sag...icin-yuzde-kac-oraninda-rapor-alinabilir.html

femur kırığı

4 cmlik kısalmaya %24 aldık biz bu işlerle ilgilenenler var danıştın mı hiç

G bendıne uymanız laızm yoksa artık vermıyolar.

Ben polisekeliyin 5 cm kısalık ve incelık var.ben 3 kez aldım 3 .dede % 40 verdiler son aldığım rapor buyıl aldım %40 vermeleri gerekiyor.

Üst Alt