Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fener helallik almazsa türkiye kupasını bir daha alamaz

hak_dostu17

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2624.jpg

27 senedir Kupa’yı alamıyor...

Niye?
Herkes yazdı...

Bir de biz yazalım bari.
1982-83 sezonu...

Kocaeli’yi eledi.

Samsun’u eledi.

Beşiktaş’la eşleşti Fener.
Bir önceki sezonun lig şampiyonu olan Beşiktaş, en dişli rakipti... Zaten o nedenle, Fenerbahçe-Beşiktaş eşleşmesine “erken final” adı verilmişti. Herkes bunu konuşuyordu.
İlk maç Kadıköy’deydi... İlk yarı 0-0 bitti, ikinci yarı Necdet attı, Beşiktaş 1-0 öne geçti, sonra Selçuk penaltıdan attı, 1-1, böyle sona erdi. Fenerbahçe şokta, Beşiktaş mutluydu.
İşte o an...
Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, soyunma odasına indi, “hepinizi tebrik ederim, finale kaldık” dedi... Kimse anlam verememişti bu sözlere... Efsane başkan, anlattı: “Sekreterim her maçtan önce, diğer maçlarda olan biteni özetleyen bir rapor veriyordu. Elimdeki rapora göre, Beşiktaşlı Mehmet Ekşi sarı kart cezalısıydı ama, bize karşı oynadı... Hükmen galibiz!”
Manşetler patladı...

Ortalık karıştı.
Maçtan önce Ali Şen’den başka kimse farkında değildi, maçtan sonra herkes uyandı!
İddiaya göre... Mehmet Ekşi, bir önceki turda Boluspor’la oynanan iki maçta da sarı kart görmüş, cezalı durumuna düşmüştü. Fenerbahçe maçında oynamaması gerekiyordu.
Mehmet Ekşi, “Bolu maçının hakemi İhsan Türe, sarı kartı Rıza’ya gösterdiğini söylemişti, milli futbolcu olarak iki sarı kart gördüğüm halde sahaya çıkacak kadar aptal değilim” dedi. Beşiktaş Başkanı Mehmet Üstünkaya, “Haklı olduğumuzu kanıtlayacağız” dedi.
Ama, nafile... Yılmaz Tokatlı başkanlığındaki Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’yi haklı buldu, Beşiktaş’ı 3-0 hükmen mağlup ilan etti.
O dönemde teknoloji bu kadar gelişmiş değildi, naklen yayın araçları filan yoktu, 90 dakikanın her saniyesi an be an kaydedilmiyordu... Hakem sarı kartı gösteriyor, gösterdiği futbolcuya “sana gösterdim” diyor, sonra da bu bilgi maçın raporuna işleniyordu. Mehmet Ekşi “hayır” dedi, “bana böyle bir şey söylenmedi, Rıza’ya gösterdiğini söyledi” dedi ama, dedim ya, nafile... Beşiktaş hükmen mağlup ilan edildi.
Rövanş maçı, zemini toprak olan İnönü Stadı tadilatta olduğu için, Ali Sami Yen Stadı’nda oynandı... Atmosfer gergindi... Bismillah 4’üncü dakikada, Selçuk gene penaltıdan attı, Fener 1-0 öne geçti, sonra Necdet attı, Ziya attı, Beşiktaş 2-1 kazandı.
İlk maç yenilmedi, ikinci maç yendi ama, 3-0’lık hükmen skor nedeniyle, elendi Beşiktaş.
En dişli rakibini böylesine tartışmalı şekilde eleyen Fenerbahçe, kolayca yürüdü gitti, Kupa’yı aldı... Alış o alış... Taaa 27 senedir, bir daha da alamadı.
Kadere bakın ki...
Beşiktaş’ın hükmen mağlup sayılıp, kupayı kaçırdığı 1982-83 sezonundan bu yana... Kupa eşleşmelerinde, her defasında Fenerbahçe’yi eledi Beşiktaş!
84’de yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 88’de finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 89’da yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 92’de yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 93’te çeyrek finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 96’da çeyrek finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 2005’te finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 2006’da yarı finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi... 2008’de finalde eşleştiler, Beşiktaş eledi...
1982-83 sezonundaki tartışmalı durumdan sonra, taaa 27 senedir kupayı alamadığı gibi... Beşiktaş’ı da bir daha eleyemedi Fener!
Olan, Mehmet Ekşi’ye oldu.
Trabzon’da lig şampiyonu olan, 14 senedir şampiyonluk göremeyen Beşiktaş’a transfer olup, Beşiktaş’ta lig şampiyonu olan Mehmet Ekşi, tecrübesi ve beyefendi kişiliğiyle öne çıkmış, Beşiktaş’ın kaptanlık bandını takmıştı... O yıllarda herkese ismiyle hitap edilirken, tribün pankartlarına soyadıyla yazılan tek futbolcuydu. Döneminin en büyük yıldızlarından biriydi.
1982-83 kupa maçında yaşadığı o talihsizlik, futbol hayatına maloldu...
Fatura, Mehmet Ekşi’ye kesildi...

Eğer varsa bir hata, Beşiktaş’ın teknik direktörü Miliç’e ait olması gerekirken, Mehmet Ekşi’ye yüklenildi...

Kırıldı, küstü, ayrıldı Beşiktaş’tan, Antalya’ya gitti...

Kısa süre sonra da futbolu bıraktı.
Yıllar sonra, bir röportajında şunları söyledi: “Sarı kart, hiç suçum olmadığı halde, hayatıma maloldu... Haberim yoktu, hakemin bana kart gösterdiğini bile bilmiyordum... Fenerbahçe maçı öncesinde hiçbir gazete, kaptanın iki sarı kartı var diye yazmadı... Türkiye’nin yıldız futbolcusuydum, o kart olayından sonra resmen bittim!”
Özetlersek...
İlahi adalete inanmak lazım.
Bana göre, taaa 27 sene önce günahsız yere yakılan Mehmet Ekşi’nin ahı tuttu Fenerbahçe’yi

Fenerbahçe 27 yıl önceki fenerbahçeden 27 kat daha zengin o zaman şike yapabiliyorsa 27 senedir neden birdaha yapmadı?

selamün aleyküm jsparrow
sizin türkiye kupasını almanız için daha çooooooooooooooooooook beklemeniz lazım yıl olarak 2050 lere falan girmemiz lazım :)))))
bu haftaki lig şampiyonluğuna gelince oda şüpheli şimdilik sadece adaysınız. son hafta hamsi kendini yedirmezse bu yılın şampiyonu BURSA . Beşiktaşlı olarak bursanın şampiyon olmasını gönülden istiyorum

selamün aleyküm jsparrow
biz uefayı garantiledik sıkıntımız yok fakat sizde şunu unutmayınki son hafta maçları oynana kadar çifte şampiyon hala beşiktaştır.

selamün aleyküm jsparrow
evet şampiyonlar liginde en çok puan toplayan takım fenerbahçedir buna katılıyorum ama şampiyonlar ligine gidipte sıfır çeken yine fenerbahçedir bu ülkemiz adına büyük ayıptır
bizler avrupaya giden bütün türk takımlarını destekleriz fenerin yada diğer takımlarımızın avrupada başarılı olmasını bende çok istiyorum. biz feneri sadece ligde sevmeyiz. avrupaya gittiği zaman arkasındayız

sizinle son oynadığımız lig maçını istersen tarafsız birine soralım bakalım kime hak verecekler. şimdi sen fener dersin ben beşiktaş derim bu adil olmaz buna diğer takım taraftarları karar versinler o zaman görelim hakkı gaspedilen takım kimmiş.

futbol sadece penaltıyla oynanmazki bütün kurallarına riayet etmek lazım. gelelim bilika meselesine derdi neymişte penaltı noktasını kazıyor define falanmı arıyor acaba. bulabilmişmi bari.

fenerbahçenin tarihine bi bak istersen nelerle yüzyüze kalmışsınız. 1980-81 sezonunda averajla küme düşmekten zor kurtulmuşsunuz üstelik mahalle takımlarının olduğu bi ligde şu anda o takımların çoğu süper ligde yok bile eğer fenerbahçe gibi bi takım küme düşme korkusu yaşıyorsa bence fener büyük takım değildir

belki bana inanmayabilirsin ama googleye yaz orda çıkıyor

fener bizim gözümüzde fenerbahçe değil ezikbahçe dir. bilikanın penaltı noktasını kazmasına gelince kadıköy yada inönü farketmez. mademki fener büyük takımdıda niye bu tür korkuyla karşı karşıya kalıyor ne hikmetse fenerbahçeyi destekleyenler bunu kabullenemiyorlar. fener kazanınca kimseden çıt ses çıkmıyor fakat berabere kalınca yada yenilince kıyametler kopuyor

:)))))

kupayı almanız için trabzonu yenmeniz şart. trabzonu yenemediğiniz takdirde şampiyon bursadır. çünkü biz maçı bursaya verecez eğer fener şampiyon olursa sizi tebrik edecez şampiyon bursa olursa soda içmeme gerek kalmayacak :))))
saat 21.45 te dananın kuyruğu kopacak bakalım hayırlısı

:)))))

kupayı almanız için trabzonu yenmeniz şart. trabzonu yenemediğiniz takdirde şampiyon bursadır. çünkü[SIZE="4"] biz maçı bursaya verecez [/SIZE]eğer fener şampiyon olursa sizi tebrik edecez şampiyon bursa olursa soda içmeme gerek kalmayacak :))))
saat 21.45 te dananın kuyruğu kopacak bakalım hayırlısı

Ya hocam günlerdir fenerin şikesinden bahsediyorsun ama maaşallah biz maçı bursaya verecez de diyosun bu ne perhiiiiiz bu ne lahana turşusu??:) siz yapınca hak mı oluyor sayın hak dostu?:)

şampiyonluk bu yılda istanbul dışına çıkıversin ne olacakki. Hep istanbul takımlarımı olacak. Bu senede anadoludan bi takım şampiyon olsun. Nasıl olsa istanbul takımları her zaman olabilir. Bursa bu kadar şampiyonluğa yaklaşmışken oluversin artık :)))))

Tebirkler BURSA :D:D:D Fenerbahçeliler bir kaç yıl daha beklesin nasıl olsa alışkın onlar beklemeye :D:D

bursaya çok büyük bir tebrik şampiyon oldunuz türkiye tarihine geçtiniz şimdi sizi şampiyonlar liginde puanlar alımanızı bekliyoruz hadi kolay gelsin

selamün aleyküm jsparrow
bu senede olmadı belki seneye. ben size dememmişmiydim trabzonu yenemezseniz şampiyonluk yok diye. Maçtan önceki soda ikramınız için teşekkür ederim. şimdi sodalar benden :)))))))

ehheee ehheee...
muhittin kardeşim yahu bu kadar fenerin üstüne gelindiğine göre vardır bundada bir hikmet değilmi. bu senede olmasın. baksana lig de gitti.

12345

selamün aleyküm mustafa. ben ilk defa beşiktaşın yenilmesine o kadar çok sevimdimki eğer şampiyon biz olsaydık belki bu kadar sevinmezdim. Bursayı şampiyon olduğu için kutluyoruz. fenerbahçeyide kutluyoruz çünkü ÇARŞI sayesinde 2 dakikalıkta olsa şampiyon oldu :))))) siz trabzona düşman olduğunuz için şampiyon olamadınız. eğer trabzonla arkadaş gibi olsaydınız şampiyon olurdunuz. trabzon yılların intikamını bir gecede aldı fenerden. bir kupa kendi aldı bir kupada bursaya verdi

12345

sizin kimseye düşmanlığınız yok sadece trabzona var çünkü yıllardan beri bu iki kulüp didişip duruyor neyi paylaşamıyorlarsa. tarbzon sizden 5 mayıs 1996 nın intikamını aldı evet biz 8 tane yedik ama buna sadece biz değil bütün ülke üzüldü çünkü bu lig maçı değil avrupa maçıydı. örneğin biz feneri ligde sevmeyiz ama avrupaya gittiği zaman arkasındayızdır fener avrupada 8 yemeyi bırak 1-0 yenilse biz buna üzülürüz sonuçta fenerde ülkemizin takımı. bence siz beşiktaşın 8 yemesine sevinmemeniz lazım. çünkü lig maçlarının yeri ayrı avrupa maçlarının yeri ayrı
şampiyonlar liginde fenerbahçe ve bursaspora başarılar diliyoruz inşallah bu sene şampiyonlar liginde fırtına gibi eserlerde ülkemizin yüzünü güldürürler dualarımız bu yönde

12345

bak bu son mesajınızı çok beğendim ve takdir ediyorum. bu sne bursa fenerbahçe beşiktaş galatasaray ve trabzon avrupaya gidiyorlar bu takımlarımızın hepsine avrupada başarılar diliyoruz hepsini yolları açık olsun

Üst Alt