Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiat Albea 2005 model araç hakkında yorumlarınız?

Mr.No

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
1
birde fikrimi ekleyeylim;
1,2 motor ile 1,4 motor arasında bir kıstas yapın. Yani bir deneyin. İnişi çıkışı yani yokuşu çok olan bir yerde iseniz 1.2 motor cazip gelmeyebilir. Bir bilen ile ayda siz deneyin öylece alın. İçinize iyice sinsin... Her iki motorda hemen hemen aynı oranda yakıt tüketir. Önemli olan verdiği performans.

İnternet ortamlarında fiyata bakmayın; araba temiz kullanılmış olup da çok problemleri yoksa fiyatta 1 ile 2 bin lira fark olması önemli değildir.

KAzasız belasız kullanman dileğimle..

haydaaa gitmiş.

Yani tabikide fark vardır illaki ama benim için şuan en önemli husus 2013 yılından ehliyet aldım hiç araç kullanmadım.Hani ikinci araç engelliden biraz zor çünkü ortalama fiyatlara baktığım da 40.000 Tl'den başlıyor o parayı verene kadar sıfır araç alırım.En azından satarken ikinci el aldığın araçtan daha az zarar ederim diye düşünüyorum.:)

Humm ilginç düşüncen var: Her halükarda haklısın.
Doğrusuna gelince 1,6 albea modeli kullandım ama sevmedim: Opel corsa 2001 modeli 1.2 motor da kullandım kıstas yapılınca opel daha cazip geldi. ikiside aynı oranda küçükler. Sadece bagaj avantajı albea da..

Fiyat olarak nasıl sizde yani piyasa hakkımda neredeyse hiç bilgim yok.
Ayrıca kaskoda yapılmıyormuş bellirli bir yaştan sonra 9 yaşında araba bu konu hakkında bilginz var mı?

Benim bu 8.ci olan arabam 2006 model opel astra twimport enjoy(triptronik vites ve benzinli); kaskosu da yapılıyor: araçlarda belli yaştan sonra fiyat yükseliyor ve her kaskocu yapmıyor. Galiba satmayı düşünüyorum arabamı: dizel ve düz vites almayı planlıyorum.

1.2 motor için albeya ilanlarına bakayım: 15 bin lira için aşağı yukarı bir bilgi edineyim:

aşağı yukarı ortalama bir fiyat; düz vites ve benzinliler için idela fiyat..

Herhangi sorun oluşmaz diyorsun yani?
Peki bu ikinci el alırken dikkat etmemiz hususlar nelerdir?

ilk bakılacak yer plakasında yada motorunda tramer kaydı temiz mi?
tramer kaydı bozuk olan araçlar genelde çekiçi ile çekilmiştir yada ağır darbe ile pert olmuştur.
Düzeltip kullananlar var ama günümüzde bu tür hileler mahkemelik olduğu ve kaybettiği için satıcılarda uyarmak zorunluluğu var. Tramer kaydı temiz olsun pert olmasın yeter.

Lakin pert araç alanlar memnun olanlar olabilir ama ilk defa alıyorsunuz: dolayısıyla elinizde patlamasın..

Ben araçlarda yukarıda yazdığım dışında değişenler varmı diye bakarım. Değişen varsa ona göre değer veririm: teker üstü değişen araçlardan uzak dur: bu balans ayarı yaptırmak zor ve masraflı..
2. cisi kilometresi fazla kilometre olabilir ama araç ne akdar masraf edecek bilmem lazım. 120 bin km geçmiş araçlar ağır bakımdan geçmiş mi bilmek gerek. Geçmiş olması yetmez; siz yaptırırsanız daha iyi.
3. araba temiz kullanılmış mı bilmek gerek iyi anlayan biri bilir.

Gerisi önemli değil.. Arabada neler değişecek? yada neler yaptıracağız? bunları bilmek gerek: bu ustalık işi. Motor yağı değişmiş olsa bile yine değiştir; kaliteli işçilik yaptık dese bile yine yaptır.

Boyalı araba almak risk almak demek: komple boyalı arabayı elden çıkarmak zor: fiyat düşürdükçe alan olmayabilir. Amaç uzun süre kullanmak ise boyalı araba bir anlam ifade etmeyebilir. Kısa süre kullanıp ustalaştıktan sonra değiştireceksen, bu riskleri gözönne al.
Aldığın arabayı uzun yolda deneme sürüsü yap: ver 20-50 lira benzin yada mazot bir süre sür: titreme veya seslerde yabancı problem yoksa buna rağmen aracı bilgisayara bağlat baktır, ustaya sorun yoksa al.

Modifiyeli araçlar ise; modifiye ruhsata işlenmiş mi bilmek gerek: genelde işlenmiyor. Bu hali ile muayeneden geçmiyor: eski haline sokmak masraf edebilir.

Çok teşekkür ederim.Bayağı bilgilendim.
Yazıklarının çıktınısı aldım çok lazım olacak bu bana...:)

kolay gelsin; alacağın arabayı güle güle mutlu günde sür.

Üst Alt