Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiat Doblo Cargo'yu ÖTV'den muaf alabilir miyim?

xcoll

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
0
benim yuzde 50 engelı raporum var..

fiat kargo tablo almayı dusunuyorum ama bu araba ticariymiş sanırım...
ben bunu kendı adıma alıp vbergiden muaf olamazmıyım..

bu konuda bilgi verebilrseniz

hususiye cevirtirsiniz oda heralde 6 000 civarı tutuyor . o zaman hususi olarak alırsınız. ben dobloyu sormuştum otomatik vites . nomarde 46 000 tl idi hususi almak isteyince 52 000 çıkarmışlardı . ordan söyledikleri böyle idi .

ben 2.el almayı dusunuyor cargo yu 14000 lira ya ...

adıma kayıtlı olması için bunun illa hususi vede ozel tertıpatlımı olması gerekıyor ozel tertibar derken oto vites yanı

binek tipi modeli yaklaşık 44.000 civarı.1.6 dizel yarı otomatik.100 km. 6,0 litre civarı yakıyor.ikinci el alacaksanda zaten ötv olayı olmadıgı için alabilirsin.üzerine kayıt yaptırıp yıllık mtv yi ödemezsin.

2.el araba alırsam ne yapmam gerekıyor mtv muhaf olmak için ...
buarada alacagım araba otomatık vıtes degıl bı sorun olurmu ..cunku benım sag elım yok bılekten asagısı

vergiden tamamenmı muhaf olacagım yoksa kısmımı
bırde ehliyet olmadan arabayı adıma alırsam bı sorun olurmu..

bu konuda kımınle gorusecegım malıyedemı hangı bolum bakıyor

Arkadaşım ismini ve hangi şehirde bulunduğunu bilmiyorum ama öncelikle geçmiş olsun diliyorum.
Yine öncelikle H sınıfı ehliyetin olmadığı sürece kendin kullanmak amaçlı ve vergilerden muaf hiç bir aracı üzerine kaydederek alamazsın. Ticari araç olarak 1.600 cc.yi geçmeyen dublo tarzı araçda alabilirsin ancak bu araç 1+1 ve 4 tekerlekli olmalı. Daha fazlasına müsade edilmiyor. Hususi binmek istiyorsan bu araçlar genellikle hafif ticari araç olarak geçiyor. Hususi araca dönüştürülmesi ise bayağı masraflı ve eziyetli. Bence otomobil tarzı araç alamızda fayda var. Ama kullanım amacınıza bu tür araçlar uygun ise ve fiyat söz konusu değil ise bazı prosedürleri yerine getirdiğiniz müddetçe sorun yok.

tamam çok tşk. ederim sağolun .. cevaplar için

xcoll;

Doblo'nun "Panorama" versiyonu var, hususi/binek araç olarak geçiyor ve vergi muafiyetinden yararlanılabiliyor ..

Üst Alt