Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fiat Punto 1.4 Dualogic 77 hp Hakkında

gfb_samet

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar; Geçtiğimiz aylarda araç araştırması yaparken sizlere danışmak için bir konu açmış ve bilgilerinize başvurmuştum. Aracımı aldıktan ve bir süre kullandıktan sonra izlenimlerimi paylaşacağımıda söylemiştim.
Başlıkta belirttiğim gibi Fiat Punto 1.4 Dualogic (Lounge)aracımı aldım ve 1000 km yi aşmış bulunmaktayım.

Araç iç donanımı oldukça iyi ve kaliteli. En üst versiyonunu aldığımdan mı bilmiyorum beklentimin üstünde çıktı. Çok yüksek hızlara çıkacak bir yola gitmediğimden hızı hakkında pek birşey söyleyemeyeceğim ama yol tutuşu ve seriliği oldukça tatminkar. Yakıttan söz etmek gerekirse şuan şehiriçinde 7,5/100 km, şehir dışını hesaplama fırsatım olmadı ama ortalama 5.5 6 litre yakacağını tahmin ediyorum. Kısacası araç oldukça iyi bu sınıftaki ve bu fiyattaki bir araçta böyle kalite oldukça zor bulunur. Fiyatini söylemek gerekirse bana peşin fiyatı 28.000 tlye geldi.

Hoşuma gitmeyen bir kaç yönü ise çok çabuk 5. vitese geçiyor olması, özellikle şehir içi trafikte araç 35-40 km hıza düştüğünüzde tekrar hız yükseltmeye çalıştığınızda motoru biraz boğuyor. Ya yavaştan gaz vereceksiniz ve kendini toplamasını bekleyeceksiniz, yada gazı kökleyip 2 vites birden düşürmesini sağlayıp yakıtını yükselteceksiniz. Diğer bir kötü yönü ise, torkunun ve beygir gücünün düşüklüğünden olsa gerek 4 kişi olunan araçta yokuş yukarı kalktıştaki problem, oldukça zorlanmakta. Yakıtının fazlalığıda bundan olsa gerek.

Uzun lafın kısası genel bakışta güzel ve kullanışlı bir araç ancak ufak tefek eksiklikleri var, fiyatınıda düşününce pek önemsiz geliyor bu eksiklikler.

Acemi bir tester olarak görüşlerimi özetlemeye çalıştım. Umarım bir kaç arkadaşa faydalı olabilmişimdir.

Slm arkadaşım ekonomi modunu kapatırsan vites geçişleri düzelir bende sıkıntı çekmiştim şimdi gayet güzel hayırlı günler.

Ötvli fiyatı 39.000 tl olacaktı peşin olarak.

Ekonomi modunu kapatırsam şehir içi kullanımda yakıt tüketimi yükselmiyor mu?

3 yıldır punto evo 77 bg dynamic dualogic araç kullanıyorum. Diğer arkadaşın dediği gibi eko modu kapatmanı bende tavsiye ederim. Yoksa aracın hantallığından kurtulamazsın. Yakıtı düşünme. Vites geçişleri tam otomatik bir araca göre ağır kalıyor. İlk zamanlar araba bana uçuyor gibi geliyordu. Ama artık hiç kesmiyor. 77 bg uzun yolda inanılmaz yoruyor. Motor çok bağırıyor. Orta şeritten gitsen mutlaka kamyonlar çıkıyor yoluna. Sol şeride geçip sollayana kadar hızlı gelen diğer araçlar anında sana yetişiyor. Şehir içinde klima açınca çekişi etkileniyor. Sanki el freni bir diş çekili vaziyette gidiyormuş hissiyatı veriyor. Yaz geldiğinde bana hak vericeksin. Hevesini kırmış gibi oldum sanırım ama ben şu sıralar aracı bu nedenlerle değiştirmeyi bile düşünüyorum.

chovrelet cruze 1,4 ltz 140 beygır 200nm tork mukllemel arabaya sadece 43385 tl cık bıze gelışı tam 30.000 araba koycak yerım olsa yarın hemen alırım zor tutuyorum kendımı..

Peki ekonomi modunu kapatınca yakıt ne kadar yükseliyor. ben genelde şehir içinde kullandığım için aracı performansa pek takılmıyorum, ama uzun yola çıkarken kapatıyorum bende. bir kaç seferdir klimada hiç ısıtmıyor aracı, acaba ekonomi modundan mı kaynaklıdır?

Chavrolet çok yakıyor dostum ya, ben puntoya yetişemiyorum o beni aşar..

özgür uzun yıllardır punto kullanan biri olarak tavsiyelerine ihtiyacım var dostum. Bilmem gerektiğini düşündüğün birşey varsa paylaş lütfen...

Samet senin araç lpgli mi yoksa benzinli mi? Ben 2012 model punto 1.4 lounge 77 beygir kullanıyorum aracı sıfır aldım. Araçta sadece panaromik cam tavan yağmur ve far sensörü yok. Onun dışındaki punto modeline has tüm ne özellik varsa o donanımlar araçta mevcut. 24.200 tlye aldım(tertibat, plaka masrafları v.s. hepsi dahil) . Araca landirenzo marka lpg kit taktırdım(araç garanti kapsamında) 24 litre tank var bagajda. 24 litreyi şu an ortalama 60 liraya dolduruyorum ve bir depo ile şehir içi 270-290 , şehir dışı ise 380-400 km arası yol yapıyorum(tabi bu kullanım stiline çok çok bağlı). Eco modu açık iken araç motor devrini almadan bir sonraki vitese geçiyordu. Servisten bilgi aldım ve eco modunu artık hep kapalı tutuyorum. Yakıtta herhangi bir fark görmedim. Varsa bile 10-20 km fark olur oda önemsiz. Sadece araç daha önce 2000 devirde vites değiştirirken şimdi 3000, 3500 devirde vites değiştiriyor ve bu sayede araç hem atik hemde her vitesin hakkını veriyor. Araç yol tutuşu, konforu ve donanımı ile süper. Tek eksiği benim için bagajın küçük olması onun dışında fiyatına ve yakıt tasarufuna göre bu eksiği görmemek gerekiyor :)

samet bey size birşey soracaktım benim bildiğim kadarıyla fiat artık otomatik vitesli araba üretmiyor ama siz dualogic yani otomatik arabadan bahs ediyorsunuz ? siz bayiden ne zaman otomatik vitesli araç aldınız yani hangi tarihte aldınız merak ettim.

çünkü bende otomatik vitesli bir punto almayı düşünüyordum,ama bayiyi aradığımda Fiatın artık otomatik vitesli punto üretmediğini söylediler .

o yüzden size sorma gereği duydum aracınız sıfır mı diye

bosejunge;

Samet bey dışında bende bu sorunuzu cevaplamak isterim. Puntonun son üretim yılı 2013 ve artık punto modelinin üretilmeyeceği hakkında haberler var(Bayi tarafındanda bu bilgi onaylandı). Son üretim yılı olan punto 2013 modelleri ve önceki modellerinde otomatik vites seçeneği bulunuyor. Yani bayi size yanlış bilgi vermiş yada ellerinde otomatik vites punto bulunmadığından öyle bir yanıt vermek durumunda kalmışlar. Ayrıca fiat artık otomatik vitesli araba üretmiyor demek yanlış olur çünkü bravo ve freemont modellerinde hala otomatik vites seçenekleri mevcut. Hatta ticari sınıftaki fiorino 2013 modelinde bile dualogic vites seçeneği var. Saygılarımla.

Sayın abdullah bey beni bilgilendirdiğiniz için teşekür ederim.şuan yaklaşık 4 hafta önce heyete başvurdum ötv den yararlanabilmek için haftaya salı günü bir muayenem daha var ondan sonra heyete girip sonucu beklicem .eğer olumlu sonuç alırsam o zaman tekrar otomatik vitesli araç araştırmasına başlarım ama eğer olumlu rapor alamazsam o zaman ikinci el vitesli araba alırım.

Saygılarımla : Mustafa güngör :)

bosejunge;
Hakkınızda en hayırlısı ne ise inşallah o olur, hayırsızsa bile rabbim hayra çevirsin. Herhangi bir sorunuz olursa elimden geldiği kadar bilgilerim dahilinde sizlere yardımcı olurum. Saygılarımla.

Çok gerekmedikçe alıntı yapmadan yazınız lütfen..

Üst Alt