Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fibromiyalji için oran veriliyor mu?

serhad_erkan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.Hepimiz dünyaya geldikten sonra duyduguğumuz sık şeylerdeb biridir hayatın bir sınav olduğu. Kimileri 1 aylık bebeğini kaybederek sınav olur,kimileri karşısında evladının yandığını görerek sınav olur kimileri çeşitli hastalıklarla sınav olur.Aslına bakarsanız hergün geçmeye muktedir.Şimdi çok üzerinde durup bizi derinden etkileyen faktörler ,2,3 yıl sonra hiç bir önemi olmayan ve hatta hatırlamadığımız meseleler oluyor.İnsan her meseleye 'Mevla görelim neyler,neylerse güzel eyler' diyebilmeli.

21 yaşındayım 2 yıl önce bel fıtıgı ameliyatı buna mütakip ileri derece boyun fıtıgı ve boyun düzleşmesi, kemik erimesi teshişleri konuldu . Son olarak da yeni trendim Fibromiyalji .
Bazı doktorlarda miyopati olma olasılığı üzerinde duruyor .Eger fibromiyalji hastası isem herhangi bir sağlık raporu vs verilebiliyor mu malulluk vs?

Herkese acil şifalar.

Fibromiyalji eziyetli ve sıkıntılı bir hastalık süreci olmakla birlikte kişinin aktivitelerini veya çalışmasını engelleyen bir durum değildir. Bu gerekçe ile malülen emekli olamazsınız. Miyopati ile ilgisi yoktur.

Fibromiyalji, omurgadan çıkan sinirlerin belli mekanizmalar sonucu sırtta ve boyunda tutulma, ağrı yaratması halidir. Masajla veya antidepresif ilaçlarla ağrılar azalır. Kesin tedavisi yoktur. Ama insanı malül edecek bir durum da değildir. Neredeyse herkesin ailesinde benzer sırt ağrılarını çeken kişiler vardır.

Ben 1 yılı aşkın antıdepresn kullandm herhangi bir sonuc alamadm.bnm agrılardan daha cok sıkayetım algı dağınıklığı yaşıyorum.Her zaman yorgunum .Bazı zamanlarda sanırım dildeki kırmızı kaslarda etkileniyor konuşmakta cumle kurmakta bıle zorlanıyrm .Fibromiyalji bunları yapar mı peki?

Mesajınıza sonradan eklediğiniz için görmemişim... eğer bel fıtığı, boyun fıtığı gibi sorunlarınız varsa, ağrılarınız bunlara bağlı olabilir. Bunların ciddiyetine bağlı olarak özür oranı verilmesi mümkündür. Elbette bu oranlar sadece fıtık var diye değil, fıtığa bağlı fonksiyon kaybına bakarak verilir. Ne yazık ki ağrı subjektif bir şikayet olduğu ve ölçmenin bir yolu olmadığı için tek başına yeterli olmaz. Kas ve sinir iletiminde sorun olduğu açık bir şekilde gösterilmek zorundadır.

L5-S1'den bel fıtığı ameliyatı oldum.şuan tekrarladı ve çift platin konulcağı sölendi.Özürlülük oranım kaç olur?

l5 s1 ameliyatı oldum belimde fıtıkta olduğu halde 8 tanede platin takılı olduğu halde oranı 12

fibromiyalji hastası olan varmı

kız kardeşim fibromiyalji hastası fibromiyaljiden rapor alan varmı alınırsa yüzde kaç alınır bilgilendirseniz sevinirim teşekkürler

Bende fibromiyalji hastasıyım. Acaba bu hastalığa kaç oranında rapor veriliyor bilen var mı

MeTePe

hocam fibromiyalji de kullanılan pregabalin türü ilaçların sindirim sistemine zararı var mı?
kilo yapar mı? birde ben bu etken maddeyi 5 senedir kullanıyorum.
en çok merak ettiğim sindirim sistemi ne zararı oluyor mu? sanki kabızlık yapıyor gibi artık. ve kilo yapıyor gibi.

önerileriniz nedir hocam?

pregabalin fibromiyalji için kullanılan tipik bir ilaç değil!

İstemsiz kas kasılmalarını ve sinir ağrılarını önlediği için sınırlı olarak ve son zamanlarda kullanılıyor.

Yapı olarak bir antiepileptik ilaç olduğu ve bazı trisiklik antidepresanlarla çok benzer bir mekanizmaya sahip olduğu için "kanımca" çok uzun sürelerde herhangi bir sorun yaşanmadan kullanılması beklenir. Bu tür ilaçlar uzun dönem kullanılacağı düşünülerek pazara sunulur.

Benzer özellikleri nedeniyle uzun süreli kullanımda sindirim sorunları olması beklenmez. Ancak kilo alma ve aşırı iştah görülmesi şaşırtıcı olmaz. Yine benzeşik özellikler nedeniyle, intihara eğilim riski ve psikolojik sorunlar oluşturabilir.

İlaçlarla ilgili genel kaide gereği, her yan etki herkeste olacak diye bir kural yoktur. Yan etkisi olmayan ilaç da yoktur. "Yan etkisi olmayan ilacın etkisi de olmaz" felsefesi ilaçlar için genel bir kuraldır.

Dolayısıyla "hiç bir yan etkisi yok" diye satılan ottan, çöpten ilaçların bir etkisi olması da beklenmez. :)

Tabi bunu pregabalin için söylemiyorum. :)

İlaçla ilgili bilgilere göre en fazla görülen yan etki sersemlik ve uyku hali...

Bunun yanı sıra çift görme, bulanık görme, aşırı iştah, kilo alma, öfori, canlı rüyalar görme, ataksi, aşırı uyarılabilirlik, dikkat değişiklikleri, disartri, hafıza sorunları, kabızlık, baş dönmesi, ağız kuruluğu, bulantı, bitkinlik vs. vs. vs. çok sayıda yan etki görülebiliyor.

Bunların hepsi antipsikotik ve nörojenik ilaçlarda raslanabilecek yan etkilerdir ve sıklıkla büyük çoğunluğu ilacı kullandıkça azalarak geçer.

peki verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ilaçlarımı anestezi uzmanı düzenliyor. bakalım nereye kadar gidecek bu şekilde. ancak iştah artışı, psikolojik sorunlarda dediğiniz gibi var.
pekala hocam ağrı eşiğinin yükselmesi ne demek? ne yapılıyor bu konuda dr lar. sürekli olarak doz mu artırıyolar.

Ağrı eşiğinin yükselmesi demek, hissetmeniz için daha fazla ağrı olması gerekir demek...

Bütün ağrı kesiciler ağrı eşiğini yükseltir. Yani normalde 1 şiddetinde ağrıyı hissederken, ilaç aldığınızda 3 şiddetindeki ağrıyı hisseder, 1-2 şiddetinde olanları hissetmezsiniz.

Eşiği yükseltmek için sürekli doz artışı yapılmaz. Her ilacın optimal kullanım dozları vardır. Bu sınırların altında veya üstünde kullanılması işe yaramayacağı gibi, tehlikeli de olur.

Ancak özellikle antipsikotik ve nörojenik ilaçlarda doz başlangıcı ve ilacın kesilmesi kademeli olarak yapılır. Sanırım siz de bundan bahsediyorsunuz. Bu ilaçlar vücut kimyasıyla yakından ilişkili olduğu için, düşük doz başlanıp yavaşça tedavi dozuna kadar çıkılır.... Bırakılırken de belli bir süre içinde azaltılarak son verilir. Hastanın ilaca yanıtına bağlı olarak da kullanım sırasında doz arttırımı veya azaltılması yapılabilir. Bunlar normal süreçlerdir.

Fibromiyalji tedavisinde ilaç haricinde başka tedavi varmı?Kullanılabilecek bütün ilaçları denedim,en son neurontin kullandım aklımı kaçırıyorum sandım.Şuan çok kötüyüm.Ağrılardan oturmak,yürümek,uyumak çok kötü bir hal aldı.Çıldırmak üzereyim.

MeTePe

Fibromiyalji bu anlatılan şekilde değil arkadaşlar. Beyni etkileyen bir hastalık olduğu düşünülüyor. Sizi kesinlikle malül edebilecek bir hastalıktır, herkesin ailesindeki sırt ağrıları gibi kesinlikle değildir. Aktivitelerinizi ve çalışmanızı engeller. Benim hayatımı hayat olmaktan çıkardı. Şu an itibariyle sadece yemek yiyip, tuvalete gidip, zar zor kendimi yıkayabilecek kadar işlev görebiliyorum. Öyle bir güçsüzlük yapıyor ki kollarımı kaldırıp saçımı toplayamıyorum, evin içinde yürümekte zorlanıyorum, ve tüm vücudumun ağrımasından kıvranıyorum, uyuyamıyorum. Gerçi bana hem fibromiyalji, hem de bağ doku hastalığı tanısı kondu. Bağ doku hastalığı da bunları yapar ama laboratuvar değerlerim ve romatolojik ağrı kesicilere cevap vermemem sorunumun büyük kısmının fibromiyaljiden kaynaklandığına işaret ediyor...Bu hastalığa kesinlikle rapor verilmeli. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Eğer rapor verilmiyorsa da verilmesi için çaba sarf etmeliyiz.

Ama insanı malül edecek bir durum da değildir.
insanın neresi agrırsa canı orasıdır malulen nasıl olamaz insanlar neler çekiyor kolaymı bu az bişey igne batıyor günlerce insanı rahatsız ediyor bu balzartı çıkaranlar kafayı yemiş hiç iyi bir sistem degil buna destek verenlerinde aklından şüphe ederim

Şu an itibariyle sadece yemek yiyip, tuvalete gidip, zar zor kendimi yıkayabilecek kadar işlev görebiliyorum. Öyle bir güçsüzlük yapıyor ki kollarımı kaldırıp saçımı toplayamıyorum, evin içinde yürümekte zorlanıyorum, ve tüm vücudumun ağrımasından kıvranıyorum, uyuyamıyorum.

Bu şikayetleriniz bağdokusu hastalığıyla ilgili... Fibromiyaljinin eziyetli bir durum olduğunu zaten söylemiştim ama sizin bu söyledikleriniz kadarını yapmaz. Bağ dokusu hastalığından malüllük olabilir ama fibromiyaljiden olmaz.

Bende aynı sıkıntıları yaşıyorum ve yarın SGKya başvuracağım
Otoimmün Hastası
Ve gerçekten normal bı sırt ağrısı vs.degil bütün vücudu etkiliyor, çocuğuna bakamayacak duruma geldim, iş yerinde çalışmakta Zorluk çekiyorum

Bu ayın 16 sında fibromiyalji ve Spondilopatiler teşhisi kondu hareket kisitligi çok fazla vücudunun her yerinde boyunda düzleşme ileri safhaya taşınmış egrilmis, beyin,boyun sırt Mr larda çok bişey çıkmadı,fizik tedavi doktoru tarafından Lyrica yazdı ki iki günde Bir içiyorum 75 mg içmeme rağmen eh işte iyiyim diyemem, nöroloji doktoru Zedprex yazdı Migren hastasıyım yıllardır,iki senedir zaten antidepresanlar kullanıyorum Zedprex 20 mg, vücutta bütün değerler alt seviyede çıktı vitamin mineral vs.onlarinda takviyelerni alıyorum
SGK'ya başvurma düşüncem var heyette bişey çıkar mi

Bu ayın 16 sında fibromiyalji ve Spondilopatiler teşhisi kondu hareket kisitligi çok fazla vücudunun her yerinde boyunda düzleşme ileri safhaya taşınmış egrilmis, beyin,boyun sırt Mr larda çok bişey çıkmadı,fizik tedavi doktoru tarafından Lyrica yazdı ki iki günde Bir içiyorum 75 mg içmeme rağmen eh işte iyiyim diyemem, nöroloji doktoru Zedprex yazdı Migren hastasıyım yıllardır,iki senedir zaten antidepresanlar kullanıyorum Zedprex 20 mg, vücutta bütün değerler alt seviyede çıktı vitamin mineral vs.onlarinda takviyelerni alıyorum
SGK'ya başvurma düşüncem var heyette bişey çıkar mi
.
Lütfen biseyler yazın çok ümitsiz durumdayim işten çıkarıldım

Üst Alt