Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Filmlerde omurilik felci olanlar bi ameliyatla ayağa kalkıyorlar!?

şanssız 35li

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar
tvlerdeki birçok kanallarda izlediğim dizilerde insanlar trafik kazası, yüksekten düşme, silahla vurulma gibi olaylarda hemen ameliyat oluyolar ve 1 ay geçmeden ayağa kalkıp yürüyola. sanırım kök hücre nakli oluyolar ama bizim ülkemizde oluyolar ameliyat, gerçekten türkiyede kök hücre nakli yapılıyo mu ve sonuç veriyo mu...
yoksa bu dizilerdeki ameliyatlar senaryo mu. ..öyle bi ameliyat varsa biz neden olmuyoruz yürümüyoruz ve neden bizim haberimiz yok... eğer türkiyede öyle bi ameliyat yapılmıyorsa diziler neden insanları komplekse sokuyor ve bizimle dalga geçiyolar...
bu soruların cevaplarını çok merak ediyorum ve bilen arkadaşlardan rica ediyorum cevap yazsınlar... hepinize sağlıklı günler diliyorum...

Ya kardeşim o karakter filim bitene kadar felçli olarak rol yapmak istemediği için senaryo gereği biraz acitasyon yapıyorlar. Yıllardır izlediğimiz bu tür filmlerde engelliyi oynayanları izledikce bazan sinirleniyorum beceremiyor diye bazan da üzülüyorum bizleri iyi tanımadıkları için. Çoğu zaman böyle bir sahne sonrası en iyisi bende bir filmde oynayım da ayaklanıp gezeyim diye gülüyorum. :)

Şöyle adam akıllı engelli rolü yapan göremedim daha. En azından engellilerden de çok başarılı oyuncular vardır bari onlardan da filmlerde rol verseler de nasıl engelli olunuyor görsünler. :cool:
Ne tak yapan var, ne de elinde idrar torbalı engelli. :D Bu engellilerin hiç bizlerin sorunlarını çektiğini görmedim. akülü arabayla binaya geliyor. Asansör yok birde bakmışsın 3. katta ki evine girmiş bile pes valla...:eek:

evet seneryo benimde canımı sıkan şeylerden biridir cahillikten ileri geliyor desem koskoca kurtlar vadisinde son sezon dizilerinden aşk bir hayel dizisinde de bu seneryo oynanadı her şeyde olan yozlaşma buradada yaşanıyor bu diziyi izleyen insanlar ne düşünür diye bir kaygıları yok olsa bu işin öyle kolay olmadığını onlarda biliyorlar

Son günlerde benimde dikkatimi çok çekiyor hemen her dizide bir engelli var.. Mesela geçen akşam "Aşk bir hayal" dizisinde engelli bir kadın vardı bir ameliyat iki fizik tedavi hoop kalktı ayağa...:) ama kocasından saklıyor terk eder korkusundan (konu dışı)..:)

İçimden geçirdim o an ne kadar kolaymış diye..Ama nerde keşke mümkün olsa..

Sonra "kış masalı" dizisindede öyle oldu bu defa kahramanımız bir adam o da bir ameliyat oldu kalktı ayağa..

Dizi senaristleri işin gırgırında..Eleştiriye açık bir durum var ortada hiç yabancısı olmadığımız bir durum hatta..
Acınılan tercih edilmeyen sevilmeyen istenmeyen sadece "merhametten" yanında durulan insancıklar gibi sunuluyor televizyon camiasında engelli insanlar..

Hayatın içindeki sakat insanların ruh hallerini hesaba kattıklarını sanmıyorum umurlarında bile değil bence..

Mesela bak şanssız 35li sen umutlanmışsın..Ne denilebilinirki şimdi buda umut tacirliğinin bir başka çeşidi bana göre senin ilgini çekecek hayel alemine daldıracak izleyeceksin reyting yapacak çark dönecek vs.vs.

Bu konuyu görecekmişim demekki malum olmuşmu ne..Geçen gece o diziyi izlerken aklımdan geçmişti şimdi söylediklerim..Gönül arzu ederdiki herşey filmlerdeki gibi kolay olsun..

Valla eskiden bu olaylar brezilya dizilerinde oluyodu artık bizimkilerde öğrendiler..sanssiz35 kardeşim bizim senarist senaryoyu bu kadar basit yazmamış maalesef..:)

Yıllar önce çocukluğumuzda izlediğimiz bi çizgi film vardı Heidi diye..hatırlayanlar vardır orda heidiyi köyünden dedesinin yanından alıp Clara adlı engelli bi kıza arkadaşlık yapsın diye götürüyorlardı şehre ..Heidide onu korkutarak yürütmek için olmadık şaklabanlıklar yapıyodu..:) Bundan etkilenen teyzemde az çektirmedi bana aceba yürütebilirimmi diye ..:) bi seferinde yakaladığı yavru yılanı üzerime bırakmıştı diğer yöntemleri siz düşünün artık..:)ama yok yani hala bi numara yok bende..

sende takılma bu dizilere ,bu foruma takıl olan gelişmelerden anında haberin olur zaten..O dizilerden daha renkli bizim forumumuz..:) geçmiş olsun..

film icabı :D
Ahh ahh bende kılıçla dövüşen adamların nasıl uçtuklarını yada böle koca duvarlardan nasıl uçarak karargahlara girdiğini merak etmişimdir ama FİLM İCABI İŞTE :D
acaba gerçekmi yoksa dublaj mı pek merak etmişimdir :D
CİCİ SEN BİLİRSİN :D

Filmlerdeki saçmalıklar yüzünden sağlam insanlar engellilere yanlış gözle bakıyor.Engelli olup iyileşmek ya da öyle yaşamak çok kolaymış gibi anlatıyorlar.Sonra emeklilikte, otobüste, sağda, solda problem yaşıyoruz.

Tek kelimeyle saçmalık, aslında daha ağır şeyler yazmalıyım ama...

Üst Alt