Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fıtık amelıyatı ve askerlik..?

selocanlar

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
oglum staj gorurken meslekı lısede agır kaldırmaktan ıkı tane fıtık oluşmuş,sancılanınca dr goturmuş ustası amelıyat demış fıtık,bırıncı fıtıgı aldırdık, dr benı cagırdı vasısı olarak,2 bır fıtık daha var dedı sagdakını aldık ama soldada var onuda almamız lazım dedı,aradan 1,2 ay gecsın alalım dedı,agır kaldırmasın dedı bız 2 ay sonra ıkıncı fıtıgıda aldırdık,saglı sollu,unuversıte ıçın tecıllıydı,3 yıl,2019,tecılı bıtıyo oglumu askere alırlarmı,agır işe gelemıyo,ve agır kaldıramıyo,askerlık yapabılırmı veya askere alırlarmı tşk

Merhaba ben 2014 de tek seviye disk hernisi bel fıtığı ameliyatı oldum ve 2017 ye askere gittim 3 aylık askerken ağrılarım iyice arttı ve hakkımda tekrar ameliyat kararı çıktı biraz doktor araştırması sonucu memleketime gelip 2 ayrı seviyeden tekrar disk hernisi bel fıtığı ameliyatı oldum doktorumun söylediğine göre askerden muaf olmam gerekiyor muş hava değişiminden sonra heyete giricem tsk sağlık yönetmeliğince böyle bi madde varmı bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

ve bu ameliyat sonrası Engellik durumum ne olur yüzde kaç engelli raporu alırım veya alabilir miyim

selocanlar asker 1

Askerliğe elverişli demişler şu durum için: "Madde 69 – A) 1. Ameliyatla tedavi edilebilen her çeşit fıtıklar ve fıtık eğilimi gösteren karın duvarı zayıflıkları (Ameliyat olmuş ve nüksetmesi olasılığı bulunmayan fıtık, apandisit gibi küçük ameliyat nedbeleri sağlam kabul edilir)."

Burada fıtığın ameliyatla ne kadar temizlendiği, kişide ne kadar hareket kısıtlılığına neden olduğu belirleyici. Askere almak, gerekliyse ameliyat etmek, "spor yapamaz" raporu vermek gibi uygulamalar var. Ama fıtık çok ileri düzeyde kısıtlılığa neden olmuşsa, daha sonra muafiyete döndürüyorlar.

OturanBoğa abi şöyle bi madde var 63 . madde b dilimi 6. madde
madde 63 B )
6. Radyolojik olarak kanıtlanmış, aynı seviyeden bilateral veya iki ayrı seviyeden tek taraflı açılarak yapılmış disk
hernisi ameliyatları, semptomatik, nörolojik defisit yapmış veya ameliyat sonrası nörolojik defisitleri düzelmiş veya devam
eden en az iki seviyeli hemilaminektomi ile tedavi edilmiş (diskektomi yapılmamış olsa bile), radyolojik olarak kanıtlanmış
spinal stenozlar, reoperasyona rağmen düzelme göstermeyen yetersiz spinal cerrahi.
7. Vertebraların tedavi edilmiş veya edilmemiş iyi huylu tümörleri.
8. Her tip odontoid kemik fraktürleri ve atlantoaksiyel dislokasyonlar.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Bel kemiğinin vücut hareket ve vazifelerini ileri derecede bozan veya görünüşü bozacak derecede şekil
bozukluğu yapan eğrilik veya şekil bozuklukları (Asimetri, torsiyon ve fiksasyon gösteren geniş kavisli skolyozlar, sabit ve
aşırı lordoz, çok keskin açı gösteren kifoz ve başka şekil bozuklukları).
2. İleri derecede hareket ve his bozukluğu yapmış sakralizasyon, lumbalizasyon, spina bifida, omurganın konjenital

asker1
Öncelikle geçmiş olsun abim,
OturanBoğa,bülent bey senin hastalığını şu bildiğimiz fıtık olarak değerlendirerek cvp vermiş fakat görüyorumki bu fıtık başka fıtık.
Abim senin şuanki durumun yanılmıyorsam iki ameliyat ile D/63/3 giriyor,D bendine giren er ve erbaşlarda,askerlik yapmaya uygun değildir diyor.
Şu durumda,zaten ameliyat sonrası hava değişimindesin sanırım.
Muayene zamanında doktorlar durumuna göre bir değerlendirme yapacak ve ağrıların devam ediyorsa senin 63/D/3'den muafiyetini vereceklerdir,
Diger soruna gelince,engellli sağlık kurulunda bu durumunla alabilceğin oran,%12 ile 38'ler arasında görünüyor'ki bu oranda sanırım senin için yeterli olmaz,tabi başka hastalıklarında mevcut değilse.
Tekrar geçmiş olsun.

Mehmet005 OturanBoğa Çok teşekkür ediyorum abi dileklerin için Allah razı olsun inşallah tez zamanda iyileşip aktif hayata dönerim. bilgilendirmen içinde çok teşekkür ediyorum önümüzde ayın ilk haftası hava değişimim bitiyor sonrası heyet için kurula başvurucam onlar hakkımda nihai kararı vereceklerdir ben askerliğimi yapıp bitirmek isterdim ama sağlım elden gidiyor diye de çok Korktum ikinci defa böyle bi disk bel ameliyatı olmak zorunda kaldım eğer sağlık şartlarım bundan sonrasına el vermicekse takdiri ilahi dir hakkımızda hayırlısı olsun Inşallah en iyi karar verilir tekrar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun abi

asker 1
Umarım hakkında hayırlısı olur.
Bu arada kurulu son güne bırakma,son haftaya girdiğinde hastaneden mutlaka randevu ol.

Tamamdır abim zaten yavaş yavaş
korseli yürüyüşlere başladım bu ayın son haftası hastane işlemlerine de başlarım toparlamış olurum zaten biraz raporun bitmesine 10 gün kala falan başlıcam sağolasın abi tekrardan

Mehmet005 OturanBoğa Abi tekrar Merhabalar doktorla görüşme bitti kontrol etti Ve madde 63/B 6 ya göre askerlikten muaftır yazdı kurula teslim ettim kağıtları perşembe günü heyete gircemi dediler Heyet bu kararı değiştirir mi Sonuç ne olur sizce abi

asker 1
Sana söylediğim gibi 63 maddeden muafiyetin verilmiş,karar değişmez geçmiş olsun abim.

Mehmet005 İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum abi Bu süreçte Bilgilerinle yardımcı olarak moral motivasyon olarak çok yardımcı oldun sağolasın abi

Mehmet005 Abi bugün sonuçları aldım 3 ay daha hava değişimi verildi Bildiğin yılan hikayesi oldu durum ...

asker 1
Bunun sonu mutlaka muafiyettir abim sıkma canını, zira kararın 63/B/6'ya göre verilmiş,prosedüre göre hareket ediyorlar,B maddesine göre durumunda gelişme ve düzelmeyle alakalı bir durum olmazsa sonuç mutlaka muafiyet olacaktır.

@asker 1

Dostum 3 ay gibi bir süre daha geçmiş aradan ve sonuç ne oldu çok merak ediyorum? Askerlikten muaf oldun mu ve fıtığın nasıl? Ağrın, sancın, tekrardan nüksetme gibi bir durumun var mı? Cevabın çok önemli çünkü seninle tıpa tıp aynı durumdayım şuanda sadece ameliyat olmadım ve karar aşamasındayım.

Özelden yazdım numarayı

@asker 1

oglum ıkı defa fıtık amalıyatı oldu askerlıkten muaf olurmu ,hayaları penısı altı, agır kaldırdıgında sısıyor saglı sollu amelıyat oldu kosamaz sporda yapsa sısıyor

Üst Alt